Jurnal de consilier local – săptămâna 61

Cred că nu-i ca și cum nu puteați trece sărbătorile astea fără să public eu jurnalul, așa că astăzi va fi mai scurt:

Luni– Am fost cu colega mea Mihaela Văcaru la școala 195, să înțelegem puțin contextul în care urmează să aprobăm sala de scrimă care se va construi aici, la ultimul etaj al complexului sportiv aflat în curtea școlii, care cuprinde un bazin de înot, două săli de sport și un teren de fotbal în aer liber la ultimul etaj. Ne dorim foarte mult ca accesul în sală și la practicarea sportului să fie facil pentru copii.  După ce colegii mei au discutat și cu reprezentanții Federației Române de Scrimă și sala va avea semnat protocol de colaborare cu ei, sperăm ca lucrurile să fie făcute cu responsabilitate și cu focus pentru copii.  Tot azi am avut și ședința comisiei de buget, pentru că, așa cum spuneam săptămâna trecută, și săptămâna asta avem ședință de Consiliu Local.

Marți – A fost din nou zi de ședințe. Învățământ și protecție socială. Discuții, vot, avize, procese verbale, semnături, așa cum ne-am obișnuit deja.

Miercuri – 8 ore de ședință de Consiliu Local. 44 de proiecte dezbătute și votate. A fost o ședință în care ca de obicei primarul ne-a făcut în toate felurile, dar l-am înțeles, atâta poate, când nu ai în vocabular alte cuvinte în afară de ticăloși, incapabili și de rea credință, repeți cuvintele astea în ordine aleatorie de la primul până la ultimul punct al ședinței. Aia e, atât s-a putut.

Joi – Au venit colindătorii. Nu știu cum e la bloc, dar la case au venit vreo zece cete de copii cu obrajii roșii și ochi scânteietori care cântau cât îi țineau plămânii urări pentru gazde. Cu ocazia asta am intrat în atmosfera de sărbători, mai ales că am avut și de la job doua zile libere. Le-am folosit pentru, ați ghicit, curățenie și împodobit casa de sărbătoare. Tot azi am avut și a doua parte din cursul de ”Responsabil gestionarea deșeurilor”, la sfârșitul căruia am mai înțeles o mică părticică din parcursul acesta sinuos al deșeurilor de la producător la groapă. Pentru că ce să vedeți, deșeurile ce nu se pot recicla ajung invariabil ori la incinerat ori la o groapă de gunoi, deci soluția e tot undeva la noi, cu cât producem mai puține deșeuri, cu atât ne va fi mai bine. Am primit și o nouă convocare. Pe 29.12.2021 avem din nou ședință de CL.

Vineri – Azi e Ajunul Crăciunului și a fost zi de împachetat cadouri și făcut prăjituri. A fost ziua aia cea mai frumoasă din an, în care totul e bine, dacă acasă ți-e bine. Mama, ca aproape toate mamele, a făcut cozonac și sarmale. 🙂

Sâmbătă – Sper că ați petrecut cu toții frumos, ați mâncat rezonabil și ați fost alături de cei dragi.

Duminică– Azi ca să mai dăm jos 150g din cele 3 kg puse ieri pe noi, vom merge la patinoar. Sperăm să găsim deschis și să nu plouă. Că așa avem noi noroc. O singură zi pe an vrem să mergem să patinăm și atunci plouă. Și pentru că asta va fi ultimul jurnal de anul acesta, vă las mai jos o urare de sărbători!

Mai avem de parcurs 147 de săptămâni. Să fim bine! 

(Visited 99 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.