Doua zile și trei nopți la LEGOLAND Germania

Situat la marginea orășelului Günzburg, Legoland Germania ne aștepta de prin februarie, atunci când ne-am făcut rezervări și am plătit excursia asta.

Tot atunci am făcut și ceva documentare, și am ajuns la concluzia că cel mai bine, pentru a vizita parcul, este să te cazezi în locațiile agreate de Legoland, care îți oferă inclus în prețul sejurului și două zile de intrare în parc. Noi am fost un grup de 9 persoane, și după o întreagă dezbatere, ne-am hotărât ca unii să locuiască la hotelul LEGOLAND, iar alții în campigul LEGOLAND.

Ambele locații sunt foarte frumoase, și foarte aproape de parc. Și destul de scumpe. Mai puțin campingul, care pentru 4 persoane, trei nopți campare cu cortul personal și 4 bilete x 2 zile în parc, a fost 234 euro, și asta pentru că am făcut rezervarile din timp. Drumul până la poarta destinată oaspeților cazați în campusul lor este de 10 minute de mers pe jos prin padure. O plăcere să-l parcurgi dimineața, cu cafeaua băută și cu sufletul plin de energia zilei ce urmează să înceapă.

Am petrecut în parc două zile foarte frumoase, deși în ce-a de-a doua ploaia ne-a cam făcut figuri, dar nu până-ntr-acolo încât să ne sperie, sau să ne facă să deschidem umbrelele. Bine, nici n-aveam pe vremea aceea umbrele. 😀

Aș vrea să fac aici o paranteză și să vă spun două chestii legate de nopțile petrecute la cort, pentru că și acum, dar și în vacanța pe care am făcut-o cu cortul prin Europa acum trei ani, am avut nopți în care a plouat și care, spre surprinderea multora, mi-au plăcut mult. Oricum mie îmi place ploaia, și atâta timp cât dimineața iese soarele, iar un cort bun se usucă în 15 minute de stat în căldură, n-ai de ce te teme. Ploia se aude minunat, iar în cort e cald și bine când plouă afară. Așa că n-aș vrea să vă sperie ploaia atunci când vă cazați la cort. Frigul da. Frigul ar trebui să vă îngrijoreze, în sensul că ar fi bine să nu vă bazați pe pijamalele cu maieuț și pantalonași scurți când dormiți în cort, chiar dacă sacul de dormit își face treaba, ar fi bine să-l ajutăm un pic cu niște pijamale normale. Asta cu frigul a fost a doua chestie. 😀

Bun, să revenim la LEGOLAND și la distracții. Sunt multe (nu atât de multe ca la DISNEYLAND), dar nu foarte variate. Mi-a plăcut cel mai mult plimbarea cu barca și căderea în cascadă. Dacă zilele ar fi fost mai călduroase aș fi petrecut ore bune acolo, dar pentru că ieșeai din barcă destul de ud  și deși existau niște aparate cu vânt cald în care intrai și te puteai usca, parcă nu merita să petrecem prea mult timp acolo, mai ales că și coada era pe măsură.  Ne-au mai plăcut și castelul Dinozaurului, dar și mașinuțele Lego. O nebunie! Bine, nouă ne plac cele mai periculoase chestii, nu toată lumea le agreează, dar există distracții pentru toți.

Am fost la fim 4D, am vizitat și acvariu, am admirat orașele în miniatură create din piese de Lego și am întâlnit, evident, un român care lucra la casă într-un restaurant din parc. Bineînțeles că am vizitat și mini-fabrica LEGO și ne-am cumpărat tot felul de piese. Prețurile nu sunt cu mult mai mici față de cele din magazinele de jucării de la noi, dar mi s-au părut destul de variate, iar faptul că le puteai cumpăra la kg, s-ar putea să arate ca un avantaj pentru iubitorii micuțelor piese și, mai nou, figurine de plastic.

Existau în parc și locuri de unde puteai câștiga jucării de pluș uriașe, aparent ușor. Numai că ușorul ăsta s-a dovedit a fi destul de greu și abia cu ajutorul  unchiului Gabi și al susținerii noastre, copii au reușit să plece din LEGOLAND ținând  în brațe trei Minioni imenși și având un zâmbet cât toate zilele pe fețe.

Bugetul celor trei zile petrecute în Günzburg a fost de 500 euro pentru patru persoane,  incluzand aici cazarea si biletele de intrare în parc, mâncarea (o masa pe zi in restaurantele din parc + micul dejun și cina în regim propriu), jocurile de lego cumparate pentru fete, lupta pentru minioni, cadourile pentru prieteni, precum și suvenirurile pentru noi.

Ne-a plăcut la LEGOLAND, e un loc de neratat mai ales pentru iubitorii de Lego, noi am adunat niște amintiri foarte frumoase de acolo și sperăm să le păstrăm proaspete în memorie pentru mult timp.

Da, da, după atâta text urmează poze:

(Visited 683 times, 1 visits today)
Ileana Adamescu

Nina, care crezi ca e cea mai convenabila varianta pentru transport? Si noi vrem la Legoland la anul si ma intrebam daca pentru 7-8 persoane n-ar fi mai convenabil sa inchiriem un microbuz ceva si sa conducem cu randul. Ma gandesc ca avionul pentru atatia oameni ar fi destul de scump… Multumesc pentru informatii, imi sunt de mare ajutor!

Nina

N-am vrut sa-ti raspund in graba si din cauza asta abia acum iti scriu.
Cea mai convenabila varianta ar fi, desigur, sa mergeti cu masinile personale. Adica 8 persoane in doua masini e perfect. La noi, pentru o masina drumul dus intors pana la Legoland a fost: 300 euro motorina, 40 euro viniete, 50 + 78 euro cazare in Ungaria si la dus si la intors pentru 4 persoane) ~ 470 euro. Prietenii nostri care au venit cu avionul, au dat (daca nu gresesc foarte mult) 150 euro/persoana la avion (dus/intors), deci pe noi 4 ne-ar fi dus 600 euro + transport de la avion la parc si invers. Oricum, pentru noi nu era de luat in calcul avionul, pentru ca voiam sa mergem in mai multe locuri, nu doar Legoland.
Eu nu stiu cat ar costa sa inchiriati un microbuz, dar daca reusiti sa-l luati la 100 euro/zi, atunci s-ar putea sa iesiti mai bine decat cu avionul. Si aveti in plus posibilitatea sa va si plimbati mai mult.
Daca te mai pot ajuta cu ceva informatii sa-mi spui, va urez sa aveti o vacanta frumoasa!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.