Rochia mamei

Ieri, auzind că urmează o zi caniculară, m-am îmbrăcat cu una din multele rochițe de vară pe care le am. Bineînțeles că eu le văd foarte moderne, foarte șic, foarte colorate, foarte fluide, foarte nu știu cum… În fine, mă îmbrăcasem cu una din ele și mă tot învârteam prin casă. Mă vede Miss S. și spune admirativ de parcă n-ar fi fost ea :

– Vai ce bine îți stă! Vezi, tu ai rochii frumoase, tu te poți îmbrăca în rochii, și eu? Eu de ce n-am?

Fac aici o paranteză și vă spun că de vreo trei ani Sonia își cumpără numai hainele care-i plac, orice încercare din partea mea de a-i sugera ceva este un eșec, așa că de haosul din garderoba ei este singura răspunzătoare. Chiar săptămâna trecută am fost să-și cumpere o rochiță și ne-am întors acasă cu o salopetă, un tricou și-o fustă. Care fusta acasă nu i-a mai plăcut.

Să revenim. Copilul îmi reproșa că eu am rochii frumoase și ea nu are. Știți vorba aia cu i-aș da și haina de pe mine? Ei bine, atunci când ai un copil cu care aproape te potrivești la măsuri, i-ai da cu cea mai mare plăcere toate hainele tale, numai să-i fii copilului pe plac. Bineînțeles că la remarca ei cu ce rochie frumoasă am eu și ea n-are, am răspuns fără să clipesc:

– Dacă o vrei tu, ți-o dau. O vrei?

La care ea, redevine brusc miss S. și spune cu o mimică ușor siderată:

– Hm, eu n-aș putea să port așa ceva!

(Visited 343 times, 1 visits today)
Vienela

Adolescenta fiind, ii “furam” mamei toate rochiile si fustele din sifonier. Erau facute pe comanda, la o croitoreasca de lux, erau din materiale bune si mi se potriveau perfect pe atunci. Dupa cativa ani am descoperit blugii… 😀

Madutza77

Cica este una din alea patru chestii care li se intampla in adolescenta :” Cautarea noului”…Te inteleg perfect! 🙂

Georgi

Apropo de haine si copii, de cand o am pe Doris am observat ca shopping-ul pentru mine a trecut pe plan secund. Nu o data mi s-a intamplat sa merg la mall sa-mi cumpar cutare chestie pentru mine si sa vin cu plasele pline de hainute pentru ea. Pe care nici nu a apucat inca sa le poarte… :-))

Nina

Asa e si la noi, insa eu nu le mai cumpar acum haine cand nu sunt si ele cu mine, pentru ca am avut surpriza sa nu le imbrace si mai bine sa le aleaga singure. Sigur, acum nu-mi place mie ce-si aleg ele, dar am invatat sa le accept alegerile.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.