Mamaia la inceput de vara

Pentru că se anunțase vreme bună si pe autostradă faci fix 1,45 până pe litoralul românesc, ne-am hotărât că sâmbăta care tocmai a trecut ar fi excelentă pentru o fugă de 1 zi la mare. După ce miss S. si miss I. au refuzat elegant propunerea de a a ne însoți, le-am lăsat acasă cu antrenamentele lor la dansuri și am plecat cu Sorin și alți doi prieteni la Mamaia, pentru o zi de plajă.

Plecarea din București a fost pe la 8 dimineața, și după ce am plătit taxa de pod prin sms, am băut o cafea la o benzinărie pe drum și ne-am oprit în outlet-ul Adidas din Mamaia să-și ia domnul Costea slip, la fix 10,30 eram pe plajă. Recunosc, mă așteptam ca stațiunea, măcar în weekend, să fie plină. N-a fost.

Nu numai că nu erau turiști, dar nici Mamaia nu era pregătită să-i primească. Terase încă nedeschise, plaja plină de șezlonguri murdare, mormane de materiale de construcții din loc în loc, hoteluri în plin proces de renovare. Vorbim de Mamaia, da?! Perla litoralului romanesc, care în plină vară (ieri au fost 26 grade și un vânt numai bun pentru fixarea bronzului) nu-i pregătită să-și primească turiștii.

După ce ne-am spălat singuri patru șezlonguri și-am așteptat 3 ore să vină cineva să ne dea saltele pentru ele, am aflat că nu aveam voie să stăm acolo, că erau șezlongurile numai pentru clienții hotelului Victoria. Vă mai spun că în afară de noi 4 nu era nici țipenie de om pe plaja destinată clienților hotelului mai sus menționat, de unde deduc că nu aveau, de fapt, niciun client. Înțeleg că de asta nu s-au deranjat să curețe șezlongurile. În fine, noi am plecat în altă parte (nu s-a putut să plătim și să rămânem acolo), pe altă plajă cu șezlonguri la 10 lei bucata.

În rest, fain la terasa La Motoare, mai puțin plăcut însă la autoservirea din centru, care arata foarte bine ca și amenajare, dar care la capitolul mâncare, mai are puțin de lucru la aflarea unei metode de a menține mâncarea caldă și la găsirea unei rețete de murături care să aibă și gust. Preturi ok în ambele locații, La motoare preturi cu 40% mai mari față de autoservire, dar să nu comparăm mere cu struguri.

Ca o concluzie, mi-e ciudă pe hotelierii români care mi-au dovedit o dată în plus că nu știu să facă turism. Sezonul estival era pe vremuri 15 mai – 15 septembrie, iar dacă aș fi avut un hotel în Mamaia, aș fi făcut orice ca să valorific fiecare zi din perioada asta, și aș fi avut hotelul la 80% din capacitate ocupată în toată perioada asta. Cum? Uite câteva idei:

  • organizarea de evenimente și concursuri (sportive pe plajă, de miss, de pictură, de ce mai vreți voi)
  • prețuri semnificativ micșorate față de ce se practică acum. (Un hotel de 4 stele cu 100 de camere, gol sau 10 % ocupat în perioada asta pentru că prețul pe cameră este de 50-70 euro, îți aduce pierderi mai mari decât dacă o cameră ai fi închiriat-o acum cu 20-25 euro și-ai fi avut hotelul plin.
  • Contracte cu firme mari din țară, care să-și închirieze 3-5 camere pentru tot sejurul la un preț mediu, și care-și pot trimite apoi prin rotație angajații la mare pe banii firmei.
  • Publicitate. Oricât de bun ai fi ca și om de afaceri (în orice domeniu, nu numai în turism), impulsul pe care-l dă afacerii tale o publicitate targetată e o gură de oxigen binevenită, mai ales la început. Există azi multe canale care-ți pot oferi o publicitate țintită, începând cu facebook și terminând cu site-urile dedicate turismului.

Hm, eu am vrut doar să vă spun că, cel puțin celor din București, le este foarte la îndemână acum o excursie de 1 zi pentru plajă la noi pe litoral. Ieri apa era rece dimineața, dar s-a încălzit suficient către prânz pentru a da curs invitației valurilor de a te bălăci.

PS Aquamagic era închis, dar telegondola a mers toată ziua. Și da, ne-am bronzat ca niște draci.

(Visited 388 times, 1 visits today)
cris

deci fetele au zis pas.. nu cred ca as fi refuzat la varsta lor o iesire cu ai mei mai ales la mare :)) dar nah acum 20 de ani era altceva :)))
Bune sugestiile, numai de ar tine cont de ele macar 2-3 hoteluri sau restaurante ar fi un inceput. la fel mi-amintesc ca era si acum 6 ani cand am fost ultima data la mare. dar cu siguranta in vreo 2-3 saptamani vor fi deschise mai toate si mai primitoare.

nina

Iti dai seama ca nici noi n-am fi zis pas la varsta lor, dar acum sunt alte timpuri si ele au vazut deja litoralul din Grecia, Spania, Bulagria, Italia si Franta. Bine, a cantarit mult si faptul ca in weekenduri au antrenamente la dansuri si sunt obsedate de dansuri.

Marmotica

Tell me something new… Dar ciudat totusi este ca in iunie deja se considera sezon deschis si la cum e vremea de buna, ar fi trebuit sa fie plin. Norocul vostru ca v-ati relaxat si nu a fost aglomerat 🙂

nina

Da, si ne-am prajit ca niste scrumbii. A batut un vant racoros si n-am simttit soarele cat timp am stat pe plaja. Acasa, cand am ajuns, eram din alta poveste. 🙁

cristinatwins

Nina, eu ma duc direct in Cta 🙂 pe langa Restaurantul On plonge. E si plaja si terasa faina (Reyna). Rapid si aproape

alina

probabil ca, pentru hotelieri, nu renteaza sa tina deshise hoteluri sau terase, pentru a astepta bucurestenii care fac o excursie de o zi in Mamaia

Nina

pai asta zic, sa nu astepte bucurestenii, sa-si caute ei clienti potentiali liberi in perioada asta din toata tara sau chiar de pe afara. Echipe de sport cazate pentru cantonamente, familii tinere ce nu-si duc inca copiii la gradinite sau scoli, etc. In fine, ce stiu eu, am terminat doar Management turistic si comercial. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.