M-am hotărât să port inel

Fetele au dragostea oarbă, cum oarbă este întâia fugă a mânjilor. Şi cum din această primă avântare a inimii poţi risipi totul sau poţi zdruncina pentru totdeauna stâlpii iubirilor viitoare, trebuie să ne tratăm iubirile cu mare grijă, astfel încât odată terminate, căci da, şi  iubirile se termină, să nu rămână în urma lor ruini pe care nu se mai poate clădi nimic.

Pentru ca fetele să aibă un ajutor în sensul acesta, a aparut contracepţia. În ultimul timp metodele de contracepţie sunt din ce în ce mai ingenioase, iar eu, deşi recunosc că nu eram la curent cu ultimele noutăţi, după ce m-aţi tocat mărunt la cap cu puterile miraculoase ale micuţului inel  contraceptiv,  m-am documentat şi vă pot vorbi acum despre acest subiect, aproape ca un om mare. 😀

Am aflat că inelul acesta mic de 5.4mm, Nuvaring, locuieşte cu voia noastră în vagin trei săptămâni din lună, stă acolo într-o poziţie comodă şi pentru noi şi pentru el, se introduce la fel de uşor ca un tampon şi îşi face treaba cu o eficacitate de 99%, iar dacă ţi-e frică să nu cumva să ajungă în alte părţi ale corpului tău, ei bine, află că cervixul are mai puţin de 1mm diametrul, deci deschiderea e mult prea mică pentru a lăsa inelul să treacă.

A, şi am mai descoperit ceva care mi-a adus aminte de vacanţele la mare, vacanţe în care în jurul tau pe plajă era cel puţin o fată care nu intra în apă şi stătea în pantaloni scurţi pe plajă. Asta în cazul fericit în care nu erai chiar tu persoana despre care vorbesc. Acum, dacă e o ocazie specială sau chiar impetuos necesar, poţi cu ajutorul inelului să-ţi amâni menstruaţia până luna viitoare. Pur şi simplu nu faci pauza de o saptamană şi imediat după ce ai scos inelul, îl înserezi pe următorul.

 Acum după ce ştiu toate astea, recunosc că aceasta e cea mai uşoară şi comodă metodă contraceptivă de care am auzit şi pe care am s-o adopt de luna viitoare. Hm, acum o lună nici nu auzisem de el şi acum sunt hotărâtă să-l încerc. Ce ţi-e domnule şi cu viaţa asta…

Eu ca eu, dar ce spuneam la început de fetele aflate la primele iubiri e adevărat.  Fetelor, contracepţia e foarte important încă de la început. Voi mai mult decât oricine trebuie să conştientizaţi asta şi să înţelegeţi la timp că hotararea de a avea copii trebuie să vă aparţină vouă şi să vină la momentul potrivit,  nu să vă fie frânte aripile atunci când dragostea vă va duce prea sus. Şi credeţi-mă, nu există prea sus pentru dragoste.

So, cum spuneam că vreau sa arate contraceptivul ideal? Aveam eu acolo câteva cerinţe pe care vreau să vi le amintesc: “să fie mic, să miroasă frumos, să se administreze rar, să nu-l simţi, iar dacă te răzgandeşti şi începând de mâine vrei copii să poţi renunţa la el rapid, fara sa mergi la medic.”

Mai rămâne ca cei de la Nuvaring să găsească o metoda de-al face parfumat, şi gata. 🙂

(Visited 69 times, 1 visits today)
cafeaua_neagra

-Vezi ca “ne casatorim” luna asta, asa ca stai fara griji, bine?
(El cu gura cascata)- Ma ceri?
-Nu, te scap de griji cu noul meu inel! 😉

nina

@copila blonda- copiii au magc deskop, iar cand intra aici sunt eu in spatele lor tot timpul. Cel putin deocamdata. Mai tarziu chiar as vrea sa citeasca, despre inel nu despre gusturile mele. 😀

@Cafeaua_neagra- hahaha, bun, ai inteles perfect. 🙂

viatanomada

astept detalii peste o luna,eu dejaa m-am injectat cu Depa-Provera si pana in februarie n-am griji, sa vad cum functioneaza asta si daca nu-mi convine trec si eu la inel

Andra

nina, imi place articolul:) te-ai informat, nu gluma. Astept sa-l incerci ca sa ne povestesti si din experienta. Daca imi permiti, as mai adauga doua lucruri destul de motivante, dupa parerea mea. Fetelor, Nuvaring evita primul pasaj hepatic (ceea ce inseamna ca nu streseaza ficatul asa cum o fac pilulele) si tractul gastrointestinal (ceea ce inseamna ca in cazul unei indigestii nu mai trebuie sa-ti faci griji ca esti neprotejata cateva zile). Mare lucru inelul asta:)

Lara

fetelor voi chiar vreti sa ma faceti sa port inel? dupa ce am citit articolul si comentariile imi vine sa plec acum la farmacie sa-l cumpar. Dar ia spuneti-mi voi, utilizatoare si sustinatoare infocate, 🙂 sotul meu isi poate da seama ca post inel?

nina

@Lara- nuuuu, cum o sa-si dea seama? Nici vorba. Eu nu l-am pus inca, dar poate ne spune Andra ce zice sotul/prietenul ei.
Evident ca daca il rogi pe el sa ti-l puna, va sti ca-i acolo. 😀

crys25

chiar imi place articolul. poate o sa-l folosesc si eu, insa mai vreau sa vad comentarii dupa prima luna de utilizare. bafta fetelor!

Isolda

Lie, inteleg ca esti de aceeasi varsta cu mine si cum pe vremea Imparatului Ceasca se auzise doar de Gerila cum ai crezut tu intotdeauna in Mos Craciun ???

ps : primul an departe de casa e de foc . Restul vine de la sine . Iti spune un pribeag prin lume ….de ceva vreme .

Andra

fetelor, iubitul meu habar nu are ca port inel. Adica acum stie, ca i-am spus eu ca sa nu se mai streseze si sa-si dea frau liber sentimentelor:)) Dar nu, initial nu a stiut si recunoaste ca nu a dat de el pe acolo.

nina

@crys25- hahah, tu esti Toma necredinciosul. 😀

@isolda- sa stii ca eu stiam ca Mos Gerila e tot Mos Craciun dar ca nu-i place lu’ Ceasca numele Craciun si din cauza asta ii zice la televizor Gerila. Acuma, Ceausescu stia el de ce nu-i place,a simtit din timp ca de Craciun ii vor bate clopotele. 😀

@Andra- banuiam eu ca asa e…

paula

🙂 daca stau si ma gandesc bine, inelul asta e multifunctional. De la voi inteleg asa: te fereste de sarcina si de griji, doneaza putini hormoni si nu are efecte secundare majore, nu-ti ataca ficatul si-l mai duce de nas si pe partener:)) Da, da… e o varianta de luat in seama.

RalucaB

Ahaha, mi-a placut gluma Paulei! E o metoda buna de a-ti anunta iubitul ca nu mai e nevoie de caciulita 😀
Interesantaa metode contraceptiva, e bine cand mai “rasfoiesti” cate un blog, mai afli una alta. Si asa aveam nevoie de ceva nou in materie de contraceptie, cred ca a venit timpul sa ma informez mai bine despre acest inel..fara diamant.

Anka

Nina, ceva păreri la (aproape) juma’ de an de purtat inelul ne poţi da, te rog? Dacă te-ai acomodat cu el, dacă există efecte secundare datorate eliberării de hormoni… Şi altele.

nina

@Anka- daaaaa, m-am acomodat. Nu am observat efecte secundare si este foarte, foarte comod. Ai treaba cu el de doua ori pe luna, odata cand il pui si odata cand il scoti. 😀 In rest nici nu-ti dai seama ca-i acolo. Nici tu, nici el. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.