Trusa medicală pentru vacanta – completare

Acum câteva săptămâni am avut musafiri. Niște rude apropiate și dragi, ce locuiesc de câțiva ani peste hotare

, au fost în vacanță în România, și și-au făcut timp să treacă pe la noi.  O familie frumoasă foc, mama tata și doi copii minunați. În una din serile pe care le-am petrecut împreună (ce păcat că n-au fost mai multe) s-a adus în discuție faptul că ei n-au mai luat antibiotic de nici nu mai știau când, cel mai probabil de când au plecat din România, adică de vreo 8 ani.

Vă dați seama că noi am rămas blocați, mai ales că văzusem la ei în bagaj o trusă medicală destul de burdușită cu chestii. Am întrebat ce au acolo și când mi-au arătat, nu mică mi-a fost mirarea să descopăr în ea printe alte flacoane și unguente, Enterol. Îl văd și mă bucur. Mai țineți minte câte v-am spus eu despre Enterol, medicament probiotic ce reduce riscul de diaree? Ei bine, ei îl aveau în bagaj. Numai că lângă Enterol ei mai aveau ceva ce mi-a atras atenția. O cutie pe care scria Enhydrol. Avea în ea niste pliculețe pe care era desenată o banană.

Mi-au explicat că la ei la farmacie, Enterolul se vinde aproape întotdeauna împreună cu Enhydrolul, care este o soluție de rehidratare pentru sugari și copii. Cu gust de banană, evident. Soluțiile de rehidratare conțin un amestec exact de sare, glucoză, potasiu și alte minerale ce ajută la înlocuirea fluidelor organismului pierdute prin diaree.

Eu recunosc, așa cum probabil fiecare dintre voi știe, cunoșteam și eu faptul că trebuie să hidratezi cât mai bine copilul dacă are diaree, și prima care în venea în minte că ar putea face asta era apa, cât mai multă apă, dar nu știam că rehidratarea poate fi făcută și ca la carte, adică fix cu substanțele de care organismal are nevoie. Așadar am mai învățat ceva: Enhydrol® este un aliment pentru scopuri medicale speciale destinat rehidratării în cazurile de diaree, febră și stări de vomă. Ce mi se mai pare demn de ținut minte este faptul că produsul este foarte bine tolerat încă din prima săptămână de viață, și știți și voi cât de puține sunt alimentele pe care le putem administra copiilor în primele luni de viață.

Bineînțeles, cantitatea de soluție de rehidratare necesară depinde de greutatea copilului și de gradul de deshidratare, dar Cristina (prietena mea) îmi spunea că îi dă fetiței (dap, Esteher, fetița ei ca o minune, e cea mai sensibilă din familie și de fiecare data când pleacă în călătorii o pățește) Enhydrol până când scaunul ei revine la normal, îi mai dă cereale pentru a înlocui lichidele pierdute și mai ales îi dă să mănânce alimente ușor digerabile de vreo 6 ori pe zi. În plus are noroc că Esther deși e o iubitoare de ciocolată, în perioadele cu diaree nu vrea să audă de ea, și cere biscuiții sărați, care  sunt bineveniți, deoarece o pot ajuta la înlocuirea sării pierdute prin deshidratare.

Ce am înțeles eu din discuția cu prietena mea, a fost faptul că diareea o tratăm cu Enterol și deshidratarea cu Enhydrol, care odată dizolvat în apă rece, de la frigider (se poate adăuga chiar și un cub de gheață în apă) are un delicious gust de banană.

În concluzie, pe lângă faptul că vă doresc o vacanță lipsită de probleme medicale, mi-ar plăcea să aud că și la noi, atunci când mergem la Catena, Sensiblu sau Helpnet (farmaciile în care găsim și Enterol și Enhydrol) acestea ne sunt recomandate împreună.

(Visited 164 times, 1 visits today)
zamfira

Daca leopardul numit diaree isi face de cap se cam vede si pe dinafara ….cam nasol ….
Mai ales daca esti in vacanta ….

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.