Jurnal de consilier local – săptămâna 120

Vă spuneam săptămâna trecută că am pierdut tot ce am publicat pe blog în ultimii 3 ani. Din fericire săptămâna asta am putut recupera mare parte din pierdere și în dimineața asta am completat manual ce mai lipsea. Eu zic că am ajuns la zi, dar n-aș mai vrea să trec din nou prin asta.  Deși nu-mi pare rău că am trecut, cel puțin la nivel vizual, peste zeci de jurnale. O să-mi fac un obicei din a reciti postările mai vechi. E motivațional. De exemplu am trecut printr-un jurnal din octombrie anul trecut în care spuneam cuantumurile burselor din Sectorul 3 și apoi mi-am amintit cum ele au crescut în ianuarie anul acesta. Lucrurile se schimbă, chiar dacă uneori ne luăm cu altele și uităm să privim în trecut.

Luni – Am avut ședință de CA la o școală. Am discutat toată ordinea de zi, dar am avut și-un punct de discuții legat de comportamentul unui profesor, care era acuzat de mai mulți elevi că a lovit un copil în timpul unei ore. Cum clasele în școală au camere de luat vederi și înregistrarea orei a putut fi vizionată, s-a dovedit că profesorul nu a lovit pe nimeni. Ce faci în situații din astea? Că școala e obligată să facă o comisie care să cerceteze cazul, să vorbească cu toate părțile implicate și să ia o decizie, dacă sancționează profesorul, elevul sau elevii care au mințit. Ce se întâmpla dacă nu erau camere? Pe cine am fi crezut?

Marți – Am primit convocator la o ședință de Consiliu Local extraordinară de îndată pentru mâine. Avem de votat constituirea Consorțiului pentru Învățământ Dual Smart Agrifood Campus” o asociere între Sectorul 3, Facultatea de Științe Agronimice, Liceele Elie Radu și Mihai Bravu din Sectorul 3, Comuna Brănești, un liceu din Brănești și încă 3 parteneri. Am avut pe wapp ședința de buget. 

MiercuriObiectivul final al consorțiului este depunerea unei cereri de finanțare pe linia de finanțare deschisă în acest moment prin Ministerul Educației Naționale, în calitate de coordonator de reformă și de investiții, mai exact ”Programul-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”, Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, lnvestiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Termenul limită de depunere este 20 februarie 2023.  Participarea Sectorului 3 este aceea de a plăti bursele elevilor de la învățământul dual, bani care vor fi recuperați apoi din fonduri europene nerambursabile. 

Joi – Asta a fost săptămâna fondurilor europene, am semnat un contract de consultanță și la firma noastră pentru accesarea fondurilor pe digitalizare, linie de finanțare deschisă acum, prin care sperăm să obținem fonduri pentru o imprimată digitală care ne-ar ajuta mult munca de personalizare a produselor pe care le lucrăm.

Vineri – Am primit convocatorul pentru o ședință ordinară de Consiliu Local săptămâna viitoare. Printre cele 26 proiecte aflate pe Ordinea de zi, avem, nici mai mult nici mai puțin decât demiterea viceprimarului.

După ce primarul Robert Negoiță e trimis în judecată de DNA pentru prejudiciu 580 milioane lei, e urmărit penal pentru ucidere din culpă și din nou urmărit penal de DNA pentru emiterea nelegală a unor documente, cel care trebuie demis este, desigur, viceprimarul, care trebuie înlocuit urgent cu o persoană care să-i răspundă la ordine. Așa ceva…

Sâmbătă – Azi am lucrat din nou. Îmi propusesem să rezolv ceva ce n-am timp să fac niciodată în timpul săptămânii, dar pentru că tot timpul apar și alte lucruri de făcut, abia 15% din ce mi-am propus am rezolvat ieri. Asta înseamnă multe ore suplimentare necesare pentru mine în săptămâna ce vine. Și asta nu mă bucură deloc.

Duminică – Azi sunt pe proiecte. Să nu uit să vă spun că au revenit cu creșterea indemnizației nete a președinților de CA de la societățile primăriei, înghițitoare de capital social și unele aflate la limita falimentului. Să recapitulăm, vor să le facă indemnizația netă 15.000 lei, în condițiile în care acum ea este deja 12.000 lei net/lună. Adică mai mare decât salariul unui primar. Și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt sau ceva, aveți mai jos o captură din propunerea de HCL. Vă rog să citiți și justificarea pentru măriri!

Mai avem de parcurs 88 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 21 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.