Peripeții de weekend

Mă duc într-o vizită fulger la ai mei.

Abia aștept să ascult liniștea de la țară, mai ales că de luni avem iar de muncă ca la nebuni, ca să spun așa, adică iar avem o comandă cu năbădăi și termen de livrare înainte de a ști exact ce trebuie să facem.

Dar nu vreau să mă gândesc decât la weekend-ul ăsta, care va fi unul scurt și inters, dar va fi și doar asta contează.

V-am pupat!

Am scris cuvintele de mai sus sâmbătă dimineață pentru voi, și am uitat să apăs publică, așa că ele au stat cuminți în draft și m-au așteptat.

Am avut într-adevăr o sâmbătă seară și-o duminică dimineața aproape perfecte. Atât.

După ce am plecat de la ai mei și parcursesem deja vreo 50 km din drumul spre casă, mă sună mama să-mi spună că mi-am uitat la ei plicul. Plicul ăsta e de fapt o geantă care conține toate actele mele, ochelarii, banii… Ne-am întors, am recuperat plicul și am luat călătoria de întoarcere de la început. Soarele strălucea, în spate copilele cântau, iar portbagajul era plin de curcani și ouă. Ce mai contau 100 km în plus sau minus?

Numai că superstiția spune că atunci când te întorci din drum, nu-ți vor merge toate exact cum le-ai plănuit. Și ce-ar fi superstițiile dacă nu s-ar adeveri din când în când?

La trecerea barierei de la Drajna, câțiva km înainte de a intra pe A2 venind de la Slobozia, drumul de două benzi pe sens se continuă cu o singură bandă imediat după intersecție. Cum marcajul drumului n-a început imediat după intersecție, am continuat să merg pe banda pe care mă aflasem și înainte, numai că am observat imediat că între mine și mașina din dreapta mea era acum linia continuă și înțelegând că sunt pe contrasens, am accelerat și-am intrat în rând, în fața mașinii din dreapta mea.

În mai puțin de 10 secunde în spatele meu a apărut o mașină de poliție. M-au oprit, legitimat, acuzat că am depășit pe linia continuă, amendat și luat carnetul pentru două luni. Dar haideți să nu mai vorbim despre asta. Vă mai spun doar atât, cu greu l-am oprit pe unchiul meu, aflat alături de mine în mașină,  să nu coboare la polițiști și să le spună: Măi băieți, vine Paștele mâine poimâine, nu vă trebuie și vouă niște ouă?

(Visited 45 times, 1 visits today)
Cami

Nu stiu cum dar si eu cand scriu “unchi” imi iese intotdeauna, dar intotdeauna “unghi” 🙂 La fel cand vreau sa scriu “cadou”, imi iese mereu “cadiu”.

Nasol far apermis, imi pare rau. Vineri am patit si eu una minunata. Mi s-a stricat motorul la masina. Acum ma gandesc cum naiba sa fac sa imi cumpar alta masina, pentru ca inlocuirea motorului nu e o varianta, ar fi prea scumpa pentru cat de veche e masina. Imi vine sa ma impusc in cap sau ceva 🙂

nina

@Ioana- sa speram ca asa va fi. 🙂

@Cami- nu te impusca, mai avem nevoie de tine, cu sau fara masina. 😀 Hai ca m-am distrat cu faza cu unchiul unghi. :))

@Maria- asa am zis si eu.

vienela

am uitat si eu sa public un comentariu primit si ma tot intrebam unde a disparut,ca doar il citisem.despre permis…doua luni trec repede daca nu ai treaba multa pe afara.

Marmotzel

Trec astea 2 luni, nici nu o sa iti dai seama si oricum s-a facut asa frumos afara incat iti vine numai sa te plimbi. Si da, vorba aia noi sa fim sanatosi! 🙂
O zi frumoasa iti doresc!

nina

@Laur- da, l-am stapanit. 😀

@Vienela -important e ca mi-l dau inapoi pana la concediu. restul e istorie. 🙂

@marmotzel- chiar am ciuda uneori pe oamenii care se plimba in timp ce eu stau blocata in trafic. Asa ca tot raul spre bine. 🙂

Cristina

io am permis din 1999 si nu am masina…deci, tot dracu ala; nasol cand chiar as vrea sa o iau pe coclauri.
partea naspa e ca acum in astea 2 luni iti va tb si mai mult permisul ala, ca sa se adevereasca legile lui Murphy

nina

@Cristina- sper sa nu fie nevoie de permis mai mult decat pana acum, mai ales ca am un sofer personal, adica sotul, care din pacate in weekend nu a putut merge cu mine.

MMA- hahaha, era in stare, crede-mă pe cuvânt. E facut pentru chestii din astea. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.