Naftalină cu diluant

Săptămâna trecută mama şi-a făcut ordine în şifonier şi şi-a scos hainele de iarnă la înaintare. Toată casa s-a umplut de un miros pătrunzător de naftalină. Personal n-am nimic cu mirosul ăsta, îmi aminteşte de casa bunicii, de fapt de camera “de la stradă” acolo unde bunica mea (cred că şi ale voastre) îşi tinea lucrurile bune, pe care le scotea numai când îi veneau copiii sau la vreo sărbătoare mare.

Cum spuneam, în casă persista mirosul specific al naftalinei vânturate, chiar dacă ţinusem şi geamurile şi uşa deschise.

Când s-au întors fetele de la şcoală şi au intrat val-vârtej în casa, au rămas în uşă siderate şi, strâmbându-se, încep să se dezbrace. Sonia nu se poate abţine şi spune: “Yeah, ce miroase a babă în casa asta…” 😀

A doua zi mirosul de naftalină s-a mai dus, dar s-a găsit tata să spele ceva cu diluant în baie. Aţi simţit vreodată un miros de naftalină amestecată cu diluant? Nu vreţi să ştiţi.

Scenariul se repetă, fetele se întorc de la şcoală, intră în casă şi se strâmbă mai abitir ca data trecută. O întreb pe Sonia: ” De ce te strâmbi fată, iar miroase a babă?

Copilul se întoarce spre mine cu faţa căzută şi spune; ” Nu, acum miroase a babă moartă.”  😀

(Visited 438 times, 1 visits today)
viatanomada

Pfuai!chiar asa miroase,are dreptate copila.Eu nu am avut bunica,o matusa a jucat rolul asta si in sifonierul ei asta era mirosul.Indiferent cat o iubim chiar si acum cand sunt matura,mirosul ala imi face rau.Si mai neplacut este cand o bunicuta foarte amabila te seveste cu prajituri care au miros de naftalina,chiar mor atunci,nu stiu cum sa ma scuz si sa refuz.Ai niste copile supertari,sa-ti traiasca!

cafeaua_neagra

Gizaz, ce fin! Imi aduce aminte de un moment copilaresc, trait acum 20 si ceva de ani: Intru intr-o casa:- Mamaie, miroase a pute. Asta vine fix dupa o perioada scurta, cand, vazand pentru prima oara o vaca, copilul din mine, exclama: – mamaie, vaca asta are multe pute! Am zis!

morena

Hahaha, fata, copilele tale sunt senzationale.
Si mie imi place mirosul de naftalina, dar…nu la mine in casa. N-am folosit niciodata naftalina, dar imi place. Si diluantul, la naiba!

pietricel

Naftalinaaa, asa miroase la bunica. nu, nu la tara. la bloc, in titan:) e bun mirosul de naftalina, iti aminteste de copilarie si de momentele in care rascoleai printre rafturi asa de placere.

weigela

Bestial! Fetele tale sunt foarte tari! Ai insa meritul tau in tot ce povestesti aici. Pe bune am ras! Randurile tale mi-au descretit fruntea dupa o zi foarte urata la serviciu….

Isolda

@ cafeaua_neagra

Multam’ fain !!! vaca aia cu mai multe pute m-a facut sa rad ca nebuna de una singura .

@ nina
Fetitele tale sunt dementiale, norocoaso !!!

Fratilor , exista naftalina care miroase a levantica ori pin . S-a dus naibii vremea celei clasice de pute de-ti muta nasu ‘ .
Are dreptate aia mica .

nina

@morena @pietricel – exact de asta imi place si mie, pentru amintiri.

@weigela- ma bucur ca ai uitat de ziua urata de la serviciu. 🙂

@Isolda- o sa-i iau mamei cateva pachetele de naftalina din asta de care zici. Multumesc!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.