Vacanța cu cortul prin Europa – ziua 6 – Disneyland

Toată excursia noastră a pornit de la această zi. Adică ăsta a fost puntul de plecare, ideea principala, culmea sau cum vreți să-i spuneți.

Biletele le-am luat de acasă de pe net, cele mai ieftine pe care le-am găsit, respectiv 45 euro/o zi/două parcuri, idiferent ca esti adult sau copil. Bine am făcut, în felul acesta în dimineața de 28 iunie, fără să aruncăm vreo privire spre casele de bilete ale parcului, am lăsat mașina în parcarea Disneylandului (bdw, dacă n-ai un prieten cu pașaport anual la Disney, cum am avut noi, parcarea costă 15 euro/zi) și-am pășit în lumea magică a desenelor animate.

Disneylandul mi-a plăcut ca și organizare până în cel mai mic detaliu. Începând cu parcarea în care nu te învârți tu haotic căutând un loc ci ești îndrumat de stewartzi drăguți fix la locul pe care-l meriți 😀 , continuând cu organizarea cozilor infernale de la atracții, unde știai exact atunci când te așezai la coadă cât timp vei pierde acolo și terminând cu băncile și spațiile verzi amenajate impecabil în interiorul parcului.

Să vă mai spun că asta a fost cea mai frumoasă zi din excursia noastră?  Să vă mai spun că am trecut prin cele mai pline de adrenalină momente din viața noastră… Trăirile pe care le ai la Disneyland nu pot fi înțelese pe deplin decât de cei care merg acolo. Numai ei pot înțelege un om care după ce a așteptat 65 minute la rachetă, când a ieșit din ea voia să se așeze iar la rând. În liftul din hotelul bântuit s-au întâmplat lucruri de care ne vom aminti în hohote și peste 20 ani, deși sperăm ca până atunci să mai mergem de câteva ori. Broscuțele lui Nemo au și ele povestea lor.

Evident că noi având copii mai mari am încercat aproape toate atracțiile hard, în vreme ce prietenii noștri cu copii mai mici s-au mai dat și în bărcuțe și în trenulețe de prințese etc. Asta dacă nu luăm în calcul, cum spuneam, Lumea lui Nemo, unde ei crezând că-i vorba de o incursiune drăguță în lumea subacvatică au așteptat 70 minute la coadă și au ieșit de acolo albi ca varul, cu picioarele tremurând și cu mintea împrăștiată, pentru că a fost de fapt cea mai periculoasă cursă din viața lor. Am încercat-o și noi apoi și chiar aveau de ce să fie speriați la ieșire, broscuțele din lumea lui Nemo nu-s deloc atât de leneșe pe cât li s-a dus vestea. 🙂

Am văzut și parada de la 17.00, foarte frumos, atunci chiar simți nu numai că ai intrat în lumea  magică a desenelor animate, ci și că faci parte din ea. Dar cel mai frumos moment a fost spectacolul de seara, de la 23,00. În întunericul care coboară atunci peste parc, adulți și copii deopotrivă se asează pe asfaltul aleilor și privesc încântați un spectacol grandios, o incursiune a personajelor din desene animate în sufletele privitorilor. Îmbinat cu muzică, jocuri de lumini, jeturi de apă și multe artificii, vă spun sincer, că până și Sorin (care-i foarte greu de mulțumit) a rămas cu gura căscată și a exclamat la sfârșit:

– Spectacoul ăsta are loc în fiecare seară aici?  Incredibil!

Acum, chiar aș vrea să știu dacă în anii trecuți zilele se încheiau așa, sau fac  ei spectacolul ăsta doar anul acesta pentru că se împlinesc 20 ani de Disneyland.

Cheltuielile zilei 6 au fost pe măsura momentelor trăite, adică:

– 180 euro bilete Disneyland pt. 4 persoane

-84 euro suveniruri cumpărate din parc

– 13 euro mâncare cumpărată din parc (e vorba doar de niste înghețată și de o sticlă cu suc, mâncare am avut de acasă, n-am avut probleme în a intra în parc cu ea, te controlează la poartă, dar nu după mâncare se uită)

Total cheltuieli ziua 6277 euro

Gata cu vorbăria, și așa am scris prea mult, vă las cu poze și vă mai spun doar că dacă vreți să mă întrebați ceva legat de parc, dacă știu vă răspund cu mare plăcere:

Mai poți citi despre ziua 1- Budapesta, ziua 2- Salzburg, ziua 3- Strasbourg, ziua 4 – Paris, ziua 5 – Paris

(Visited 513 times, 1 visits today)
Cami

Ahaaam, eram sigura ca vei scrie asa frumos despre Disneyland! Cand o sa am un copil suficient de mare pentru parc (eu stiu, 6 ani sa aiba macar…) ma intorc la Disneyland si pe jos! Am zis!

nina

@Marmotzica- hahaha, nu fatah, nu ne-am intalnit, ne-a ferit Dumnezeu, dar am întâlnit în schimb foarte mulți romani în parc, până și tipa de la bilete era româncă. A vorbit cu noi, a râs, a glumit, vorba aia, era din neam. 🙂

Frintz

Foarte frumoase pozele. Mi-ai facut o pofta de duca! Noi am vazut Parisul, insa nu am ajuns la Disneyland. Insa ne-am promis ca il vom vedea. Probabil anul viitor, daca suntem sanatosi. Un weekend frumos!

dojo

Te rog sa-i spui lui Sorin sa-mi dea inapoi aparatul de fotografiat, nu stiu cand l-a furat, dar e clar ca l-a luat 😀

Superbe pozele. Cred ca a meritat, la cat de incantate sunt fetele.

Frintz

Eu stiu ca nu e numai pentru copii. Tare as fi vrut sa merg. Insa trebuie sa spun ca am un “fricos” langa mine. Ii e frica de inaltime si ii foarte greu sa-l conving sa se urce in nu stiu ce trasnaie. Si parca singura nu are farmec….Asteptam prietenii sa vina cu noi.

nina

@Mihai- ah, ce m-ai prins. Uite am scris aici despre zilele 7 8 si 9. Adica 7 a fost inca o zi petrecuta la Paris. Apoi am plecat spre Belgia, unde am stat 2 zile si jumatate. E drept ca urmarea n-am mai scris-o, dar voi detalia, multumesc pentru tragerea de maneca. 🙂

Stefan

buna
esti, sunteti dispusi sa ne intalnim la o cafea?
Avem de gand sa plecam de pe 12 august 2 adulti 2 adolescenti si 2 copii spre disney cu un ford transit si corturi
Am avea mare nevoie de cateva sfaturi despre drum, minimizarea cheltuielilor, ce sa luam din tara (bilete, etc)
Sper sa aveti timp 🙂
merci

Nina

Buna, Stefan

Daca sunteti din Bucuresti (sau puteti ajunge usor aici) va asteptam la noi la o cafea la umbra si cu mare placere stam la povesti si sfaturi si experiente. DA-mi un mail pe adresa din contact a blogului si stabilim ce si cum. Numai bine!
PS Sincera sa fiu va cam invidiez. 😀

Sorina

Buna,
Mi-a plăcut prezentarea ta, si am vrea sa facem si noi un circuit prin Europa cu cortul. Imi poți spune cu cât timp înainte ai cumpărat biletele pentru Disneyland si de unde le-ai cumpărat?

Nina

Bună, Sorina

Biletele le-am luat cu vreo 2 luni înainte , de pe site-ul din link-ul de la începutul articolului.
Sper sa găsiți și voi ceva convenabil și sa aveți o vacanta de vis!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.