Ceva boala nasoală în oraș

Dragii mei, sper că voi sunteți bine cu toții, prin zonă circulă o viroză rea de tot care mi-a dat ceva bătăi de cap zilele astea.

O durere cumplită de cap ce nu mă lăsa nici măcar să văd că, lângă mine, copilul Iulia avea senzații de vomă și Sorin nu se mai putea ține pe picioare de rău ce-i era. Noroc cu Sonia care nu avea nimic și care ne anunța de sus că îi e rău mamei soacre. Mie îmi vâjâiau urechile și inima îmi bătea în gât.

Iulia îmi aducea aminte că ea nu poate lua pastile și îi trebuie ceva sirop, iar Sorin îmi spunea să merg eu să văd ce are mama că el a făcut infarct și nu se poate ridica din pat până nu-i trece.

Un teatru de război era la noi în casă marți seara, și numai noi știm cum ne-am doftoricit și cum am reușit să trecem cu bine peste noaptea aia. Iulia cu sirop, eu cu o pastila pe care am vomat-o imediat, Sorin cu multe medicamente  (cobora din oră în oră și lua câte ceva) și mama cu bitter suedez și pastilele ei de tensiune.

A fost de coșmar, vă spun, ieri m-am simțit fără de vlagă, dar mlțumită că durerea de cap de peste noapte plecase și că Iulia se simțea mai bine. Încet, încet și mama a prins puteri, iar Sorin și-a reconsiderat poziția față de infarct.

Numai Sonia era bucuroasă că merge singură la școală, deși părea un pic îngrijorată din cauza noastră.

Culmea a fost când Sorin a mers la farmacie să ne ia medicamente în seara cu pricina și a găsit-o pe farmacistă având fix aceleași simptome ca noi. Ce să spun, s-a întors optimist de la farmacie și ne-a spus, stați liniștiți, nu-i de la noi. 😀

În fine, totul e bine când se termină cu bine, acum suntem cu toții apți de muncă Nu că ieri n-am fi muncit.

Oricum, aseară am aflat și recomandarea medicului în caurile astea, zice că cel mai bun remediu e să stai în pat. Dacă-ți permiți.

(Visited 61 times, 1 visits today)
vienela

Multa sanatate, Nina! Si eu am simtit toate aceste simptome… Acum am scapat, dar inca mai persista amintirea acelor zile de cosmar, in care ameteam ca un om beat. :))

cotos

Sanatate!Treci peste boala asta cu relaxare..Asa a patit si tata acum vreo 2 saptamani.Stare de rau, voma. Si-a luat o zi liber de la munca, repaus total si a fost aproape ca si nou. 🙂

Cristina P

Auch. Bat in lemn dar asa urit nu am facut eu de muuuuult. Sotul in schimb in 2011 a prins o viroza mizerabila care s-a lasat cu injectii. Dar oricum barbatii au impresia ca mor de la o raceala. Uneori chiar ma pufneste rasu cand ii vad asa “neajutorati”.
S-a chinuit doctorita mea cu mine din 2010 sa imi repuna pe picioare sistemul imunitar si vad ca i-a iesit …asta ca in 2012 am trecut falnica pe langa toate racelile (s-a lasat cu 2 zile de suflat de, dar atat numai). Cred ca si dieta mea vegetariana are ceva de zis la asta.
Anyway, sanatate multa voua! Si treceti la “pascut” ca e plina piata de verdeturi 😀

Nina

Vai, cate dreptate ai la asta cu barbatii! Eu ii spuneam lui Sorin ca am avut fix aceleasi simptome ca el si el zicea: lasa ma ce-ai avut tu, eu iti spun ca am facut infarct. Zicea asta doar pentru ca il luase cu calduri si avea o moleseala in corp.

Madutza77

Este bine sa va curga nasul, este bine sa tusiti, sa stranutati,sa aveti simptome.Asta inseamna ca organismul lupta sa elimine toxinele!
Acum, dupa ce a trecut, sunteti cu totii mult mai putenici! 🙂 Nu-i asa?
Incercati si niste CATINOFORT, ECHINACEEA sau produsele stupului, daca nu sunteti alergici. S-ar putea sa va ajute.
Sanatate maxima ! Insanatosire grabnica! 🙂

Nina

Pai problema la noi a fost ca nu ne-a curs nici nasul, nici n-am tusit. Doar dureri de cap, stari de voma si moleseala. ceva ciudat, mai ales ca ni s-a intamplat dintr-o data. Multumim pentru urari! 🙂

Laur

Sa nu aveti vreo scurgere de gaze sau gaze nearse, caci cam astea sunt simptomele. Se intampla cam des chestia asta si ma ingrijorez. Nu se intampla nimic daca verificati..Hai sa auzim de bine!!!

Cristina P

@Nina: mvai, sunt teribili! si cand ma vede ca si dc nu ma simt bine, ma adun si lucru se uita cu niste ochi la mine: “cum poti?”…errr, cu grija =))
gripa da voma si dureri in tot corpul; virozele se manifesta prin…hapciu. Nu e neaparat sa faci febra de la nici una.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.