Vacanța cu cortul prin Europa – ziua 4 – Paris

Ziua 1 – Budapesta, ziua 2 – Salzburg, ziua 3 – Strasbourg

Situația devine fierbinte. În ce-a de-a 4 dimineață a vacanței am fost leneși. Ne-am trezit târziu, am luat micul dejun, am ridicat tabăra și-am pornit plini de voiosie spre Paris. Mai exact spre Village Parisian, un camping cum n-ați mai văzut. O minunăție. Aproape că nu-ți mai trebuia să pleci de acolo. Ce dacă erai la o aruncătură de băț (ok, bățul trebuie să fie aruncat de un olimpian) de Disneyland.

Deși între Strasbourg și Paris sunt doar vreo 450 km, v-am spus că am fost leneși, așa că am ajuns la camping cu ceva emoții. Știam că au recepția deschisă până la 19,00,  noi am ajuns la 19,25, aproape că mă vedeam dormind în parcarea de la poartă. Norocul nostru că de fapt era cineva la recepție pana la 20,00 și când le-am spus că venim din România, ne-au înmânat imediat actele gata completate (făcusem rezervari pentru că aici ne-am abătut un pic de la reguli și n-am mai stat la cort, am închiriat pentru toți 7 o căsuță de genul acesta) și ne-au încasat imediat diferența pe care o mai aveam de plătit.

Am ajuns la Loggia noastră ne-am făcut câte-un duș, nici nu mai știu dacă-am mâncat, dar știu sigur că am plecat, imediat ce am fost gata, spre Paris. Ioana, Gabi și Aida ne asteptau de pe la prânz. 🙁 În seara aia aveam în program Turnul Eiffel, voiam să vedem orașul luminilor de sus, noaptea.

Prietenii noștri care sosiseră la Paris cu avionul cu câteva zile mai devreme ca noi, locuiau întrun apartament în apropiere de Disneyland. I-am luat în grabă (nu înainte însă de a admira grădina interioară a apartamentului :D), și-am plecat în viteză spre oraș.

Pentru că atunci când am ajuns noi la turn era aproape miezul nopții, aglomerația de la intrare lipsea cu desăvârșire. Am urcat în turn nu fără oarecare emoție până la etajul 2 (am fi vrut să mergem până sus, dar din câte am înțeles la ora aia nu se putea) și sub ochii noștri s-a ivit în toată splendoarea lui, cu toate luminile aprinse, Parisul.

A fost incredibil, copiii s-au minunat, au admirat arcadele podurilor de peste Sena, s-au uitat la oamenii de jos ca la niște furnici și nu s-au lăsat până n-au  băgat fiecare câte 2 euro în telescoapele de pe margine.

La întoarcere, pentru că era foarte târziu și francezii repară noaptea străzile prin oraș, nu în timpul zilei, erau foarte multe străzi cu deviere, ceea ce  făcut GPS-ul nostru s-o ia un pic razna și să ne țină pe drumuri până spre 2-3 dimineața. Noroc că a doua zi era tot vacanță și tot Paris.

Cheltuielile zilei cu numărul 4:

– 60 euro motorina

– 157 euro cazare Paris (4 nopti cazare. Acolo am mai dat doar 100 euro, dar plătisem 57 euro la rezervare. Ce am platit noi reprezinta doar jumatate din pretul total, prietenii cu care am călătorit prin Europa au platit si ei jumătate.)

– 25 euro bilete Turn Eiffel (doi adulți și doi copii)

– 16 euro diverse

Total – 258 euro 

Hai că de data asta am făcut rost și de câteva poze. 🙂

(Visited 478 times, 1 visits today)
Cami

Mmm, abia astept sa revad Parisul. Dar intai trebuie sa fac un puradel, care puradel sa creasca suficient incat sa poata aprecia Disneyland.
Mi-ar fi placut sa va vad mutritele prin pozele alea 🙂

salmi

Frumos! Iti urmaresc cu interes calatoria, imi place cum scrii. Noi am facut un tur al Europei acum 8 ani dar am stat la hoteluri (deh, nu am platit noi, a fost un cadou).

Parisul e superb! Noi am fost cu cea mica anul trecut. Dar si pentru adulti e o adevarata descoperire.

Abia astept sa citesc mai departe. 😉

nina

@Salmi- multumesc! Hehe, ce n-as da sa primesc si eu cadou un tur al Europei… e drept ca l-as dori acum prin alte parti, sa apuc sa vad cat mai mult. 🙂

vienela

Salmi, nu ne faci si noua cunostinta cu cel/cei care fac asemenea cadouri? :))
Nina, preturile nu mi se par deloc exagerate, cred ca este la indemana oricui are un salariu mediu, parinti la tara si mana stransa. Nu este cazul meu, dar visez in continuare, plimbandu-ma virtual alaturi de tine.

nina

@vienela- da, la concluzia asta am ajuns si eu. Daca ai in familie doua salarii medii si nu stai cu chirie, atunci poti strange bani de un concediu/an.

salmi

Hahaha, ei era cadou de luna de miere, de la sora mea :). Stabilita in SUA :). Si noi ne pregatisem atunci de casute, campinguri, un tur mai scurt…am avut noroc!

Marmotzel

Nu am fost in Paris, dar nu stiu de ce parca nu ma grabesc sa ajung. Nu prea a fost pe lista mea de plecari. Nu stiu de ce, pentru ca e superb si cred ca ar fi o experienta tare frumoasa. Campingul ala arata mai bine decat curtea mea de acasa :))))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.