Jurnal de consilier local – săptămâna 62

Nu v-am mai scris de anul trecut, sper că ați petrecut frumos și v-ați creat amintiri plăcute legate de începutul lui 2022. Eu am închis ochii în noaptea dintre ani și mi-am dorit din toată inima să avem un an bun.

În ceea ce privește activitatea din consiliu, ea a continuat ca și cum niciun An Nou nu a venit să-i ia locul unuia vechi, adică am avut, în săptămâna care se încheie, ședințe de comisii și de Consiliu Local, proiecte de citit și amendat, acte de semnat sau de depus, și cu toate că puteam veni și cu ceva vești bune legate de activitatea din consiliu, astea trebuie să mai aștepte.

Voi face o excepție în acest jurnal și nu voi mai scrie activitățile din fiecare zi, deși tare aș vrea să mă laud cum sâmbătă, tortul roșu pe care am vrut să-l fac mi-a ieșit albastru. Fac excepție, ziceam, și vă spun povestea unui loc verde, a unui parc pe care l-am fi vrut amenajat cât mai natural, care ar fi transformat  un loc actualmente insalubru, într-un spațiu verde public aici la noi în Sectorul 3. Sau cum am vrut să facem un parc:

Una din societățile primăriei (Salubritate și Deszăpezire Sector 3) are un teren pe Victor Brauner. E terenul pe care primarul ni l-a propus inițial pentru “Școala Viitorului”. Dar deși are aproape 4.000 de metri pătrați, terenul are o formă care nu permite construcție decât pe maxim 600m. Ce școala viitorului să faci pe o suprafață comparabilă cu un loc de casă din Cartierul 23? Asta ca să nu mai spunem că accesul la teren se face printr-un unitate drum privat.

Colegul meu Alex Sava a avut ideea să-l facem spațiu verde.  Așa că, după ceva discuții cu PNL, am depus împreună un proiect de donație a  terenului din proprietatea societății către Primăria Municipiului București, cu condiția ca acesta să intre în administrarea Consiliului Local Sector 3 în vederea amenajării unui spațiu verde. Pentru că e vorba de patrimoniu, aveam nevoie de majoritate calificată, adică 2/3 din consilieri (21) să voteze ”da” pentru a trece proiectul.
Din păcate consilierii PSD și PMP au votat împotrivă și am încheiat astfel anul fără a avea o decizie în ceea ce privește destinația terenului respectiv. Dar nu renunțăm.
Și ca să începem într-o notă mai optimistă anul 2022, deși ne aflăm într-un context greu, cu o nemulțumire profundă a cetățenilor față de clasa politică în general, fără prea mari certitudini legate de viitor, am toată încrederea că cetățenii activi care au ales să pună umărul la modernizarea României (printre care mă număr alături de colegii mei) vor fi în continuare responsabili, pe de o parte știind că au o datorie față de toți cei care își pun speranțele în ei și pe de altă parte, pentru că au o datorie față de ei înșiși.
Avem responsabilitatea de a asculta oamenii și de a găsi pornind de la nevoi,  împreună cu ei, soluții. Avem datoria ca prin faptele noastre, prin onestitate, bun-simț și perseverență să facem România bine. Asta îmi doresc pentru 2022 și asta îmi voi dori până la momentul în care voi putea spune: Să facem România foarte bine! Deocamdată nu suntem acolo. Dar vom fi!

Mai avem de parcurs 146 de săptămâni. Să fim bine! 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.