Nu-i ca și cum vom face bagajul pentru un weekend de drumeții periculoase, noi abia dacă vom trece de curtea pensiunii la care vom sta. Dar chiar și așa, am zis să fac lista asta ca să am unde mă uita de câte ori vom mai ”evada” câte un weekend prin vreun loc cu aer. Curat.
- Haine groase inclusiv de stat în casă, pentru că nu mi se pare nimic mai mișto decât să intri plin de frig, zăpadă, ploaie în casă, să te schimbi în ceva călduros și confortabil și să bei un vin fiert. Mă rog, un ceai. Nu uitați bocancii de drumeție și lăsați acasă orice are toc. Nu vă trebuie la munte. Aruncați în bagaj și-o căciulă. În rest, două hanorace, două perechi de pantaloni, lenjerie și o geacă groasă sunt de ajuns. Poate și-un fular. Poate.
- Vin și ceai, adică ceva de băut și ceva de mâncat. De cele mai multe ori plecăm cu oareșce alimente de acasă, chiar dacă mai mâncăm pe la vreo cârciumă pe acolo, ce avem de acasă e sfânt. Ceva pentru dimineață, cafea, pâine, legume, fructe și carne pentru grătar. Cu astea în sacoșă n-ai treabă trei zile pe munte. Dacă nu aveți fumători cu voi să luați neapărat și chibrituri. În plus eu iau mereu burete, detergent de vase, pahare de unică folosință, o lavetă, servețele, folie pentru sandvișuri și sticle mici de apă.
- Cosmeticele toate. Glumesc, nu faceți asta, dar un gel de duș, un șampon (astea de obicei le găsești în locație, dar poate nu te speli decât cu unele speciale, ale tale), un parfum, ceva farduri, perie de păr, pastă de dinți și periuțe. Mai nou avem o problemă cu periuțele de dinți, fetele și Sorin au trecut de ceva vreme la periuțele electrice și era un coșmar de câte ori plecam în vacanțe. Volum mai mare, încărcătoare pentru ele, o nebunie). Noroc cu mine, care am descoperit că pot lua o singură periuță electrică căreia îi pot înlocui pe rând capul, iar în felul acesta se spală fiecare cu periuța lui și eu am mult mai mult loc în portfardul cu cosmetice. Bine, mă gândesc serios să-mi iau de Crăciun și eu o periuță electrică din asta, am așteptat doi ani până să mă hotărăsc ce vreau, dar și când m-am decis… Am ales Philips pentru că am de la ei mai multe chestii (da, și ondulatorul de păr, bine că mi-am amintit, să nu cumva să-l uit dacă vreau să fiu o divă pe crestele munților). Revenind, puteți să uitați tot acasă, mai puțin peria de păr și periuța de dinți. Era o glumă cu ondulatorul, doar dacă vă prinde Revelionul acolo ar trebui să-l luați cu voi, altfel nu.
- Încărcătoare și telefoane, aparatul foto, baterii, lanternă și tot ce credeți voi că s-ar putea să vă trebuiască. Sorin are în portbagaj un briceag din acela profesional și o mini lopată (el spune că-i pentru zăpadă, eu nu știu ce să zic). Ar fi bună și o mini toporișcă și-un cuțit de vânătoare.
- Medicamente. Chiar dacă nu urmezi o schemă de tratament, e bine să ai la tine un plasture, un antinevralgic un unguent antiinflamator și ce știți voi că mai luați când vă supără câte ceva.
- Jocuri. Dap, chiar dacă nu merg cu voi copiii, niște jocuri din astea de societate sunt super-faine seara la munte. Nouă ne place yams, canastă, whist, așa că ne luăm cărțile și zarurile. Să fie.
- Bani și acte. Lasă cardurile acasă sau uită de ele într-un buzunar ascuns al portofelului. La munte, mai ales în zonele izolate, bazeaza-te pe ce ai cumpărat deja și în cel mai rău caz pe cash. Bani cash.
Gata, bagajul e făcut, bună dispoziție există, cabana ne așteaptă pe undeva prin munții Vrancei, mașinile au cauciucuri de iarnă și Busu a anunțat zăpadă. Minunat!
(Visited 619 times, 1 visits today)