Cărți de dat și recenzii de primit

Cum munca pe anul acesta a început mult mai în forță decât aș fi crezut, timpul meu pentru citit s-a redus iar la minim, așa că am mare nevoie de ajutor. Pe care sunt sigură că-l voi primi de la voi, mai ales că vă știu iubitori de carte.

Am de dat 4 cărți celor care se oferă să scrie, după lectură desigur, câte o recenzie, cu fix părerea lor despre cartea în cauză. Recenzia va fi publicata aici sub semnatura și cu link către autor, în maxim o lună de la primirea cărții. Abia vă aștept!

Vă voi spune câteva cuvinte despre fiecare carte, numai nu mă întrebați mai mult că nu le-am citit.

tradareaTrădarea de Helen Dunmore – Leningradul anului 1952 este un oraş care luptă să îşi revină de pe urma războiului. Tânărul Andrei, un tânăr doctor, şi Anna, o educatoare, încearcă să ducă o viaţă normală. Traiul lor cotidian se împarte între zilele petrecute la casa de la ţară, pregătirile pentru balul spitalului, muncă şi îngrijirea lui Kolea, fratele adolescent al Annei. Se străduiesc din răsputeri să evite să intre în vizorul privirii vigilente a autorităţilor, dar, cu toate astea, fericirea lor domestică nu durează mult. Stalin este încă la putere, iar Ministerul de Interne îşi fabrică mereu alţi duşmani. Atunci când Andrei e nevoit să îl trateze pe copilul grav bolnav al lui Volkov, înalt demnitar în poliţia secretă a statului, se trezeşte prins, împreună cu cei dragi lui, într-o situaţie fără scăpare, într-un joc pe viaţă şi pe moarte, pentru că în această lume a şoaptelor şi a vigilenţei, trădarea poate veni din partea celor care-ţi sunt mai apropiaţi.

Este un roman foarte fain, știu asta pentru că l-am început, dar cum e vorba în carte de fiul foarte bolnav al unui om foarte influent, iar eu astea cu copii suferinzi nu prea le pot citi, mai ales când copilul sufera de o boala de oase și pe mine mă dor în perioada asta toate oasele. 😀 Așa că m-am hotărât s-o dau. Cine o vrea să ridice mâna sus.

smintitii Smintiții  de Dan Bălănescu – Agentul de pază Benone vrea să râdă din toată inima. Avocatul Cristos caută să devină celebru în urma unui caz de terorism. Comicul Regina caută numărul vieţii lui, iar ambasadorul Puntelată îşi doreşte o viaţă simplă, departe de solicitanta lume a diplomaţiei.

Ce au în comun aceste personaje? Nevoia de a trăi altfel, apăsarea unei lumi absurde şi, în cele din urmă, un nemilos destin comun. Drumurile celor patru eroi se vor întretăia spectaculos, iar viaţa fiecăruia se va schimba radical atunci când vor evada din această lume pentru a trece în alta, în care vor deveni buni prieteni şi, într-un mod cât se poate de ciudat, fiecare îşi va împlini visul.

Cred că-i foarte interesant de citit, mai ales că toți sunt bărbași și știți cum e, ei își împlinesc visele mai greu. 😀

facultatea_lucrurilor_de_prisosFacultatea lucrurilor de prisos de Iuri Dombrovski – Zîbin, un „conservator” de antichităţi din Alma-Ata, este anchetat de NKVD pentru o presupusă trădare. Isus este vândut din nou, răstignit din nou, iar Pilat din Pont se mai spală o dată pe mâini – de astă dată întrupat în Zîbin, turnat de Kornilov şi pus la zid de Neumann, principalul anchetator. Şi totuşi, după răstignire, crucea pe care a fost înălţat Isus-Zîbin este doborâtă… Oare Tatăl nu-şi mai părăseşte Fiul?

Pare o lectura extrem de interesantă, recunosc, mă despart cel mai greu de cartea asta, ar fi frumos ca o recenzie bună să mă convingă s-o cumpar și s-o citesc.

oi infuriateOi înfuriate  de Katja Lange- Muler – Soja a crescut în Republica Democrată Germană, într-o familie de nomenclaturişti. Refugiată în Berlinul de Vest, îl cunoaşte pe şarmantul Harry, de care se îndrăgosteşte. Dar cum este Harry în realitate? Cititorul şi naratorul descoperă împreună că a fost închis pentru jaf armat, că a fost eliberat pe probaţiune, că are probleme cu drogurile şi că riscă să fie închis din nou. Dar Soja, care are propriile ei probleme cu familia, alcoolul, aventurile de o noapte şi poliţia, se hotărăşte să-l ajute. Numai că aventura sentimentală în care se aruncă devine din ce în ce mai periculoasă, odată cu descoperirea unui secret întunecat, care îi pune viaţa în pericol.

Cam astea sunt cărțile pe care le am acum în față și care vor pleca spre voi imediat ce le veți solicita. Dacă mai multi dintre voi vor dori aceeași carte, voi alege eu cine o primește, ceilalți vor avea și ei parte de câte o surpriză mai devreme sau mai târziu.

Edit later

Câștigătoarele cărților oferite sunt:

Trădarea merge la….Ileana, Ioana și Vienela.

Smintiții merge la O Oană.

Facultatea lucrurilor de prisos merge la…Maria și Alice.

Oi înfuriate merge laCrina și Cami.

Fetelor, am putut face chestia asta (adica sa ajunga la fiecare dintre voi cartea dorită) pentru că Loredana de la editură, văzând articolul, mi-a trimis un mail în care îmi spunea cam așa: Nina, dă fiecărei fete cartea pe care o dorește, nu te limita doar la una. A, și vom trimite noi de aici cărțile către fiecare, nu-i nevoie să le trimiți pe ale tale. 

Hehehe, ce m-am bucurat! Vă rog acum pe voi toate să-mi trimiteti pe adresa de mail (o gasiti la contact) adresa voastra completa, numele complet si un numar de telefon la care sa va gaseasca curierul. Le voi trimite eu pe toate Loredanei și o voi ruga să vi le trimita repede pentru a avea recenzii cat mai curand posibil. Și mai am o rugaminte. Să mă anuntati cumva și când primiți cărtile să știu de când începe tic-tacul. Spor la citit și inspirație la scris vă doresc!

(Visited 161 times, 1 visits today)
ileana

pe Helen Dunmore as vrea-o eu. Mi-am facut lucrarea de diploma la literatura engleza si am avut-o ca subiect :)) Nu stiu cum facem cu transportul, eu nefiind din Bucuresti, ci din Buzau.

Crina F.

Eu as vrea Oi înfuriate de Katja Lange- Muler. De cand a aparut imi doresc sa o citesc:) si mi-ar face placere sa scriu si o recenzie. (asa cum mai mereu am obiceiul dupa ce termin o carte) Insa la fel ca ileana nu-s din Bucuresti, banuiesc ca o voi primi prin posta, nu? Daca o voi primi:)

Crina F.

Eu as vrea “Oi înfuriate” de Katja Lange- Muler. M-a facut curioasa de cand a aparut si mi-ar face mare placere sa o citesc si sa-i fac o recenzie. Insa depinde daca va ajunge la mine.

vienela

Ce sa mai spun? Ma plimbai prin Bucuresti si ma tineai de vorba in timp ce pe blog aparea acest articol, asa ca am ratat momentul. Vad ca s-au dat toate cartile… :((

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.