Glonțul onoarei?!

Nu știu alții cum sunt, dar eu sunt extrem de afectată de întorsătura asta pe care a luat-o cazul Năstase.

Chiar nu vreau să fac politică, îi urăsc în egală măsură pe toți politicienii (ok, pe Basescu cel mai mult), mi se par toți băgați până în gât în mocirlă, ba unii sunt deja cu capul la fund, ca să spun așa. Cu toate astea ieri, când am aflat că Năstase va merge la închisoare, am zis că se creează un precedent și poate, cu multă voință, o să fie mai multe cazuri de politicieni corupți judecați și condamnați. Nu mă gândesc la felul în care a decurs procesul lui Năstase, nu comentăm justiția, important e că cineva a avut curaj să condamne un politician. Dacă a făcut-o respectând probele și procedurile judiciare, respect.

Numai că…

..aseară când am auzit că Năstase s-a împușcat, mi s-au înmuiat picioarele și mi s-a accelerat pulsul. Nu știu de ce. Nu pot să mint, dar primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că a făcut-o din frustrare. Ceva în genul: dacă nici eu nu mă mai pot apăra în țara asta, atunci ce șanse are ne-a Gigi de la sculărie? Din păcate pentru el, sau din fericire, glonțul nu și-a nimerit ținta și accelerația mea s-a mai potolit.

Apoi mi-a trecut prin cap că Năstase e mai deștept decât prevede legea și a făcut-o pentru teatru și, evident, pentru a încerca să scape de închisoare. Măcar pentru un timp.

După care am aflat, și sper să fie adevărat, că omul chiar a vrut să-și ia viața, dar că unul dintre polițiști a reușit să-l împiedice. Mă bucur! Indiferent de ce ar fi făcut un om, după părerea mea, nu merită să moară. Decât dacă cu bună știință a omorât pe cineva sau i-a făcut rău unui copil. Dar divaghez. Ideea e că eu nu cred că Năstase a fost laș atunci când a încercat să se sinucidă. Îngrijorat pentru familia lui poate, dar nu laș.

Pe vremuri era un gest de ultimă onoare să-ți iei viața înainte de a ajunge în mâinile dușmanilor, azi asta se cheamă lașitate?

P.S. Nu mă interesează cum se termină chestia asta, am vrut doar să atrag atenția că lupta politică a ajuns la un nou nivel. Sper să fie ultimul!

(Visited 56 times, 1 visits today)
vienela

Este greu sa cobori din locul unde a ajuns el, sa te vezi tarat in mocirla, iar asta te poate afecta mai mult decat ai fi crezut vreodata. Inclin sa cred ca a fost un gest facut la disperare, cand a vazut ca a sosit momentul sa infrunte realitatea.

alina

” Ceva în genul: dacă nici eu nu mă mai pot apăra în țara asta, atunci ce șanse are ne-a Gigi de la sculărie? ”

esti un om tare bun daca primul tau gand a fost acesta

dba

Un om nevinovat nu se sinucide. Lupta pana la ultima suflare pentru aflarea adevarului, vezi cazul Tundrea.
Iar in tara asta unde pana si sinuciderea este comica, A.N. a dat dovada de lasitate.
Tundrea a stat 12 ani in inchisoare si fara resurse financiare si-a demonstrat nevinovatia.
Daca tu crezi ca AN s-a gandit la Gigi de la scularie…

dojo

@Alina – de acord. Nastase NU este un om bun. Nu a fost si nu va fi. Intr-o tara normala era demult condamnat si executa deja de zor pedeapsa. Nu a fost o sinucidere, a fost teatru. Si din ce inteleg se incearca amanarea pedepsei si bagarea de diversiuni de genul bypass, diabet si rahaturi din astea. Din pacate pentru noi probabil nu va face puscarie, exact pentru ca nu este gigi de la scularie. Ala era bagat la bulau fara discutie, chiar daca era bolnav de cancer in stadiu terminal. Pentru ca nimanui nu-i pasa de un nimeni.

Marmotzel

Nu mi se pare un act de lasitate sa incerci sa te sinucizi, din contra omul care face asta e un om foarte puternic. Dar dl Nastase nu e un om atat de puternic, incat sa isi ia viata, e prost. Daca ar fi acceptat sentinta, in 8 luni maxim era inapoi acasa, i-ar fi dat drumul pentru buna purtare..sau ar fi gasit o solutie. Dar asta e o pata pe imaginea lui si nu se poate accepta, e constient ca va avea probleme din cauza asta. Si eu cred ca a fost teatru, insa scena de final a fost dusa la extrem..

Ela

“Decât dacă cu bună știință a omorât pe cineva sau i-a făcut rău unui copil.”

Coruptia face rau inderict, dar tot rau e. Oameni si bebelusi mor in spitale fiindca nu avem tratamente corespuzatoare, lipsa unei bune educatii insemna lipsa unei sanse la o viata buna etc. ..

“Pe vremuri era un gest de ultimă onoare să-ți iei viața înainte de a ajunge în mâinile dușmanilor, azi asta se cheamă lașitate?”

Era un gest de ultima onoare deoarece esuasei in ce iti propusesei. Dar din gestul lui Nastase nu vad decat ca isi propusese sa nu intre la inchisoare. Daca era un om cu asa o onoare se sinucidea de cand a esuat in atributiile pentru care a fost ales de romani.

Parerea mea e ca daca intr-adevar a incercat sa se sinucida asta e o reactie nu de “dacă nici eu nu mă mai pot apăra în țara asta, atunci ce șanse are X” ci de “pana aici mi-a fost, am dus viata buna si restul nu mai vreau”.

Sa nu uitam ca si Hitler s-a sinucis.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.