Jurnal de consilier local – săptămâna 188

Am avut o săptămână cu de toate. Ba chiar, cineva, pentru că n-am avut aceeași părere cu a sa pe net, mi-a spus că-s pui de securist. Am râs. Dacă ar ști tata…

Am început săptămâna cu ședințe, una de comisie de asistență socială, alta de buget. Până la ședința de joi am pregătit amendamentele cu colegii mei și am sperat că toți consilierii citesc proiectele de pe ordinea de zi și vor vota mai asumat, măcar acum, când ne apropiem de sfârșitul de mandat.

Miercuri a mai venit și o suplimentare la ordinea de zi, încă 5 proiecte, patru actualizări de indicatori economici pentru reabilitări (acum le zice Creșterea performantei energetice și include și schimbarea lifturilor în clădiri) și o atribuire de contract de peste 6 milioane către nimeni alta decât Algorithm Construcții. Deci după ce îi dăm capital social încă 150 milioane, apoi îi plătim și pe contract 6 milioane, iar după asta iese Negoiță să ne spună că el lucrează ieftin. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns.

Joi a fost ședința și nu cred că mai e persoana din Sectorul 3 care să nu fi văzut extrasul acesta din ședința de 7 ore.

Vă rog să țineți cont că asta este doar o mică parte din ce s-a întâmplat acolo. Cumva a ajuns cuțitul la os. Am ajuns în momentul în care scriu în proiecte că au expertize și nu le au, vor să mute medicii din Policlinicile Titan și Vitan cu tot cu pacienți în Hala Laminorul și aceștia află asta de pe Ordinea de Zi a ședinței, adică nimeni n-a vorbit cu ei înainte de a pune la aprobat un astfel de proiect. Se dau în continuare bani sub formă de capital social către firmele primăriei, primarul nu are decența de a veni măcar în ultimul ceas să-și susțină aberațiile. Nu mai reiau, e ceva rău ce se întâmplă în administrația Sector 3.

Aș vrea să vă spun doar despre cum colegii consilieri de la celelalte partide, n-au acceptat nici unul din amendamentele noastre pe buget, de exemplu eu am solicitat bani pentru Grădinița și Școala de vară, că bate vacanța la ușă și știm cu toții cum a fost anul trecut, când sute de părinți au stat de cu seară la porțile unităților de învățământ să poată prinde un loc pentru copiii lor. Comasații n-au acceptat. Efectiv nu-i interesează decât să voteze împotriva a ceea ce propune USR. Și măcar dacă și-ar argumenta votul cumva. Dar ei doar tac (eu îi bănuiesc că nu știu exact ce votează) și dau votul cum li se dă direcția de la partid. Eu n-am pretenția că am învățat cum e cu votul politic, dar măcar argumentează-ți poziția, partid marionetă ce ești!

În fine, ieri a fost ziua copilului și așa cum părinții mei m-au sunat să-mi spună la mulți ani, chiar dacă nu mai sunt copil, așa le-am transmis și eu fetelor mele urarea asta (bine, cu diferența că ele vor și ceva cadou :D). De sărbătorit, n-am sărbătorit doar cu ele, ci împreună am făcut o bucurie și altor copii. A fost foarte emoționant, dar prefer să păstrez amintirea asta doar pentru noi.

Nu, n-am fost să văd schela de 30 milioane din care țâșnește apă colorată în IOR. Înțeleg că părerile sunt împărțite în ceea ce-o privește, eu sunt de partea celor care puteau să trăiască foarte bine fără această cheltuială inutilă. Să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim că făceam, în loc de schela asta, 30 de fântâni de 1 milion fiecare în apropierea intersecțiilor din sector în care leșini de cald vara când aștepți la semafor. Sau măcar niște cișmele.

Apropo tot de ședința de joi în care au votat și parcarea de 8 etaje de la Republica în valoare de 115 milioane euro. Dincolo de bani, în condițiile în care acum locul stă gol, nu credeți că prima faza ar trebui să fie să se deseneze o parcare la sol, să o vedem plină vreme de 6 luni, să stabilim care e cererea reală în zona aia și apoi să facem un proiect de parcare acolo? Să vă arăt locul că e important să știm de la ce plecam.

În fine, sper că ați înțeles în toți anii ăștia de când scriu aici despre activitatea din primărie și consiliu că ceva trebuie să se schimbe în Sectorul 3. Duminica viitoare avem puterea asta. Stă în ștampila fiecăruia dintre noi. Împreună putem! Și după cum probabil simțiți și voi, zilele astea vara chiar și-a intrat în drepturi și știu că începem cu toții să ne gândim înspre vacanță, dar săptămâna viitoare avem alegerile locale și europarlamentare și deocamdată vă așteptăm la vot.

Pe 9 iunie ne vom alege primarii, consilierii locali și județeni și îi vom alege pe cei care vor reprezenta România în Parlamentul European. Pe 9 iunie le vom spune celor de la PSD-PNL că nu-i lăsăm să ne fure viitorul și vom alege România modernă și alianța Dreapta Unită (ADU)!

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 21 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 13 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.