Jurnal de consilier local- săptămâna 119

Ascult în fiecare zi un podcast în română și unul în engleză. Citesc în aceeași perioadă cel puțin o carte în română și una în engleză. Astea sunt momentele mele de respiro, chiar dacă podcasturile le ascult în vreme ce fac alte activități care nu necesită cine știe ce concentrare. Nu știu cât de mult mă ajută, dar fără a continua să învăț/aflu conștient chestii cred că n-aș putea trăi.

Luni – Am început săptămâna extrem de supărată, 117 jurnale au dispărut de pe blogul pe care le public săptămânal, ca să nu mai pun la socoteală alte postări care au fost scrise acolo în ultimii trei ani. Pur și simplu baza de date a host-ului a căzut și când a fost reîncărcată nimic din ultimii trei ani nu s-a păstrat. Norocul meu, dacă îi pot spune așa, e că am publicat jurnalele și pe alte pagini și le pot recupera de acolo, dar nu-i ca și cum asta s-ar face bătând din palme. Ce să zic, pățești!
Marți – Am fost antreprenor. Am avut o întâlnire cu un consultant de accesare a fondurilor europene pentru că peste o lună- două se deschid linii de finanțare pentru care firma noastră ar putea fi eligibilă. Asta nu înseamnă că am luat deja o hotărâre, încă analizăm dacă să facem sau nu pasul acesta. Dacă sunteți antreprenor, anul ăsta e momentul să accesați fonduri, sunt multe linii de finanțare care se vor deschide și din câte ne-au spus consultanții, dacă ești hotărât și ai niște nevoi concrete și bine definite, vei obține finanțare pentru afacerea ta.
Miercuri – A venit DNA-ul la primăria Sector 3. Ca la orice anchetă, oamenii speculează mult, autoritățile spun doar jumătăți de adevăr, cetățenii își dau cu părerea, fac presupuneri. Bine, la presupuneri ne ajută și faptul că-s multe motive pentru care DNA-ul poate veni la Primăria Sector 3 . Adevărul este că nu știm exact de ce au venit anchetatorii de data asta (ei au mai fost la PS3), important e să nu fi fost doar un spectacol, ci să aducă niște rezultate concrete anchetele acestea.
Joi – Ședință la Comisia pentru repartizarea locuințelor. V-am mai spus eu că avem 5 apartamente convenabile de 2 camere pe care să le repartizăm. Din păcate condițiile de acordare sunt complet depășite, o revizuire a legii 114/1996 este extrem de necesară și îmi place să cred că fac pași, împreună cu colegii mei parlamentari și cu oamenii care se lovesc efectiv de limitările legii, să facem o schimbare în sensul acesta.
Vineri – de doi ani și-un pic mă ”lupt” cu directorii de școli să trimită convocatoare pentru ședințele de CA din care să se înțeleagă cine trimite hârtia sau mailul (instituția și omul), când e ședinta (unele spuneau ora, dar nu și data ședinței), cum se va desfășura ședința (fizic, online), ce vom discuta, măcar așa în mare, ce se știe la data convocării. Unii directori au înțeles parțial, alții deloc. Azi am primit însă de la una din școlile la care fac parte din consiliul de administrație, un convocator model. Partea cea mai bună a fost când oamenii de acolo mi-au transmis ca e mai bine și pentru ei acum că au cumva informația structurată dinainte și că ei oricum făceau asta după ședință, doar că le e mult mai ușor acum.
Sâmbătă – Azi, după ceva treburi casnice (care mă relaxează și-aș vrea tare mult să am mai mult timp de gătit, de exemplu, nu neapărat pentru șters praful) am început să citesc Factfulness de Hans Rosling (Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi) o carte cu care rezonez 100% (are un test la început și faptul că am răspuns corect la 11 din cele 13 întrebări îmi dă încredere că nu greșesc prea tare atunci când evaluez situații). Cartea mi se pare excelentă, genul că trebuia s-o fi citit acum mulți ani, nu contează că ea a fost scrisă abia în 2018.
Duminică – Pentru că ninsoarea/ploaie cu care ne amenințau cei de la meteo nu a venit, cred că e o zi bună de plimbare prin sector azi. Cu mănuși și căciulă, da, da. În timpul ăsta aș vrea să vă lansez o provocare. Să-mi dați exemplu de o meserie a viitorului care nu există azi, dar va exista peste 25 ani. Vă vine ceva în minte?
Mai avem de parcurs 89 de săptămâni. Să fim bine!
(Visited 10 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.