Computerul…acest membru al familiei noastre

E oficial, computerul este membru cu drepturi depline al familiei noastre.

Odată intrat în casa noastră, acum mulţi, mulţi ani, el nu ne-a mai părăsit niciodată. Ce pisică, ce caine, calculatorul este mai mult decât atât… e aproape ca o soacră. O soacră buna, se înţelege.

Noi îl iubim mai mult decât pe-o soacră. Ne-am dat seama de asta, atunci când am văzut că soacrei nu-i luăm de fiecare dată când mergem la supermarket câte ceva, pe când lui, calculatorului,  îi cumpărăm mereu ba un cablu nou, ba CD-uri, DVD-uri, carduri, harduri…

Îi ducem grija aproape ca unui copil. Dacă ceva nu merge bine, chemăm doctorul, îi facem din timp cele mai bune vaccinuri antiviruşi şi îl ţinem într-un loc unde să nu-l tragă curentul prea tare.

Îl învăţăm să fie ordonat, să cânte frumos, să aibă cultură generală, ce mai, educatie, dom’le.

La rândul său, el ne întoarce dragostea. E un partener bun cu care să-ţi petreci timpul liber, şi nu numai, iar când ne plictisim ne face cunoştinţă cu prietenii lui. Ne scoate din încurcătura când ne doare mâna de la scris (de mână, se înţelege), şi de când cu internetul, nu mai trebuie să-ţi faci griji pentru nimic. Găseşti cu ajutorul lui tot ce vrei. Nu ştii la ce ora ai rată către Siliştea, îţi spune google, ai uitat când  a fost Prunariu pe luna? Ştie google.

Colac peste pupază, acum mai avem şi blogurile. Nu ştii ce-a mai făcut Andreea Raicu? Intri pe blog şi afli. Nu mai ştii ce să găteşti astăzi, îţi spune Hadean, despre muzică bună de ascultat şi noutăţi afli de pe monden.info şi aşa mai departe.

Dacă la batrâneţe, calculatorul ăsta ne va lua la el, să-i  avem grijă de copiii, atunci chiar ca s-ar chema: membru cu drepturi depline al familiei, aşa-i? 😀

Sursa foto

(Visited 89 times, 1 visits today)
nina

@Nicu- da mah, si eu m-am gandit de multe ori la asta, dar nu doar comupterul n-as mai sti sa-l fac ci multe altele. Bine totusi ca-mi amintesc scrisul de mana. 🙂

ioana

pfoai, ce tare esti! dar acum iti dai seama ca tonti vor citi in reader si nu vor mai intra pe blog decat daca au de comentat… 😀 sau se inregistreaza ca vizite si astea…? ca nu ma pricep.

mRcosmin

Pai sunt deja membri ai familiei. Asta mare (PC-ul) imi zice ca i-a obosit cooler-ul si-i trebuie unul nou, ca-i trebuie o placa video buna ca cea integrata nu prea mai vede bine (filmele HD), nu prea-l mai duce mintea, asa ca-i trebuie si procesor…notebook-ul vrea ruscac nou, ca na, nu-i mai place ala vechi, ca are lipite pe el stickere de la hotel sau avion si mai e si zgariat pe deasupra. Trebuie sa fiu si parinte si doctor pentru ele.

mihai

doua lucruri n-am reusit sa-l invat pe Mr. Toshiba: sa faca cartofi prajiti (l-am intrebat si pe Adi Hadean!) si sa faca piata. In rest aproape de toate. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.