Jurnal de consilier local – săptămâna 131

Vă spun de la început că nu-s în cea mai motivată formă a mea. Poate e de la sărbătorile care nu se mai termină, poate e de la atâtea nenorociri pentru care nu văd o rezolvare într-o perioadă rezonabilă de timp, poate e de la oameni care mă dezamăgesc sau poate e de la oameni pe care eu îi dezamăgesc. Dar oricum aș fi, să știți că mă străduiesc și există mereu o parte din mine care spune că nu e totul degeaba.

Luni – Fântâni arteziene de 2 milioane de euro în Parcul Teilor. Pentru cei care știu zona, oamenii de acolo n-au apă curentă, n-au actele în regulă la case, unii nu-și permit să-și trimită copiii zilnic la școală și soluția găsită de executiv e să le facă fântâni arteziene în parcul de lângă casă de 2 milioane de euro.

Marți – Fântâni arteziene de 4 milioane de euro în Parcul IOR. Facem proteste, strigăm cât ne ține gura că se distruge sistematic zona verde din partea retrocedată a parcului, vrem paza și supravegherea locului, vrem expropriere, răscumpărare, orice, doar să rămână parc acolo și soluția pe care ne-o prezintă primarul este să facem fântâni arteziene de 4 milioane de euro pe luciul apei. Fără nicio consultare cu publicul.

Miercuri – Ziua ședinței în care, pe lângă asta cu fântânile, am avut din nou p ordinea de zi tot ce am respins data trecută, măriri de capital social, atribuiri de contracte dubioase, împrumuturi cât o treime din bugetul local și așa mai departe. Partea bună e că n-au trecut nici de data asta. Fântânile arteziene n-au trecut nici ele. Vom avea în schimb o pasarelă pe Dâmbovița între Bulevardul Mărășești și Calea Vitan, deasupra apei pe o singură parte. Ca un șarpe fără cap și fără coadă de 6 milioane de euro.

Joi – Stau uneori și mă gândesc de ce e orașul ăsta spart în atât de multe sectoare, fiecare cu părticica lui pe care o dezvoltă sau nu, neținând cont de ce fac ceilalți pe părticica lor. Cine nu-și dorește un București întreg, fără bugete separate și viziuni care mai de care mai fanteziste și lipsite de pragmatism? Când îți vin la vot proiecte din astea  de amenajare pe bani mulți a 5% din malul râului îți aduci aminte de prostia asta cu sectoarele vieții. Cu o singură primărie în loc de 7, cu un singur set de funcționari, cu o altă abordare, cu un alt buget și mai ales cu alte posibilități de acțiune (gândiți-vă fie și numai la HCL-urile de ”cere acceptul primăriei capitalei”), eu cred că altfel ar sta lucrurile și altfel s-ar dezvolta capitala asta a noastră. Azi, multe probleme ale orașului vin din suprapunerea responsabilităților sectoarelor cu primăria mare. Doar daca luăm în calcul că scăpăm de asta și Bucureștiul este în câștig.

Vineri – N-am înțeles exact când a trecut săptămâna. A fost luni, apoi miercuri și acum vineri. Mi se pare că trece timpul extrem de repede și n-am timp suficient pentru tot ce-mi propun să fac. Oamenii se grăbesc spre un weekend prelungit, noi am avut azi zi de salarii la firmă, discuții pentru ce vom face mai departe și ziua s-a terminat înainte de a avea timp să-mi fac planuri pentru weekend. Dar ceva, ceva tot am încropit.

Sâmbătă – Azi a fost zi de cumpărat și plantat flori. Primul popas a fost într-un lan de rapiță, pentru poze, nu pentru cumpărături. Vă arăt.

Avem acasă un petic de pământ pe care încercam (nu ne iese mereu) să-l ținem frumos îngrijit și cu cât mai multe flori. Așa că am luat câteva și pentru anul ăsta, au trecut lalelele și am plantat acum în locul lor hortensii și cenușărese. Am tuns și gardul verde, vă spun, grădinărit în toată regula pe câțiva metri pătrați.

Duminică – Azi sper să ies după amiază la o plimbare cu bicicleta prin sector. Ar fi prima pe anul acesta. Am în plan și ca de săptămâna viitoare să merg la birou din ce în ce mai mult cu bicicleta.  E acesta un mod de a-mi începe ziua foarte fain, vă încurajez să încercați dacă aveți posibilitatea.

Mai avem de parcurs 77 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 37 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.