Cum îți faci permis la Biblioteca Națională

biblioteca nationalaSimplu de tot. Mergi acolo cu buletinul și în maxim 5 minute (cât îți ia să completezi o fișă și să stai frumos la poză) ai permisul. Minunat!

Trebuie să recunoaștem că cititul este una din cele mai plăcute îndletniciri care există. Numai că dacă n-ai timp liber, adică nu ești elev, student, sau fără ocupație, n-ai ce face la Biblioteca Națională, pentru că orice te-ar interesa să citești, n-o poți face decât în sălile de lectură. Acolo.

E bine că poți să-ți faci de acasă, online, consutând cataloagle de pe site, lista cu cărțile care te interesează, numai că, așa cum spuneam,  mai ai nevoie și de câteva ore bune pentru a le lectura acolo.

Țin minte că în clasa a II-a, când m-a înscris pe mine mama la Biblioteca Județeană din Târgoviște, luam acasă câte două trei cărți pe care le puteam citi pe îndelete cu timpul meu de puștoaică. Acum nu mai e așa.

Oricum, frumoasă clădirea bibliotecii, miss I. și miss S. și-au făcut și ele permise (vă e clar cred că pentru ele am ajuns acolo) și le place nu numai să citească, dar preferă uneori să-și facă acolo și restul temelor.

Adevărul e că, dacă mi-aș permite, și eu aș sta acolo de dimineață până seara, dar aș lua sigur la mine apa și ceva de mâncare, pentru că în afară de câteva automate de cafea nu găsești nimic de băut sau mâncat în incinta bibliotecii.

Una peste alta, e ușor de făcut permis, e ușor să gasești ce carți, reviste, documente dorești să consulți, și există niște super-săli de lectură în care poți petrece în lumea cărților câteva ore libere. Cine le are.

(Visited 1,025 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.