Dacă e miercuri, muncim

Titlul acestui articol era dacă e marți, muncim, pentru că eu aveam impresia că-i marți. Bine, asta nu schimbă cu nimic lucrurile, și dacă e miercuri, muncim. 😀 Nu, n-am nicio problemă cu munca atâta timp cât ea îți lasă timp și de altceva.

Când erau fetele mele mai mici, pe la 4 ani așa, observaseră ele că în fiecare dimineață toată lumea se trezea se învârtea puțin prin casa și plecă apoi la muncă, numai bunicul stătea toata ziua în fotoliu la televizor. Cu toate astea, din casa noastră cel mai avut era bunicul. Lui îi aducea poștașul pensia în fiecare lună, iar pentru că de câte ori fetele îmi cereau mie un leu le spuneam că n-am sau le luam la întrebări legat de ce vor să facă cu leul ăla, în timp ce dacă-i cereau bunicului un leu, el le dadea fără să le întrebe nimic,așa că ele au ajuns la concluzia ca bunicul are întotdeauna bani și este deci cel mai bogat dintre noi. Azi așa, mâine asa, vine Iulia într-o zi la mine și-mi spune:

– Mami, te rog din suflet, nu te mai duce la serviciu! Spune-i și lui tati să stea acasă, că e mult mai frumos când suntem toți acasă.

Mi se rupea inima când vedeam cum mă roagă copilul și aș fi stat cu ea tot timpul meu, numai că noi toți trebuia să și trăim, așa că am încercat să o fac să înțeleagă:

-Iulia, dacă noi toți am sta acasă, cine ne-ar mai cumpăra pâine, de unde am avea bani de hăinuțe și mâncare, de cărți de creioane colorate, de jucării. Pentru toate astea trebuiesc bani și pentru a câștiga bani oamenii mari merg și muncesc.

Credeam că am s-o întristez cu explicația mea și-am s-o fac să nu-și dorească să crească mare vreodată, dar ea din contră, avea un as în mânecă:

– Mami, stai liniștită, sigur ne vom descurca, uite cum face tataie, stă toata ziua în fotoliu și exact atunci când nu mai are bani, vine poștașul și îi aduce o grămadă. 😀

Acum copilul e mai mare și se pare că a înțeles cum stă treaba cu munca. De exemplu, acum stăm toți acasă, așa cum și-a dorit, dar muncim poate mai mult decât atunci când mergeam să lucrăm pentru altcineva.

În continuare tataie stă și chiar dacă nu mai e la fel de sănătos, lui îi aduce poștașul bani în fiecare lună. 🙂

(Visited 75 times, 1 visits today)
nina

@MMA- fetele mele numai perle scot. De exemplu: Sonia are o ciocolata. Tatal ei ii cere o parte de ea. Sonia intreaba: Cata vrei? Tata ii spune: patru sferturi. Sonia: Mie-mi convine. 😀
Evident ca habar nu avea ce inseamna patru sferturi. Deh, erau mai mici, acum sper ca stie. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.