Jurnal de consilier local – săptămâna 84

Întrerup puțin discuțiile despre partide noi, partide vechi, partide viitoare și vă povestesc despre ce se mai întâmplă în Consiliul Local Sector 3.

Luni – Avem 9 proiecte de avizat mâine la Comisia de asistență socială. Am pregătit ședința, asta după ce la lucru am avut un început de săptămână plin, plin, plin. V-am zis că plin? Adică am ajuns acasă aproape pe întuneric. Apoi am terminat de pregătit ședința, bine că începusem din weekend că altfel…

Marți – Azi am avut ședință de comisii, buget și asistență socială în același timp, am avut de avizat costurile medii cu beneficiarii din centrele administrate de DGASPC Sector 3. Las aici o comparație între costurile din 2020 și cele din 2021 pe care le-am avizat noi acum. Vă rog să citiți nu atât cifrele (care, desigur, sunt importante), cât mai ales lista centrelor, pentru a vă face o idee despre ce avem în administrare în sector. După ședințe scriem avizele, le semnăm, le trimitem. Fiecare proiect are avizul lui, care poate fi favorabil sau nefavorabil. Avizele au caracter consultativ, dar un proiect nu poate fi discutat în ședințele de consiliu dacă nu are aviz, fie favorabil, fie nefavorabil. Un proiect care are aviz favorabil de la comisie poate fi votat în ședința cu nu și invers. Cum spuneam, avizele sunt doar consultative, dar obligatorii. În general în comisii proiectele sunt discutate mult mai mult decât în plen, dar cred că asta v-am mai spus.

Miercuri – Azi am aflat că parcarea Decebal nu-i tocmai etanșă (exagerez, știu și eu ce înseamnă etanș) și spre deosebire de mulți șoferi care în continuare lasă mașinile în zonă pe trotuare sau pe bulevard, apa de la ploaia de ieri a reușit să parcheze fix în subteran. S-au plâns cetățenii că apa a ajuns și la -2 și curge prin instalații. Nu-i bine, nu-i bine deloc! Au fost sesizați administratorii, să vedem cum se poate rezolva problema asta.

Joi – Din nou ședință cu prezență fizică în sala de consiliu din primărie. Pe lângă proiectele legate de costurile medii de care vă spuneam, am mai avut doua puncte pe ordinea de zi. Le explică mai bine colegii mei aici, vă rog să urmăriți, durează doar 3 minute. În rest, ședințele în format fizic le dau o față colegilor consilieri pe care nu-i știam decât după nume, dar scad mult calitatea discuțiilor din plen. Eu sper că e doar o primă impresie.

Vineri – După ce ani de zile au fost doar niște șantiere abandonate, sălile de sport începute la Școala 67 (iuhuu), Școala 112 și la Liceul Benjamin Franklin au trecut săptămâna trecuta de la PMB în administrarea Sectorului 3 și cu ajutorul insistenței și votului consilierilor USR PLUS. Acum rămâne ca administrația locala să continue proiectele și, sperăm noi, să le finalizeze într-un termen rezonabil. E important să oferim copiilor noștri săli de sport funcționale și moderne în care să se dezvolte.

Sâmbătă – Am avut o dimineață de treburi administrative prin casă și prin curte (doamne, cât de cald a fost) și după amiază am fost la Bookfest, atât pentru mine cât și pentru restul familiei. Am ieșit cu multe cărți și inima plină. Eu sunt genul de om care și-ar petrece cu plăcere toată viața la bookfest, deci am stat câteva ore bune acolo. M-am simțit ca în concediu printre cărți, acum rămâne să am și timp să le citesc și totul va fi ok.

Duminică – Azi e ziua soțului meu și o să petrecem acasă alături de prieteni (n-am invitat pe nimeni, dar la noi cine vine, e bine-venit) cu un grătar în stil coreean. Și poate prind și câteva ore să răsfoiesc cărțile cumpărate ieri, deși mai am începute vreo două. V-am spus vreodată asta despre mine? Obișnuiesc să am câte o carte în fiecare loc din casă în care petrec timp ( una la cafea, alta pe noptieră, una pe birou, deși nu citesc niciodată la birou, alta în living). Fiecare cu provocările lui. 🙂

Mai avem de parcurs 124 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 42 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.