Ce ați dori să retrăiți?

Mai exact ce perioadă din viața voastră ați alege să retrăiți dacă vi s-ar oferi ocazia. Să zicem 1 an. Care ar fi acela? Condiția ar fi că întorcându-vă nu veți putea schimba absolut nimic din trecut, deci totul se va petrece întocmai cum a fost, doar voi veți avea mintea de azi.

Fata a ales, simplu, perioada de început a copilăriei sale, atunci când abia dacă putea lega câteva fraze, dar când mama era încă lângă ei. Gătea, făcea curat se chinuia zilnic să-i învețe câte ceva și uneori mergea să spele rufe la învățătoarea din sat, prea ocupată cu corectarea caietelor ca să mai poată să-și dea și rufele în două ape.  

A fost anul perfect pentru ea, n-a știut decât joc, joc și iar joc. Dar mai presus de toate, a fost ultimul an petrecut alături de mama. Un an mai târziu ea, mama, avea să plece poate pentru totdeauna…

Știa că nu va putea schimba nimic, dar voia să fie acum în stare să observe mai multe. Să vadă ceva, un semn, o mișcare care să o facă să înțeleagă dacă mai are rost s-o aștepte. Un moment, unul singur, în care mama să-i dea de înțeles că peste mulți, mulți ani, e posibil să se reântâlnească. 

Voi ce ați vrea să retrăiți? V-ați întoarce la începuturile copilăriei, ați vrea să retrăiți primele zile de școală sau mai degrabă ultimele? Prima întâlnire, primul sărut sau prima despărțire? Primul an de facultate sau viața fără griji din liceu. Perioada când mașina ta era nouă sau anul în care ai călătorit cel mai mult.

Anul în care te-ai căsătorit sau când te-ai îndrăgostit de băiatul acela draguț de care, din prea mult orgoliu, te-ai despărțit. Ce an ai vrea să retrăiești?

Zilele astea vă spun ce aș alege eu. 

 

(Visited 56 times, 1 visits today)
Simona

Buna!
Cel mai frumos an din viata mea…fara a putea schimba ceva din ceea ce am trait…a fost perioada sarcini si evident venirea pe lume a minunatiei mele Marta Denisa,cred ca nimic nu se compara pe aceasta lume cu aceasta perioada deosebita,si bineinteles apoi minunatele clipe pe care le traiesti zi de zi alaturi de copii.
Acum din pacate taticul ei nu mai este alaturi de noi,D-zeu sa-l ierte!asta ar fi alt subiect…in care as vrea sa schimb ceva…
Insa D-zeu are grija de noi,si am fetita mare(12 anisori pe 1Martie…martisorul meu cel mai scump;) )am o fetita cuminte,ascultatoare,invata foarte bine,pt care sunt recunoscatoare!

Nina

Initial m-am gandit si eu sa aleg aceeasi perioada, sarcina, nasterea (la mine amandoua au fost fara probleme), dar dupa mi-am adus aminte ca de fapt am pers ju[tate de an cu o burta de numa (aveam doua copile in ea) iar in primii lor doi ani de viata n-am dormit nicio noapte. Asa ca am zis pas. De fete ma bucur la fel de tare si acum nu trebuie sa retraiesc clipele de atunci fara sa schimb nimic. N-as rezista si m-as organiza altfel decat cum am facut-o atunci.

rochii copii

E greu de ales un an pe care as dori sa il retraiesc. Majoritatea ar alege un an din copilarie si tinerete, perioade cu mai putine griji si mai mult timp pentru activitati placute. Dar trebuie tinut cont ca fiecare an din viata, fiecare experienta traita ne-a modelat in oamenii care suntem. Asa ca si anii mai putini placuti au fost la fel de importanti.

Nina

Iti dai seama ca daca te-ai intoarce intr-un an greu, cu mintea de acum, ti-ai da seama ca greutatile vor trece si probabil nu vei mai fi asa de afectat de ele. Deci da, un an greu e bun de ales. 😀

Laur

Toti ani cred ca au fost frumosi, dar 2002 cand s-a nascut fetita mea Mara a fost cel mai frumos. Cand imi aduc aminte cum am sunat pe toata lumea sa le spun ca am o fata de nota 10(asa a zis doctorul cand s-a nascut, ca am asistat la nasterea ei). Nu o dau pe 10 baieti. In decembrie face 10 ani si suntem mandrii de ea.

Cristina

Off m-as intoarce in 2009 si cu minte de acum as spera sa reusesc macar sa vad lucrurile printr-o alta perspectiva. Nu a fost cel mai fericit an, poate cel mai urat de pana acum, dar…

2002 ar fi un alt an care si-ar merita o retraire. O prima dragoste, o perioada frumoasa de calatorii, mutatul singura in apartament… asteptarea ca el sa termine armata. a fost frumos , dar a fost…trecut.

cel mai fericit an este 2012 insa. abia astept sa ma reintorc in Atena:)))

Marmotica

Grea alegere , mai ales ca nu putem schimba nimic. Daca ar fi totusi sa retraiesc 1 an , mi-as alege perioada in care am stat in chirie in Titan. Nu a fost un an usor, dar frumos per total . Abia ma mutasem acolo, lucram la 2 ore distanta , schimbam vreo 2 mijloace de transport, dar eram fericita. Ma simteam libera, munceam , mergeam la facultate si ne distram de parca nu mai era ziua de maine.

cosmetice naturale

Cel mai frumos an din viata a venit imediat dupa ce am terminat facultatea. In facultate am lucrat si am strans ceva bani, iar anul de dupa absolvire l-am petrecut calatorind prin Romania si Estul Europei.

vienela

Aproape fara sa stau pe ganduri as spune ca perioada de la 18-20 de ani, cand eram fara griji, dar suficient de matura incat sa stau dreapta, pe propriile picioare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.