Jurnal de consilier local – săptămâna 87

E dimineață când încep să scriu și n-am să termin prea curând. Va fi o zi cu multe întreruperi așa că am să scriu probabil în serii din mai multe locuri, deci nu știu cât de legat va ieși jurnalul acesta. Vedem.

Luni – Nu mai știu dacă v-am spus săptămâna trecută, dar am primit din nou convocator de ședință ordinară vinerea trecută și urmează să aibă loc joi să fie fizic în sala de consiliu din primărie. Pe ordinea de zi revine grădinița de vară de data asta cu un buget mai mare, dar cu aceleași sume alocate pentru personal, 100 lei/zi educatori, 100 lei/zi director, 100 lei/zi administrator, 100 lei/zi bucătari, 100 lei/zi spălători. Termenul până la care grădinițele din sector pot anunța intenția de a organiza grădiniță de vară este 30.06.2022. Grupul nostru de consilieri a hotărât să facă un amendament și să propună suma de 150 lei/zi pentru educatori, pentru că cererea părinților pentru grădinița de vară e foarte mare și fără prezența educatorilor grupele nu se pot forma.

Marți – Am avut, credeam noi, pentru ultima dată ședință în Comisia 7, Comisia pentru protecție socială, pentru că joi urmează să numim membri în noile comisii de specialitate, care de acum vor fi doar 6. De la începutul acestui mandat am avut 8 comisii cu câte 9 consilieri fiecare. De acum, a fost votat în ședința trecută, vom avea 6 comisii cu câte 11 membri. Probabil urmează ca în ședința de joi, PSD, PRO, PMP și câțiva consilieri cumpărați de Negoiță din PNL, să-și pună în comisiile cele mai importante, persoane angajate la societățile primăriei sau persoane cercetate de DNA, exact așa cum ne-au obișnuit.

Miercuri – Azi a fost ședința la comisia de buget, tot așa, ultima comisie întrunită pe vechea structură. Profit de ziua asta din jurnal să vă anunț că luni, 27 Iunie 2022, de la ora 18:00, la Cinema Gloria, e organizată dezbate pe regulamentul de parcare, se discută despre modul de atribuire al locurilor de parcare și cei care vin își pot prezenta punctul de vedere și posibilele soluții la problema locurilor de parcare, într-un dialog cu autoritățile.

Joi – Mai bine de  șase ore de ședință cu prezență fizică. Au măcelărit grădinița de vară pentru că după ce am propus noi amendamentul, au mai fos încă unul cu 200 lei/zi de la PNL și  a venit și partidul primarului cu un amendament în care propunea 150 pentru educatori, dar mărea la 200 lei/zi suma pentru bucătari, administratori și directori. Au dat și 120 lei pentru personalul de îngrijire și spălători. După niște complicații și un vot pe amendamente care nu trebuia dat, o ședință de îndată mai târziu, forma finală a proiectului aprobată a fost fix cea propusă de gașca lui Negoiță, care așa cum știe toată lumea nu dă doi bani pe educație. Să nu vă mirați că nu vor fi suficiente grupe pentru vara asta, educatorii au considerat o bătaie de joc felul în care au împărțit bugetul pentru Grădinița de vară și ne așteptăm ca mulți dintre ei să se retragă din program.

Cât despre Comisiile de specialitate, a fost exact cum ne-am așteptat. 🙁

Vineri – Azi am primit un nou convocator, vom avea ședință din nou pe 30.06, cu 77 de puncte pe OZ. Bine, multe sunt de la DGITL, cu măriri de impozite pentru proprietăți lăsate în paragină, dar toate trebuie avizate și votate. Partea bună este că printre aceste multe proiecte se află și proiectul depus de mine la Sectorul 3, ”Împreună pentru fete”, proiect prin care, dacă trece, se vor monta în școlile gimnaziale și liceele din Sectorul 3 dispensere cu produse de igienă gratuite pentru fete.
Tot în proiect sunt incluse și workshopuri prin care elevii vor primi informații despre noțiuni de igienă de la specialiști medicali. Sper să avem susținerea tuturor consilierilor, indiferent de partidul din care face parte.

Sâmbătă – Azi am plecat la Brăila, a fost ziua mamei mele și am sărbătorit-o, așa cum ar spune ea, în primul rând prin prezența noastră. A fost pentru prima dată după multă vreme când am dormit la prânz. Bine, am pierdut un pescuit pe baltă cu familia, dar măcar un somn bun tot am prins și eu.

Duminică – Așa cum am zis la început, m-am întrerup de mai multe ori pe parcursul acestei postări, ba am băut cafeaua, ba am plecat la piață, ba am pregătit prânzul (cu tot cu băgat în foc ca pe vremuri), ba am plecat spre casă și termin în mașină jurnalul. Sper să aveți și voi o duminică frumoasă și noi ne auzim săptămâna viitoare. V-am zis că urmează o ședință cu 77 de proiecte pe ordinea de zi?

Mai avem de parcurs 121 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 20 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.