Am renunțat la sală pentru Aqua Gym

Când spun că am renunțat la sală, mă refer la orele mele de pilates, la care am renunțat acum jumătate de an. Oh, whait, au trecut aproape 11 luni de când n-am mai călcat în sala de sport. Și kg s-au acumulat, cum altfel, mai ales că nici n-am ținut cont de nimic la mâncare. Ce-a gătit mama soacră eu am mâncat. Cu tot cu prăjituri. Bine, nu l-am întrecut pe Sorin, dar asta-i altă poveste.

Cum se cerea neapărat să fac ceva dacă mai vreau să intru în haine, am hotărât că e nevoie de un fel de mișcare care să-mi placă maxim. Cum mie îmi place apa mult, am găsit cea mai avantajoasă variantă de sport pentru mine și anume Aqua Gym.

aqua-gymMai încercasem o singură dată, la mare într-o piscină și mi-a plăcut extrem, așa că am zis că asta e de mine. Am căutat un loc în apropiere de casă, cel mai convenabil ca distanță era World Class-ul de la Titan, dar din ce-am citit pe forumuri, la orele de aqua gym ori sunt prea multe fete si antrenorii n-au cum să le urmărească pe fiecare, ori fițele celor din jur nu-ți permit să te simți tocmai în largul tău acolo… În fine, am găsit scuze pentru prețul prea mare cerut de World Class (sincer, nu știu ce prețuri au pentru că trebuia să mă duc acolo să-mi facă ofertă personalizată, ceea ce a fost prea mult pentru mine, eu vreau să văd pretul pe net), și am ales să mă duc la bazinul de la Stadionul Olimpia, unde suntem maxim 10 persoane la o ședință de aqua gym și credeți-mă are profu` timp să ne corecteze pe fiecare.

E curățenie, apa e super și până la urmă ori mergem să facem mișcare, ori ne ducem la World Class. Aici am plătit 200 lei pe un abonament de 8 sedințe/lună și-am început gimnastica. Am dat o strigare în jur să văd cine se mai bagă cu mine la apă și deocamdată suntem trei cu abonament și una care vine din când în când. Dacă nu vrei să-ți faci abonament și vrei doar să încerci din când în când bazinul, o oră de aqua gym costă 50 lei. Nu încerc să conving pe nimeni să vină la Olimpia, mie îmi convine să fim mai puține, dar dac[ totu;i v[ tenteaz[ ave’i ]n link-ul de mai sus toate detaliile.

Bun, să revenim la antrenamente. Ce făcusem eu la mare era fix o frecție la un picior de lemn. Aqua gym-ul adevărat se face cu greutăți. De plastic sau de burete, dar sunt greutăți. Odată introduse în apă acestea se transformă în adevărate haltere. Și ia și fă antrenamente cu halterele, pe sub apă. Ba, avem și niște sandale cu discuri de plastic atașate. Imaginați-vă că cineva vă leagă o piatră de picioare și vă pune să înotați. Mda, așa ziceam și eu.

E foarte fain totuși la aqua. Oricât ai munci nu există transpirație și dacă treci peste faptul că-ți strici coafura de la casca de înot, atunci o să-ți fie foarte bine.

Și acum să vorbim de rezultate. Ce rezultate vreți să vă spun când abia am început de două săptămâni? Aveam 72,5 kg la prima lecție. Patru ședințe mai târziu am 70,2 și sunt sigură că săptămâna care vine o să fiu sub 70. Dar nu-i vorba doar de kg. E vorba și de felul în care te simți, e vorba și de faptul că faci mișcare, e vorba că am găsit exact genul de sport care-mi place de mor.

Gata, mai că-mi vine să scriu o scrisoare din trecut pentru Nina din viitor. Aia fără pic de grăsime. 🙂

(Visited 489 times, 1 visits today)
Andreea

Hei,
Imi doresc sa merg cu mama la Aqua Gym, dar sunt ingrijorata din cauza adancimii apei. Mama are 1.65. Din experienta ta, crezi ca ar fi probleme?
Multumesc

Nina

Eu am 1,67 si apa imi vine un pic mai jos de umeri. Dar sunt si fete sub 1,60 si n-au fost probleme. Poți veni cu mama ta fara nicio grija. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.