Facebook sau cum a început totul

Am văzut anul trecut filmul The social network, n-am fost impresionata. Am citit zilele astea cartea Miliardari din întâmplare – Povestea facebook-ului, m-a cucerit. De obicei nu văd filmele îninte de a citi cărțile. N-o fac pentru că niciodată, dar absolut niciodată, o ecranizare nu se va ridica la nivelul romanului. E valabil chiar și pentru Pentru aripile vântului, așa cum e valabil și pentru Miliardari din întâmplare.

Știam ca și voi toți povestea Facebook-ului și la fel ca voi toți habar nu aveam cine este Euardo Saverin. Nu știam că el a fost primul omul care a băgat bani în compania asta, chiar dacă pe vremea aia nu era chiar o companie.

Știam că Facebook-ul e o idee furată și frumos adaptată. O cred și acum deși vreau să-i acord lui   Zuckerberg toate circumstanțele de care sunt capabilă. Înțeleg că omul a muncit, înțeleg că i s-ar fi cuvenit partea leului în orice condiții, dar nu înțeleg să calce pe cadavre pentru a reuși. Nu îmi place Mark Zuckerberg și cred sincer că nici el nu m-ar plăcea pe mine. 😀 Îmi place în schimb Eduardo (i-am dat și like pe facebook 😀 )  îmi plac frații Winklevoss, îmi plac oamenii corecți și de onoare.

Cu toate astea nu-l pot cataloga pe Zuckerberg ca fiind ahtiat după bani. Nici vorbă. Doar că a ținut mai mult la puiul lui (facebook) decât la oameni. Si el zice ca a făcut rețeaua de socializare pentru oameni. Nici vorbă, a făcut-o pentru el. Părerea mea. Acum că noi ne folosim de ea și ne place, asta-i altă poveste.

În altă ordine de idei, am aflat cu ocazia asta că Ben Mezrich, autorul cărții, este cel care scria acum câțiva ani Bringing Down the House, cartea care a stat la baza scenariului pentru filmul 21, cel pe care eu l-am văzut de vreo 5 ori. Nu, n-am ajuns să pot număra cărțile.

(Visited 42 times, 1 visits today)
dojo

O exceptie de la regula “cartea bate filmul”: Imperiul Soarelui. Cartea este absolut tampit scrisa, filmul a fost senzational.

Citeste si biografia lui Steve Jobs si afla ce inseamna sa calci pe cadavre, sa minti etc. Nu prea ajungi atat de sus, daca nu ai ‘soricele’ destul de gros. Poti la orice ora sa faci performanta si sa duci o afacere sus, dar asemenea rezultate ai cand si calci niste lesuri 🙁

nina

@Dojo- nici n-am citit cartea, nici n-am vazut filmul, asa ca voi incepe cu cel din urma la recomandarea ta.
Am pe lista biografia lui Jobs, sunt curioasa s-o citesc, dar chiar daca-i asa cum spui cu calcatul pe cadavre, prefer oamenii care nu ajung asa de sus, dar raman cu onoarea nepatata. Ca-s greu de gasit, asta-i altceva.

Marmotica

Nici pe mine nu m-a impresionat filmul, am ramas asa cu un gust amarui in urma vizionarii. Nu pot sa spun ca nu mi-a placut de Zuckerberg si nici nu pot sa dau credit unuia dintre ei, dar e clar ca nenea asta era un pusti cand a inceput treaba asta, si avea ceva probleme la mansarda..plus de asta era foarte influentabil. Saverin a pierdut controlul, a devenit gelos..si de aici a pornit toata treaba urata. Oricum , daca te incalzeste cu ceva , nici eu nu pot sa numar cartile :)))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.