Jurnal de consilier local – săptămâna 154

Uneori de-a lungul săptămânii îmi notez zilnic câteva idei pe care le-aș vrea dezvoltate în jurnalul săptămânal. Săptămâna asta n-am notat nimic. Și nu pentru că nu s-au întâmplat lucruri, ci pentru că ceea ce s-a întâmplat, mi-a blocat mintea. Am văzut și-am înțeles săptămâna asta mai multe decât în toți cei 3 ani de mandat de consilier.

Si vă zic acum doar de 2. Live-ul viceprimarului la școala Mexic și panourile mincinoase ale primarului. A, că a ars iar în IOR? A 24 oară? Nu mai aducem vorba despre asta.

Despre live-ul viceprimarului vă las aici povestea toată ca să rămână scrisă, că de vorbit s-a vorbit peste tot, 99% s-a vorbit despre ceva care nu s-au întâmplat.

Pornind de la faptul că în Sectorul 3 sunt școli în care elevii învață aproape pe șantier și de la mai multe sesizări ale părinților în acest sens, Viceprimarul USR Sector 3, Lucian Judele, a fost miercuri, 04 octombrie, la școala Mexic să vorbească cu conducerea școlii în legătură cu aceste sesizări și să vadă cu ochii lui dacă părinții au dreptate. După ce, însoțit de director, a văzut în ce stadiu este școala, după ce a înțeles că acolo se lucrează ca pe un veritabil șantier în timp ce copiii fac lecții și că acei copiii merg la o singură toaletă indiferent că-s la grădiniță sau la școală, indiferent că-s fete sau băieți, s-a hotărât să facă un live să poată vedea toți cetățenii din Sectorul 3 cum se învață la școala Mexic.

În timpul live-ului, în care directorul școlii a spus că nu vrea să apară, acesta din urmă a primit un telefon care i-a schimbat radical comportamentul și a chemat poliția susținând că un bărbat necunoscut a intrat în toaleta copiilor. Vă dați seama cât de tare sunt speriați oamenii ăștia dacă ajung să facă chestii de genul acesta?  Mai mult decât atât, a încercat să-l închidă pe viceprimar în baia școlii, într-un act care poate fi calificat ca sechestrare – lipsire de libertate. În fine, nu asta este important. Despre ce credeți că au vorbit 3 zile și 3 nopți televiziunile plătite de primărie cu banii noștri/voștri? Despre cum arată școala, sălile de clasă și toaletele în timp ce acolo se face educație, dacă sunt respectate normele legale de siguranța copiilor în școală? Nuuuu, au vorbit despre cum a intrat viceprimarul peste copii (NU ERA NICIUN COPIL) în baie. Adică eu știam și până acum că presa minte. Dar că minte în timp  ce publicul poate verifica la un click distanță ce spune ea, asta n-o știam. Cât de jos pot coborî oamenii ștacheta? Mai jos de atât?

O, da, să revenim de la presa națională la primăria de sector. Care de ani de zile plantează copaci tineri pe unde apuca, fără niciun plan, fără nicio regulă, în timp ce taie din grădinile blocurilor și din spațiul verde vechi de zeci de ani. Acum că se fac lucrări la rețeaua de termoficare, se descoperă că ai noștri au plantat fix pe conducte, că n-au ei treabă cu planuri de rețele sau alte chestii de care trebuie ținut cont când faci orice pe spațiul public.  E, acum a venit momentul în care trebuie umblat la conductele acelea. Și Primăria Capitalei a emis aviz de defrișare pentru o parte din arborii de pe traseul conductelor. Și în sensul acesta a încheiat un protocol cu Sectorul 3, ca noi să ne ocupăm de replantări și chiar de transplantări acolo unde e cazul. Adevarul este ca dintre toți arborii plantați aiurea peste conducte, specialiștii au considerat ca 33 se pretează pentru transplantare. Pentru restul se vor face replantări iar pentru toate astea, cum spuneam, exista un protocol încheiat cu, ați ghicit, Primăria Sector 3. Care e logica sa pui panouri din astea când tu știi foarte bine cum sta treaba? Vă spun eu, să cheltuiască banii de publicitate răspândind minciuni, asmuțind cetățenii unii împotriva celorlalți. Până acum le merge brici. Doar că treaba stă fix invers. Cam așa.

Mă afectează toate astea? Da. Mă face asta să vreau să renunț? Nici vorbă. Vă afectează pe voi ceilalți tot ce se întâmplă? O, da. Vă dați seama de asta? Mulți dintre voi încă nu.

Mai avem de parcurs 54 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 42 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.