Plicul cu bani

Joia dimineața vine doamna de germană. În timp ce ea le învață pe fete limba lui Goethe, eu îmi încep programul de lucru, așa că pentru a avea totul pregătit pun într-un plic onorariul pentru profesoară și mi-l bag în buzunar. Plicul zic. Timp de aproape trei ore mă plimb pe unde am treabă cu el în buzunar, fără  niciun incident până joia trecută, când la un moment dat pun mâna să văd dacă am plicul la locul lui (în buzunarul de la spate al pantalonilor) și îmi dau seama că lipseste. Say what? Caut din nou. Nimic. Și-n celălalt. Nimic. Mă uit pe jos, pe birou, printre hârtii. Nimic. Cobor în atelier. Întreb de plic. Nimeni n-a văzut nimic. Caut prin curte. Plicul alb, zapada albă, nimic.  

Mă liniștesc un pic și refac traseul pe care l-am făcut în cele două ore care trecuseră de când băgasem plicul în buzunar. Căutasem peste tot, chiar și în baie. Plicul nu era și pace.

Mă resemnez, mă duc și pregătesc alt plic. Ați ghicit, nu-l mai bag în buzunar.

Totuși, mă gândeam, unde naiba e plicul ăla, că n-am plecat de acasă și orinde ar fi căzut trebuia să-l găsesc. Și dintr-o dată, mă ridic de pe scaun, mă duc în baie, ridic capacul la WC și văd prin spuma albă plutind un plic. Fleașcă. Banii la fel.

Voi ce ați fi făcut în locul meu? Mi-am pus mănușile, l-am scos, am mulțumit în gând celui care a hotărât să faca banii de plastic, i-am spălat (curat spălare de bani) și i-am pus într-o hârtie. Cu ei o să-mi plătesc rata la Bancpost. 😀 Pentru că pot.

sursa foto

(Visited 65 times, 1 visits today)
Isolda

Da, si eu mi-as fi pus manusile si-as fi purces la recuperarea lor . Oi fi hapsana sau doar constienta ca banii nu cresc in pom ???

Alina

15 lei / ora / persoana?! Adica 2*15*3 ore? 90 lei sedinta? Nu e cam scump? Sau tu numesti ora sedinta de meditatie? Am pierdut ceva pe drum… Eu iau 20 lei / copil / 2h si 25 lei / adult. E drept, engleza, dar preturile sunt in jur de 25 lei / 2h, indiferent de limba.

nina

@Alecs- 🙂

@Alina- nuu, nu trei ore, doua. Dar sta profesoara mai mult de fiecare data. In total ii dau 60 lei de sedinta. Eu zic ca nu-i mult, mai ales ca fetele au facut niste progrese foarte, foarte mari. 🙂

Copila blonda

Nina, nu e mult cât îi dai, mai ales daca e profesoară. Astea-s preţuri pe care le practică studenţii. Deci ţineţi aproape, că merită. Mai ales dacă se şi vede ceva după femeia asta.

nina

@Alina- Multumim!
@Mazgalica- zici ca s-ar fi dus daca trageam apa peste ei?
@Irina- hmm, stiu ca exista si mai scump…

@Copila blonda- dap, cel mai important e ca le baga ceva in cap la mandre si ele invata cu placere. Abia asteapta sa vina doamna, care-i mai mult domnita. 😀

dojo

Pretul nu e rau. Eu ceream 50 de lei/sendinta de 2 ore acum 5 ani, ca m-am lasat intre timp de sportul asta. Si, cand spui ca ale mici si incep sa miste pe Schopenhauer language, inseamna ca nu is bani aruncati.

Cat priveste banii din buda, faceam la fel 😀

LiaLia

Hihi, și eu aș fi băgat fără probleme mâna după ei. Bine că nu i-a luat apa :)) Cât despre preț, cred că e foarte ok. Eu astă vară când mai eram acasă și făceam engleză luam 50 lei pe ședință de 2 ore, 70 pe ședință de 2 ore cu 2 adulți. Și germana e ceva mai complicată zic eu. Oricum, spor la șprehănzuit fetelor ! 😀 Pupez!

iYli

Am un prieten care a aruncat plicul in care avea salariul impreuna cu alte hartii intr-un cos de gunoi din Dr Taberei. Asta era seara. Dimineata avea nevoie de bani si a realizat ca nu ii are. Cumva s-a gandit ca ultimul loc in care putea sa fie plicul era cosul. Si l-a gasit si pe cos si pe plic ::))
Noroc chior!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.