Trusa de scule

trusa de sculeCitind la Cami despre felul în care rezovă Cip al ei treburile bărbătești ale casei, mi-am amintit de eterna mea problemă cu Sorin, și anume o trusă de șurubelnițe, patenți si chei de tot felul  de la Ikea, pe care eu nu l-am lăsat s-o cumpere pe motiv că aveam oricum acasă o grămadă de șurubelnițe, patenți și chei. Asta se întâmpla acum vreo 5 ani.

De atunci, vă dați seama, au existat nenumărate situații în care Sorin avea nevoie ba de o cheie al cărui număr nu se găsea în cele 25 de chei deja prezente în garaj, ba de un patent cu vârf subțire, altfel decât cele aflate în cele 5 truse de scule pe care le are deja, ba de o șurubelniță subțire cu magnet, ba…

Ei, de fiecare dată când el nu găsește o sculă potrivită, nu ratează ocazia de a-mi aminti că dacă ar fi avut el trusa aia de scule de la Ikea, cu siguranță acolo s-ar fi găsit ce-i trebuia. Ba, uneori, când îl mai cheamă câte un prieten să-l ajute să instaleze ceva sau să-și repare fieștece, parcă îl văd cum se oprește în ușă înainte de a pleca și ușor încruntat zice:

– Mi-ar mai fi trebuit o cheie nr (inside any number here), dar n-o am. Dacă aveam trusa aia…

De atunci n-a mai scăpat nicio ocazie de a-și cumpara scule, de la cea mai mare bormașină până la cel mai mic șurub și de câte ori am mai fost noi pe la Ikea, special m-am uitat după minunea aia de trusă pe care eu, în nimicnicia mea, i-am refuzat-o acum multă vreme. Cred că-i inutil să vă mai spun că a dispărut fără urmă, nu se mai găsește și, sunt sigură de asta, nu se va mai găsi niciodată.

Concluzia mea este că bărbații, fie ei pricepuți sau mai puțin pricepuți la șurubărit, nu au niciodată suficiente unelte. E imposibil ca atunci când au nevoie să repare o clanță sau să instaleze o mașină de spălat, să aibă exact sculele necesare. Imposibil!

(Visited 1,048 times, 1 visits today)
Cristina P

eh nah dc nu are el scule in trusa, are prieteni cu asa ceva. si noi avem unul dotat cu tot ce trebe de reparat – logic ca e cam nasol sa il suni mereu sa intrebi dc poti mere sa iei x chestie. deci tb sa ii iau scule?!

Cristina P

:)) cred ca pot sa imi inchipui
imagineaza-ti 24 dec dupa masa, al meu cu ciocan si surubelnita in mana facand ferfelita o carcasa de calculator batuta in nituri. nu vrei sa stii de cate scule am auzit ca i-ar trebui…nu ca as sti ce fac sculele alea =))

Nina

Stai linistita, cu timpul ai sa le inveti perfect. Vei sti fiecare cheie si fiecare surub pentru ce-i foloseste. Uneori mai bine ca el. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.