Jurnal de consilier local – săptămâna 189

Astăzi este despre vot, azi România este martora unui eveniment de mare importanță pentru viitorul nostru comun: alegerile europarlamentare și locale. Aceste alegeri nu sunt doar un exercițiu democratic, ci o șansă ca fiecare dintre noi să ne face vocea auzită și de a contribui activ la modelarea comunității și a țării noastre.

Eu am votat deja. Am fost și în alte două circumscripții electorale cu treabă dimineață. Ba am dat o fugă și până la Biroul Electoral de Sector. Am avut ocazia să văd oameni venind la vot. Mi s-au părut mulți. M-am bucurat. Desigur, n-am cum ști acum cu cine votează fiecare, dar faptul că aleșii vor fi puși în funcții cu votul unui număr mare de oameni, e foarte important.

Mai sunt, din păcate, oameni care cred că mersul la vot nu e important. Eu vă spun că este. Pentru mine mersul la vot la e un drept și o datorie.

  1. Votul dă legitimitatea aleșilor: Aleșii noștri trebuie să fie reprezentativi pentru cât mai mulți dintre noi. O participare mare la vot le conferă legitimitatea necesară pentru a lua decizii în numele nostru. Un număr mare de votanți înseamnă că rezultatul reflectă cu adevărat voința poporului.
  2. Votul poate schimba lucrurile: Votul este cea mai directă modalitate prin care ne putem exprima dorințele și aspirațiile. Este un drept câștigat cu greu și o responsabilitate pe care nu ar trebui să o neglijăm. Fiecare vot contează și poate face diferența în alegerea celor care ne vor conduce.
  3. Votul este o responsabilitate civică: Participarea la alegeri este o dovadă de responsabilitate civică. Prin exercitarea acestui drept, arătăm că ne pasă de comunitatea noastră și de viitorul ei. Alegerea noastră de astăzi va influența direcția în care se va dezvolta România în anii ce vin. Gândiți-vă bine ce viitor vă doriți. Cu hoți la conducere nu putem spera la mai bine.
  4. Votul ajută mult la combaterea corupției și abuzurilor: Un număr mare de votanți poate diminua influența corupției și a abuzurilor de putere. Când ne prezentăm în număr mare la urne, transmitem un mesaj clar că ne dorim transparență, corectitudine și responsabilitate din partea celor care ne conduc.

Indiferent de opțiunile politice, este esențial să ne exercităm dreptul de a vota. Fiecare vot exprimat este o mărturie a angajamentului nostru față de democrație și față de viitorul României. Așadar, haideți să mergem la vot! Haideți să ne facem vocea auzită și să contribuim la construirea unei țări mai bune pentru noi și pentru generațiile viitoare.

Cum spuneam, azi e despre vot. De mâine ne întoarcem la problemele noastre din Sector 3.

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 20 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 18 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.