O televiziune nouă și altfel – Digi24

Când am citit comunicatul celor de la Digi prin care anunțau lansarea unui nou program de știri transmis integral HD, mi-a plăcut atât de mult ce scriau oamenii ăia acolo, încât mi-am dorit să iau cu copy/paste tot documentul. M-am abținut, așa că vă spun eu pe scurt despre ce-i vorba, rămânând să vă convingeți voi începând de mâine seară dacă am sau nu, dreptate.

Ne plângem mereu că televiziunile s-au tabloidizat și, ori sunt părtinitoare, ori promovează prostia. Puține mai sunt emisiunile TV la care recunoaștem că ne uităm și nu ezităm să spunem că ducem dorul unor emisiuni de cultură, de educație, de știri reale, de reportaje adevărate, etc.

Ei bine, Digi24 își dorește să vină în întâmpinarea acestor dorințe ale noastre și să încerce să ridice standardele televiziunilor din Romania, pentru că, nu-i așa, dacă ceilalți vor vedea că la Digi24 se poate, s-ar putea să încerce și ei.

Eu recunosc că voi fi probabil fanul a cel puțin trei emisiuni din format, și anume:

  • Duminică seara, de la 20.20,  suntem invitați să încheiem weekend-ul cu o emisiune  „Ca-n filme”,  prezentată de Cristina Bazavan. „Ca-n filme” este locul unde se vor întâlni toți greii cinematografiei românești și nu numai, unde conversațiile inteligente iau locul vorbelor goale și unde, în orice moment, poți avea parte de o revelație. Am avut ocazia să o ascult pe Cristina   live de câteva ori vorbind despre filme, iar felul în care o face te scoate și din cea mai mare nepăsare pe care ai avea-o față de cinematografie.
  • Evident Digi24 nu-i uită pe cei mici. În România sunt aproximativ 5 milioane de copii. Aici se oprește statistica când vine vorba despre ei. Dar cum arată universul copiilor dincolo de cifre? Digi24 intră, sâmbăta și duminica, de la 09.30, într-o lume în care valorile familiei chiar conteaza. Emisiunea va aborda problemele reale ale copiilor și își propune să educe, să informeze și în același timp să surprinda universul celor mici.
  • Din viața multora dintre noi pare că lipsește, în viața de zi cu zi, un curs de bune maniere.  La ”Bonton”, sâmbăta, de la 15.30, Digi24 ne va oferi un curs televizat de bune maniere aplicate la lumea în care trăim. Într-o lume în care mitocănia a devenit fapt divers iar tupeul o calitate ,,Bonton” vorbeste despre politețe, bună cuviință, eleganță, staif, domnie. Sper din tot sufletul ca nu doar cei care cunosc deja bunele maniere  o vor urmări.Mai sunt câteva emisiuni care-mi fac cu ochiul, Pașaport diplomatic e una dintre ele. Dar n-o să le iau acum la rând pe fiecare, sunt multe și toate sună promițător, sunt foarte curioasă dacă ele se vor ridica la înălțimea așteptărilor noastre. Pentru asta însă trebuie să le dăm celor câteva sute de oameni înhămați la munca în noua televiziune o șansă. Să încercăm să urmărim emisiunile care ne interesează și să dovedim că știm să apreciem emisiunile de calitate. Eu una sper că vor avea succes, atâta timp cât nu vor face niciun fel de rabat la calitate.

    Mâine, 1 martie, la ora 19,00 vom putea vedea primul program de știri la Digi24.

     

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Andrada

Heh, ce întâmplare să citesc tocmai în seara asta despre Digi24 la tine pe blog. Mă întrebam ce e Digi24 azi pentru că o dubă colantată toată așa, dotata pentru transmisiuni, ne-a tăiat fața azi la semafor la Universitate (s-a încadrat prost, pentru banda care face dreapta pe Academiei iar când s-a pus verde șoferul a tras de volan ca să meargă înainte. Era prea târziu să mai oprim, iar ei nu păreau a se opri de asemenea. Eu eram în dreapta și mi se părea incredibil tupeul cu care omul continua să tragă de volan către mine. În cele din urmă s-a oprit – erau cel puțin doi – și au început să ne înjure și să facă ca toți dracii. La următorul semafor chiar ,,ne-au așteptat” – vezi doamne poate ne mai răfuim puțin.
Evident, asta nu are nicio legătură cu calitatea emisiunilor și evident că oameni din ăștia sunt peste tot, nu poți să faci miliarde de teste psihologice, numai că e păcat că pentru mine ăsta a fost primul contact pe care l-am avut cu brandul respectiv.
Ca să nu mai spun că sunt pe Dolce, n-o să am prea curând ocazia să verific care e treaba, de fapt, cu postul ăsta.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.