E din nou 8 Martie

Pe vremuri trebuia să aducem fiecare câte 10 lei la școală şi să ne îmbrăcăm în pionier cu câteva zile înainte de 8 martie. Făceam poze din alea ovale, de care văzusem noi că-şi pun oamenii pe cruci în cimitire. Da, când eram mici ne plăcea să ne uităm la pozele de pe crucile din cimitir în timp ce bunica era în biserică la slujbă.

Revenind, la şcoala noastră de cartier venea un fotograf pentru a ne face poze ovale, pentru ziua mamei. Neapărat îmbrăcaţi în costume de pionier. Asta era, probabil, culmea eleganţei.

Ţin minte că într-un an, Laurenţiu (fratele meu) luase, cu o zi înainte de poză, o căzătură care-i lăsase un semn, cât toate zilele, pe nas. De ce ar fi vrut o mamă să primească de  8 martie o poză cu copilul ei mutilat şi îmbrăcat în pionier?

Mama are şi azi poza aia a lui, ovala desigur, şi de câte ori o văd, mă prăpădesc de râs. Are acolo frati-miu o moacă de secătură, de care-mi face mare plăcere să-mi amintesc. :)

Eu nu, eu eram o zână. Mereu surâzătoare, fără niciun semn de bună purtare vizibil. Aveam deci moacă de tocilară  în pozele ovale, deşi nu-mi amintesc să fi învăţat vreodată altceva decât poezii şi cântece pe dinafară.

Ce puțin până acum doi ani obiceiul cu poze s-a păstrat în şcoli. Aseară ne uitam la poze (într-un album, nu pe net) și le-am găsit. La fel ca mama mea am primit și eu 8 Martie (e drept că acum doi ani) poze cu fetele mele. Nu-s ovale, semn că fotografii s-au mai schimbat, dar să nu vă imaginați că au progresat prea mult.

La mulți ani, dragele mele!

(Visited 522 times, 1 visits today)
Stefania

Am revenit. De mult timp vroiam sa iti scriu si profit ca am acum cateva clipe libere.
Lucrez la o firma de birotica papetarie de 9 ani si cand am inceput sa iti citesc blogul mi-am dat seama ca exista multe asemanari intre noi. Revenind la postul de astzi si eu ma plimbam prin cimitire cand eram la bunici si ma uitam la poze sau citeam mesajele de pe cruce.
Iti doresc o zi frumoasa si insorita.

PS: suna telefonul ca la nebuni.

coana zoitzica

pozele ovale din scoala… ce vremuri 🙂
si mama are o poza ovala cu mine, tot de un 8 Martie, in care eram foarte mandra de uniforma de pionier. cred ca doar asta s-a schimbat, a disparut cravata 🙂

nina

Fetelor, multumesc la fel!

Cami, ai ghicit, e Iulia.

Stefania, chiar ne asemanam, primul meu job după facultate a fost intr-o firma de papetarie și am lucrat in domeniu 16 ani. 🙂

@Coana zoitzica- e, s-au mai schimbat cateva chestii. Nu vezi ca pozele sunt acum colorate?

Marmotzel

O zi cat mai insorita sa ai! La multi ani!
Imi aduc si eu aminte de pozele astea, mereu ieseam aiurea.. Cred ca se datora frezei de Johhny Bravo de la vremea respectiva 😆

nina

@Marmotzel- haha, eu nu sunt deloc fotogenica si intr-o poza ovala cu atat mai putin. 😀

@coana zoitzica- bine ca ai tu frumos in casa. 😀

nina

@Ioana- multumesc, la fel iti doresc si tie!

@coana zoitzica- pana ajung eu la tine, cred că se scot din fabricatie caditele astea. 😀

laur

Daca imi aduc aminte se intampla prin ’86. Si acum mi se mai distinge semnul pe nas. LA multi ani de 8 martie pentru toate fetele Costea!

nina

@laur- memoria ma depaseste, dar tind sa cred ca ai dreptate. Multumim pentru urari, ce fruos suna “fetele Costea”!

@cosmin- bine ca nu esti medic, cine stie ce de diagnostice aiurea ai fi pus. Sonia e un copil perfect sanatos si-i si frumoasa pe deasupra.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.