Jurnal de consilier local – săptămâna 86

Ori pentru că a venit vara, ori poate din alte motive, mi se pare că timpul zboară pur și simplu. Acum e luni, acum e vineri și weekendul parcă nici nu există. Iar concediile trec numaidecât, chiar dacă nu vorbesc din experiență, pentru că n-am fost în concediu încă vara asta. În Consiliul Local suntem parcă într-o continuă ședință, cum se termină una începe alta.

Luni – Am avut liber, dar mi se pare atât de departe ziua asta că nu îmi amintesc altceva decât citit proiecte și pregătit ședințe. Oare a plouat? Am mai făcut și altceva?

Marți – Ne-am întors la lucru, s-au stabilit ședințele de comisii, s-au pus întrebări. Unele au primit răspunsuri, altele nu. Tot azi am auzit, din nou pe surse, că directoarea de la Direcția de Salubritate și-a dat demisia. Nu e un moment ușor pentru Direcție acum că stația de sortare s-a închis și nici nu ne bucurăm de vestea asta, mai ales că probabil doamna directoare a primit o ofertă mai bună pentru un alt post de conducere decorativ.

Miercuri – Am avut ședințe de comisii la Buget, la învățământ și la Asistență socială. Unele mai scurte, altele mai lungi, unele cu discuții mai aprinse, altele mai liniștite, toate cu avize și acte de întocmit, semnat și trimis. Activitatea asta se duce în zilele cu comisii pana seara târziu.

Joi – Ședință de consiliu în format fizic la primărie. Și dacă ar fi să fac un rezumat ar suna așa: am numit în funcții niște nume de oameni prin vot secret, spun nume că nu știm sigur dacă oamenii aceia chiar există, nu i-am văzut, nu i-am auzit, nici măcar un CV al lor n-am avut dreptul să vedem. Doar să le votăm numele puteam. Grupul USR n-a participat la mascarada asta de vot;  sa votat reconfigurarea numărului și componenței comisiilor de specialitate ale Consiliului Local denaturând rezultatul alegerilor din 2020, s-a retras proiectul cu Grădinița de vară  de pe ordinea de zi, Salubritate și deszăpezire după ce au închis stația de sortare vor să intermedieze furnizări de materiale de construcții către primărie; primarul vrea să obțină dreptul de la PMB să prelucreze, neutralizeze și valorifice deșeurile, deși el face deja activitatea asta de ani de zile; s-a aprobat proiectul ”Solidar”, adăpost, hrană, asistență sanitară și protecție pentru femeile și copiii din Ukraina, proiect finanțat de Global Affairs Canada și intermediat de SOS Satele Copiilor; Salubritate și Deszăpezire vrea să vândă primăriei niște mașini si utilaje, încasând astfel din nou banii pe ele. Ca să fie clară ultima parte: primăria dă unei societăți capital social, să zicem 13 milioane, pentru ca aceasta să cumpere mai ușor niște mașini. Societatea le cumpără, și după asta le vinde la primărie. Pe lângă cele 13 milioane date inițial, primăria achita acum valoarea mașinilor, să zicem încă 13 milioane. Avem așadar niște mașini în valoare de 13 milioane pe care primăria plătește 26 de milioane. Așa merg lucrurile de obicei, nu e prima dată când ne întâlnim cu situația asta, se practică și la construcția de poduri, parcări și ce mai face ”foarte ieftin” primăria.

Vineri – Începând de ieri, un condamnat penal pentru fapte de corupție, este noul Administrator al societății primăriei Smart City. După 2 ședințe în care primarul prin consilierii loiali a tot încercat să îl urce în funcție și nu a reușit, ieri a obținut numărul necesar de voturi în Consiliul Local.  18 consilieri au considerat în regulă ca banul public să fie administrat de către un om cu fapte penale la activ.

Sâmbătă – Deși e weekend noi am lucrat la atelier. Avem de terminat niște (multe, multe) costume pentru o piesă de teatru și doar nu era să lăsam actorii fără haine pe scenă. Nu am terminat de tot, dar măcar o parte din armata de oameni de pe scenă va arăta impecabil.

Duminică – azi aș fi vrut să mă odihnesc. Nu știu dacă îmi va ieși asta, dar voi încerca măcar câteva ore fără telefon și laptop. Sper să-mi iasă! Închei urându-le succes celor ce săptămâna viitoare susțin examenul de bacalaureat! Succes copii!

Mai avem de parcurs 122 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 44 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.