Diminețile mele cu Tassimo

Vă spuneam zilele trecute că ora mea de trezire e 5 dimineața când mă culc seara devreme și 6 când adorm la miezul nopții. Ei, care credeți că-i primul lucru pe care-l fac atunci când mă trezesc? Exact, pun ibricul cu apa pentru cafea pe foc.

Adică, asta făceam până acum o săptămână, când am primit acasă un colet mare și minunat (bine, nici curierul n-a fost de lepădat) ce conținea un Tassimo roșu nou-nouț, a cărui cutie era înconjurată de multe, multe pachete de cafea de toate felurile. Vedeți dumneavoastră, faptul că ești blogger e răsplătit uneori. Mulțumesc Jacobs!

Espresso, cappuccino, latte macchiato, caffe crema și ciocolată caldă Milka erau toate acolo care mai de care mai dornice de a fi preparate, ceea ce s-a și întâmplat. Nici n-am apucat să instalez bine aparatul, că am și fost înconjurată de copii, soț, fetele din atelier, mama (știti voi, la plăcinte înainte…) toată lumea voia să afle ce face mașinăria și dacă este cafeaua exact ca cea de la cafenea. Ei bine, este:

Toată lumea a fost încântată, ceea ce m-a făcut pe mine să fug cu ce cafea mai rămăsese si cu Tassimo în brațe și să mă ascund bine, pentru că oamenii ăștia sunt în stare să-mi bea toată cafeaua în câteva zile și eu abia să apuc s-o gust. Ceea ce nu-i corect. 🙁 Bine că toate sortimentele se găsesc deja în magazine și îmi pot reface oricând stocul.

Așadar, din ziua cu pricina ritualul dimineților mele s-a schimbat, și în loc de pus apa în ibric, aprins focul, pus ibricul pe foc, așteptat să dea apa în clocot, pus cafeaua, dat cafeaua în foc, pus ce mai rămane din cafea în cană, adăugat lapte (asta în zilele în care nu uit să iau seara lapte 🙁 ), curățat aragazul… acum doar aleg, cu un ochi închis și unul deschis, cafeaua pe care o vreau, în functie de dispoziție sau toană, o fixez în Tassimo și apas un buton. Același buton pentru toate felurile de cafea pentru că aparatul ăsta știe să citească mai ceva ca un copil silitor de clasa a II-a. Așa că el știe exact ce cafea i-am dat să facă. Și face. Și-i delicioasă.

Imediat ce termin cu renovarea biroului, am să-mi instalez Tassimo-ul aici și am să vă fac tot felul de demonstrații filmate. Acum e haos și e destul că-l văd eu, nu mai trebuie să vi-l arăt și vouă. Haosul zic.

Zi faină vă doresc!

(Visited 175 times, 1 visits today)
Bogdan Anghelina

Nu pot sa-ti explic cat de mult am cautat aceste aparate inca de cand au aparut primele reclame dedicate. Nu am gasit prea multe informatii. Sunt si eu blogger, poate ma bucura si pe mine cei de la Jacobs & Tassimo, cel putin cu niste informatii.

E o masinarie geniala. Sa savurezi fiecare picatura din licoarea pe care o produce 😀 !

nina

@Bogdan – multumesc! Am vazut de curand aparatul in supermarketuri. E mic si destept. Are si rezervor mare de apa, pe care nu tre sa-l urmaresti tu cand se goleste, te anunta el.

andreea iulia toma

L-am ochit si eu pe Tassimo asta, dar depaseste posibilitatile financiare actuale. Poate Mosu’ daca se va gandi si la mine… dar nu cred, ca e si el afectat de criza, are rate, plateste chirie. Deci slabe sanse.

nina

@andreea- lasa, nu te intrista, va veni sigur si vremea in care vei avea un Tassimo. Eu fac comparatie cu telefoanele mobile. Era o vreme in care nici nu visam sa am smartphone si acum am casa plina de ele. 🙂

Marmotzel

Am avut o tentativa zilele trecute de a-mi lua un Nescafe Dolce Gusto, dar am renuntat. L-am vazut si pe Tassimo asta in supermarket si mi-a facut cu ochiul, insa pretul e cam piperat pentru mine la momentul de fata 🙁
Sa-l stapanesti sanatoasa si astept filmuletele.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.