Toată viața adunăm chestii

Uau, am stat departe de blog trei zile și deja simt că l-am trădat cumva ca pe un iubit căruia îi spui că pleci cu prietenele la munte câteva zile, el zice că-i ok, dar tu nu te bucuri de excursia cu fetele 100% pentru că-l știi pe el părăsit și singur.

Oricum, n-am stat degeaba zilele astea, pe lângă faptul că am muncit fizic cu sârg și rezultate (diseară îmi vine mobila nouă și cu puțin noroc mâine vă arăt poze), am citit, mâncat, dormit, vizionat filme și petrecut. Da, avem în familie două flori pe care le-am sărbătorit cum se cuvine. Ei, în afară de asta am avut timp și să mă gândesc la lucruri. M-a ajutat mult și faptul că în ultima lună am luat la mână fiecare centimetru pătrat din casă și am dat peste tot felul de chestii inutile pe care le-am păstrat ani de zile fără să am o explicație logică pentru asta.

De exemplu, am găsit într-un colț al șifonierului o bluză de prin facultate pe care de fiecare dată când îmi rearanjam sau sortam lucrurile, o păstram făra să am tăria de a admite că da, vremea ei a trecut. Să fim înțeleși, nu era demodată și mă încăpea încă, dar alte bluze își cereau drepturile și ei nu i-a mai venit rândul de vreo 15 ani.

Altă chestie odioasă peste care am dat, sunt îngerii căcănii, o statuetă din ipsos care înfățisează niște îngeri (vreo 5) și pe care o minte de artist ratat i-a vopsit crem. Statueta am primit-o la cununie de la cineva, nu știu cine, că-i un obicei românesc sănătos să nu știe omul de la cine primește cadoul, așa că se dă anonim. Am încercat s-o arunc de câteva ori, dar de fiecare dată mama soacră insista că-s niște îngeri frumoși care merit păstrați. Păstrați da, expuși nu. I-am mutat din casă în pod, din pod în garaj și din garaj în casă timp de 13 ani, dar se vede treaba că numărul asta nu le-a adus noroc și de data asta au ajuns exact în coșul de gunoi.

Am mai găsit tot felul de lucruri ciudate păstrate degeaba ani de zile, coli de hartie îngălbenite de vreme, o pungă cu pixuri care nu mai scriau acum 5 ani (ce-o fi fost în capul meu să le păstrez pe astea?), oje uscate, cutii și cutiuțe care inițial erau pentru a împărți mai bine spațiul, dar acum ajunseseră să ocupe ele tot spațiul ăla care trebuia împărțit, curele cu sclipici (astea nu le-am aruncat, mai am o generație care vrea să profite de ele, bine că am avut două 😀 ) și pot să enumăr aici încă vreo oră.

Cel mai rău a fost cu răzătoarea. Am descoperit că am trei: una pe care o folosesc, una pe care am înlocuit-o când am cumpărat-o pe cea pe care o folosesc (v-am cam pierdut aici, așa-i?) și una din aia fițoasă cumpărată de mama de la teleșoping, care taie fructele și legumele în forme foarte interesante, la televizor, desigur, că noi n-am folosit-o niciodată, dar am desfacut-o atât cât să se umple de praf în dulap.

Și-au mai fost câteva lucruri care m-au făcut să mă gândesc la o vorbă a bărânilor, aceea cum că omul strânge cât trăiește și când plecă nu ia nimic cu el. Oare de ce strângem atâtea și atâtea chestii? Pentru că va veni o zi în care vom avea nevoie de ele? Nu cred…

(Visited 170 times, 1 visits today)
nina

@Oana- uof, la asta nu m-am gandit. 🙁 Numai ca sper sa n-am cititori asa inchisi la minte si chiar daca citeste si a facut asta acum 15 ani a inteles ca nu a fost cea mai potrivita alegere de cadou.

Tomata cu scufita

Uuuu, io urmeaza sa fac curatenie in boxa si in garajul tatalui meu. Imi place sa fac curatenie in locuri de-astea super aglomerate, unde poti descoperi tot felul de chestii uitate de vreme, care iti aduc aminte de lucruri de mult intamplate. timp sa am si ma apuc.

Gerhald

E bine macar ca ti-ai dat seama de toate lucrurile pastrate inutil. Vazusem undeva la tv ca exista o boala care se manifesta prin strangerea de gunoaie in locuinte. Nasol pentru bolnav e ca ajunge sa creada ca toate gunoaiele sunt esentiale, iar intr-o buna zi chiar o sa ajunga sa le foloseasca.

nina

@cafea_amara- maxim de ocupata. 😀

@Gerhald- de felul meu nu pastrez lucrurile pe care nu le folosesc, adica asa credeam pana zilele trecute. 🙁

căpcă1

in garaj mai am un pneu taiat, absolut imposibil de refolosit…un gratar paradit, borcane de sticla…prin magazie , nici nu stiu si nici nu vreau sa stiu….acum doua luni am scos schiurile si claparii si am gasit jocul de remy si de table, mingea de baschet si aia de volei…un primus si vreo doua termosuri…pe astea le cautasem, long time ago si nu le gaseam neam, asa ca, intre timp, am cumparat alte mingi, inca vreo doua termosuri…aaa, am gasit si instalatia de iarna, aia de-o pun pe casa ! in decembrie n-am gasit-o, de ziceai ca-i jurata !
buei, bine ca vine Pastele, ca fac curat !

dojo

eu tot latru la ai mei sa mai arunce din rahaturi, dar primesc periodic chestia aia cu “las’ mama, ca poate ai vreodata nevoie de asta”. Asta insemnand tot felul de rahaturi ba stricate, ba neinteresante. Din fericire mai pot scoate din cand in cand din ele, ca altfel am ajunge ca aia de la televizor, de trebuie sa intervina pompierii sa-i scoata din casa.

LiaLia

Draga mea, cred că ți-am povestit că acum 12 ani am avut un incendiu la casa părinților (nu mă mutasem încă singură la bloc) și în afară de faptul că am rămas fără nicio haină în afară de o salopetă și un tricou și de atunci nu am mai pus preț de boarfe și le-am dat mai departe pe cele pe care nu le mai purtam, am învățat-o și pe maică-mea că NU are nevoie de 20 de cutiuțe goale, de nu știu câte rahaturi de care nu se îndura să scape, pentru că la renovarea casei i le-am pus pe toate în saci și mi-am pus privirea aia ucigașă și i-am spus că așa adună energii statice și negative și s-a speriat și m-a crezut :)) Le-a aruncat pe toate și de atunci nu a mai adunat niciodată atâtea 🙂
Eu când am golit apartamentul cu 3 camere astă vară înainte să plec (am lăsat mobila, normal), după 12 ani de locuit acolo, am avut fix 5 saci de haine și încălțări și 2 cutii cu acte, câteva amintiri chiar dragi. Cărțile multe nu se pun :p

iYli

E regula aceea ca daca nu folosesti ceva sase luni trebuie aruncat.
La randul meu incerc sa impart lucrurile pe care nu le port sau folosesc in mod curent. Ca tot ai zis de statueta, mi-am amintit ca am o punga mare cu martisoare. 😀
Ia sa o caut maine! 😀

Aliexpress romana

Buna. Am intrat pe pagina ta si am vazut ca este foarte bine pusa la punct si prezinta aspecte importante.

Da-mi voie sa propun si eu despre un magazin pe internet cu
lucruri foarte ieftine: Aliexpress romana.
Cred ca aiaflat deja de el. Multumesc.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.