Unde dormim in Ungaria (I)

Cei mai mulți dintre voi știu că ne-am întors de curând dintr-o vacanță petrecută prin Europa, cu mașina personală. Pentru noi, prima destinație de vacanță a fost LEGOLAND Germania, numai că pentru a ajunge acolo trebuiesc parcurși cca. 1600 km, adică vreo 20 de ore de mers cu mașina, și noi am fost în concediu, nu la vreun concurs de parcurs km, așa că am hotărât că-i bine să ne oprim undeva în Ungaria pentru  o noapte.

Am tot făcut eu diferite scenarii, și până la urmă am ales pentru a ne odihni după prima zi, adică după mai bine de 12 ore de mers în mașină, un micuț și cochet orășel de la granița dintre  Ungaria și Austria. Mosonmagyaróvár este  renumit în zonă pentru apa termală și este situat la fix 1000 km de București.  Noi am plecat de acasă în jurul orei 5.30 și-am ajuns acolo pe la 18, ora Ungariei. Evident am făcut opriri pe drum, dar nimic exagerat, o masă de prâz și câteva popasuri pentru întinderea oaselor.

Pentru cazarea în Mosonmagyaróvár, am rezervat din timp un apartament (noi suntem calculați ca și patru adulți de acum în colo, fetele împlinesc 16 ani anul acesta), la Óvár Apartman Hotel. Am platit pentru el 50 euro +  2 euro taxa de oraș, și am avut la dispoziție o casă întreagă, adică living + bucătarie + loc de luat masa + toaletă, la parter, și două dormitoare și-o baie extrem de mare,la etaj. Am fost mai mult decât mulțumită de locație, de locul de parcare situat în curte, de liniște, de spațiu, de terasa cu masa si scaune de la intrarea în apartament… Nu vă imaginați că era luxul de pe lume, dar am apreciat mult faptul că era totul foarte curat.

Mi-a mai plăcut faptul că deși complexul nu are recepție permanentă, noi când am ajuns am sunat la numărul afișat la intrare și în 5 minute a venit o doamnă care ne-a dat cheile de la apartament, și ne-a spus că la plecare le putem lăsa în cutia poștală montată  special undeva pe perete în apropierea recepției. Așa am și făcut, iar a doua zi de dimineață, pe la 8,30, după ce ne-am băut cafeaua și ne-am verificat mailurile (au ungurii o viteză la net… aproape ca a noastră), am pus cheia la cutie și-am parăsit Mosonmagyaróvár încărcați cu energie.

Dacă aș pleca acum din nou la drum, m-aș opri din nou acolo fără nicio ezitare. Poate chiar aș rămâne o zi în oraș dacă am fi mai mulți prieteni în călătorie. De data asta noi am fost singuri (adica 4 persoane), și ne-am întâlnit cu gașca (încă 5 persoane) la Günzburg, la intrarea în satul de vacanță LEGOLAND, dar asta-i altă poveste. Deocamdata poze:

(Visited 243 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.