Jurnal de consilier local – săptămâna 63

Mă simt ca scriitorii fără inspirație care scriu o frază și apoi, nemulțumiți, o șterg și încearcă din nou. Dar mie nu inspirația îmi lipsește deocamdată, eu am scris de trei ori că nu sunt în stare fizic să scriu jurnalul acesta de azi, dar apoi șterg și mă gândesc că e mai ușor să vă scriu ce-am făcut, să spun despre provocările începutului de an în consiliu, despre prima săptămână de lucru, așa că mă adun și încep.

Luni – Cum altfel puteam începe săptămâna, dacă nu cu două ședințe de CA-uri la școli. Probleme obișnuite de început de an calendaristic, un profesor solicită intrarea în concediu de maternitate, un altul îl înlocuiește, unii copii se bucură de venitul fizic la școală, alții ar fi preferat online-ul și tot așa.

Marți – Am fost după serviciu să văd de aproape cum arată sala multifuncțională abandonată de la Colegiul C. Nenițescu. Avem colegi care urmăresc subiectul și vor face eforturi pentru a se lua o hotărâre cu privire la această construcție, este mare păcat ca un spațiu atât de generos, în care s-au și investit bani publici să nu fie valorificat de copii și de comunitatea din sector. Desigur, știm că sunt mai multe astfel de construcții începute și abandonate în sector, în general săli de sport începute de PMB și abandonate din lipsă de fonduri. Vom încerca rând pe rând să rezolvăm și aceste proiecte.  Vă las mai jos câteva imagini de la sala de la Nenițescu să vă faceți și voi o idee despre ce vorbesc.

Miercuri – Pentru că au tot fost probleme semnalate atât de consilierii locali cât și de către personalul primăriei legate de Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local așa că am citit noua propunere la care noi trebuie să aducem observații/modificări/completări pentru ca în următoarea ședință de CL să-l putem aproba într-o formă agreată de toată lumea.

Joi – Urmează să vină propunerea de buget pe anul 2022 și e momentul acela din an în care trebuie să ne gândim unde alocăm și cum prioritizăm anul acesta banii cetățenilor, pentru ca aceștia să fie cât mai eficient folosiți pentru toată comunitatea. Ca de obicei eu mă gândesc la oameni și la mediu, așa că îmi propun să reușim să cumpăram și să amplasăm anul asta cel puțin 10 containere cu senzori (pentru a putea vedea colectorii când acestea sunt pline) pentru deșeuri textile în sector. Și mai vreau sa ajutăm niște antreprenori să deschidă și să țină în viață niște vintage shop-uri fără fițe, unde să putem duce lucruri bune de care nu mai avem nevoie, dar pe care nici nu vrem să depunem efortul de a le vinde, de ex. căni, farfurii, role, scaune pliante, gantere :D. Aș propune să li se plătească oamenilor efortul de a le duce până acolo, sume simbolice de 1, 2, 3 lei/produs, iar apoi ele să poată fi vândute nu cu mai mult de 4, 5, 6 lei. Iar cele care rămân nevândute să poată fi valorificate ca deșeuri reciclabile selectate. Lucrez deja la a pune pe hârtie un draft de proiect, va fi desigur în dezbatere și va putea fi îmbunătățit.

Vineri – Am primit de la Comisia pentru repartizarea locuințelor, din care fac parte, o convocare pentru săptămâna viitoare. Avem de aprobat sau nu, un schimb de locuințe sociale între doi beneficiari și o extindere de locuința socială, adică într-o locuința de 4 camere cu dependințe comune, o familie are nevoie să ocupe încă cameră, care aflu acum că e liberă de 20 de ani, dar nealocată. 🙁 Un alt proiect la care mă gândesc este acela de reamenajare a locuințelor sociale pe care le are în administrare S3, despre asta sper ca săptămâna viitoare să vă spun mai multe.

Sâmbătă – Pentru că aseară am fost la Centrul de vaccinare al S3 Park Lake să-mi fac doza 3 de vaccin (dap, m-am gândit să-l fac vineri pentru ca eventualele efecte adverse să apară în weekend, dar nu m-am gândit că eu am treabă și azi și mâine), pentru că am ajuns la mall zic, am luat cu mine o pungă cu îmbrăcăminte uzată pe care am lăsat-o la containerul de colectare aflat la H&M. Am aflat cu ocazia asta că poți duce maxim două pungi pe zi și pentru fiecare primești în aplicație un voucher de 5 lei/pungă. Din ce am văzut nu trebuie să ai o pungă mare sau foarte plină, am văzut fete care duc două trei tricouri și un pantalon de trening. Practic e răsplătit efortul de a nu arunca la gunoi produsele respective la un loc cu toate celelalte deșeuri.

Duminică – Termin de scris jurnalul și mă gândesc să-mi eliberez mintea de orice. Și să citesc ceva. Apropo de citit, mi-am ales pentru începutul ăsta de an niște cărți extrem de ușoare, atât de ușoare încât am citit deja două și azi o încep pe a treia. 🙂 Sper ca efectele adverse ale vaccinului să se termine azi (la mine se manifestă cu o stare de somnolență extrem de ademenitoare), iar mâine să fiu în formă perfectă pentru o nouă săptămână, ceea ce vă doresc și vouă!

Mai avem de parcurs 145 de săptămâni. Să fim bine! 

(Visited 77 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.