Jurnal de consilier local – săptămâna 12

Am vrut să fac jurnalul din nou video. Când am văzut cum a ieșit, aproape că m-am hotărât să-l scriu. Dar nu e ok să nu vedeți și voi toate încercările astea ale mele de a învăța să depășesc zona sigură a scrisului și să mă obișnuiesc cu vorbitul la cameră. Până la urmă sigur mă ”dezgheț”.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Alex

Nu a iesit rau deloc micul vlog.
Nu stiu daca ma insel , insa s-ar putea sa fim vecini de strada. Ar fi interesant, am votat USR si v-am intalnit prin cartier fara sa stiu ca de fapt locuim aproape.
Ati zis in video doua lucruri despre care as vrea sa va intreb detalii.

1. Spuneati de liniile dezafectate dinspre Bratarii. Apartin de Transporturi si ei refuza, sau care este statutul lor? Apropo de asta, pentru linia din Industriilor exista un dialog cu PMB sau Min Transporturilor, sau o minima intentie de a se atinge cineva de subiect? De mult timp se asteapta cateva rampe si statii macar…daca nu mutarea liniei cum promitea foarte fantezist dl primar in campanie.

2. Spuneati de parc, acolo exista o data de finalizare a lucrarilor ? Ultimele date erau de anul trecut cand se dorea finalizarea deja.

Multumesc anticipat si mult spor in toate

Nina

Mulțumesc pentru aprecieri, Alex!
E super daca suntem si vecini, sper să ma oprești și data viitoare când ma vezi pe strada.
Ca să-ți răspund la întrebări în măsura în care sunt acum informata avem așa:
1. Am întrebat intr-o ședință cu primarul dacă în loc de locurile de joaca pe care le-a construit primăria in apropierea liniei de tren de pe Brățării nu ar fi fost mai bine sa faca niște locuințe sociale în care să mute oamenii ăia care locuiesc ilegal și complet impropriu în zonă (unii se alimentează cu apă de la o conductă spartă). Mi-a răspuns că nu au voie să construiască nimic în apropierea liniei, pentru că este de importanță strategică, așa au fost și ei informați.
Cu calea ferată din Industriilor trebuie să găsim neapărat o soluție. L-am întrebat pe primar, el vrea să o îngroape (ceea ce nu-i neapărat o idee rea, dar nu depinde doar de noi), am vorbit și cu colegii de la capitală să includă asta în planul de dezvoltare a zonei și măcar niște stații de autobuz decente să avem cât mai repede. Nu am primit nicio promisiune, dar insistam, suntem mai multi consilieri locali care locuim in zona și problema e una care ne stresează destul cât să facem tot ce putem s-o rezolvăm cumva.
2. Nu exista nicio data de finalizare a lucrărilor. Ba din contră, s-a făcut de curând un concurs de soluții pentru butaforie si amenajare parc tematic, adică vor sa pună niște tiribombe cumparate de mai multa vreme de primărie (care au fost acum multi ani la Terra Parc în Militari) din loc în loc în tot parcul. Consiliul nu e de acord cu asta. Noi vrem sa termine ce a făcut (oricum la limita legii și pe alocuri, bănuim, și dincolo de ea) și să redea parcul oamenilor. Din păcate am observat că indiferent ce votam, ce facem, primarul și firmele își văd de planurile lor (pe care le țin in minte, nu-s puse undeva pe hârtie detaliat, cu termene, cu costuri, cu riscuri și necesitate).
Vom vedea cum vor evolua lucrurile, noi suntem hotărâți să facem tot ce trebuie făcut, respectând legea și tot timpul cu gândul la oameni.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.