Jurnal de consilier local – săptămâna 167

Uite că a venit și 2024, anul acela la care ne raportăm încă de la începerea mandatului de consilier.

Avem timp, am spus în 2020, când o alianță decentă în consiliu a început să pună întrebări, să ceară argumente, să oprească din risipă, să obține devize și termene de execuție, să direcționeze bani către oameni, să oprească risipa, să propună proiecte, să facă consultări cu cetățenii pe bune, să facă ședințele de consiliu cu adevărat publice.

Asta până la momentul când au murit 2 oameni, primarul, care i-a trimis la moarte, s-a spălat pe mâini și a continuat ilegalitățile ca și cum nimic nu s-a întâmplat, moment care a coincis cu ruperea alianței cu PNL-ul, dictată inițial acestora de la nivel înalt și îmbrățișată de majoritatea lor imediat. Asta pe mine, ca om care am intrat în politică fără să se gândească că șefii partidului o să-i spună la un moment dat să facă lucruri în care el nu crede, m-a șocat. Cum un om (mai mulți, dar vorbim generic) care până ieri avea aceleași idei ca și mine, voia ca lucrurile să se desfășoare corect, legal, aștepta sau căuta răspunsuri la aceleași întrebări ca și noi, peste noapte (practic de la o ședință la alta) s-a gândit că nimic din toate astea nu mai contează și votează tot, cot la cot cu PSD-ul, fără să întrebe nimic, fără să-l mai intereseze că oamenii l-au trimis acolo ca să oprească jaful, nu să-l continue, ca o păpușă fără creier care e mânuită de niște sfori invizibile. Așa ceva eu n-am crezut că se poate întâmpla, cel puțin nu cu niște politicieni relativ tineri și educați. N-am crezut! Au trecut însă aproape 4 ani și acum știu. Dar ca să fiu corectă până la capăt, trebuie să spun că au existat și excepții. Jos pălăria pentru ei, sunt niște oamenii cu principii și coloană vertebrală care au sfidat linia de partid și au gândit în continuare cu capul lor, indiferent de consecințe. Dar ceilalți…

Vreau să clarific o chestie. Eu sunt de acord că trebuie să existe alianțe, că oamenii nu-s fundamental asemănători și nu gândesc la fel, că e nevoie de negocieri, de lăsat de la tine, de explicat, de argumentat, de găsit soluții comune și e normal să fie așa. Nu sunt de acord însă cu renunțarea la principii. Nu-s de acord cu schimbat reguli în timpul jocului, cu mințit cetățenii, cu mers pe mâna șefului că el știe mai bine. Dacă el știe mai bine, atunci trebuie să mă convingă și pe mine că-i corect ce spune el.

Vreau să vă amintesc doar două proiecte din Sectorul 3 care erau începute în 2020 și nu-s terminate nici acum, în condițiile în care nimeni nu mai poate da vina pe USR că a fost împotrivă și asat i-a încurcat. Gașca PSDNL + partidul primarului își aprobă bani și acțiuni pe bandă de 3 ani, dar n-au terminat nimic:

    • AQUA PARC Pantelimon- investiție cheltuială 180 milioane de lei. Uite toboganele, nu sunt toboganele, stai că facem patinoarul, uite șezlongurile, nu mai sunt șezlongurile. Iată palmierii!  Locul este in continuare șantier. Chiar am să vă las un filmuleț în care vedeți cum arata acum.

  • Hala Laminorul – investiție cheltuială 750 milioane lei. Nu, luminițele de la sărbători nu înseamnă că hala are o destinație, ele nu ne spun ce se va întâmpla ăn continuare cu locul ăla mare și gol. Și sper că știe toată lumea, că dincolo e pereții falși ai spațiului gol e un șantier imens. Se construiește primăria în Hala Laminor. Așa-i că n-ați văzut asta orbiți fiind de beculețe?

Pentru că oficial mâine începem activitatea, noi am avut și săptămâna asta liberă ceea ce nu s-a mai întâmplat de ani, așa că ne-am bucurat cât am putut de timpul acesta pentru noi. Am citit și terminat aproape 3 cărți, am făcut o excursie de două zile pe litoralul românesc care știu că pare trist, singur, părăsit în grabă (cu excepția uneia singură, toate terasele si magazinele din Mamaia care erau închise, păreau părăsite în grabă, lăsată în urmă o dezordine vizibilă din stradă. Oameni gospodari, ce să zic). Dar nouă ne place marea iarna,  așa că ne-am uitat mai puțin la ce a creat omul acolo și mai mult la ce ne-a oferit natura. Gata, de mâine începe lucrul!

Să avem cu toții un 2024 extraordinar!

Mai avem de parcurs 41 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.