Din nou la școală

De ieri a început iar școala iar fetele s-au pregatit de plecare așa cum au putut, pentru că noi am fost ocupați cu bunicul lor care tocmai în timpul acela se întorcea acasă, după un stagiu de 15 zile la spital. 🙁

Încă de dimineață stabilisem cu ele să se pregătească singure pentru revederea cu colegii, iar în schimb eu le-am promis că le duc cu mijloacele de transport în comun la școală. 😀  Nu întrebați, nu gumesc, asta-i dorința lor, e o poveste lungă și veche, iar replica Soniei cu “Orice copil are dreptul de a merge pe jos la școală“, este deja celebră.

Am zis ca măcar în prima zi de școală să le fac pe plac și-am plecat cu două mândre după mine spre stația de autobuz, care a venit extrem de rapid și am ajuns neașteptat de repede în stația de tramvai.  Aici am așteptat un pic și am avut astfel timp să le inspectez pe fete. Iulia era bine îmbracată, adică gros, avea părul pieptănat pe sub căciulă și dinții curați, Sonia însă, deși la fel de bine îmbrăcată…

– Sonia, tu te-ai spălat azi pe dinți?

– Nu. 🙁

– Sonia, tu ți-ai suflat nasul înainte de a pleca de acasă?

-Nu. 🙁

-Sonia, tu ai batiste de hârtie la tine?

– Nu. 🙁

– Sonia, tu ești mulțumită de tine?

-Da. 🙂

Am tras adânc aer în piept, am cumpărat batiste de hârtie, deși acasă avem baxuri cumpărate tocmai pentru a nu pleca copiii fără ele la școală, am pus copilul să-și sufle nasul și-a rămas stabilit ca seara să se spele pe dinți dublu.

Sunt curioasă cât mai e până o să mă pot baza că-și poartă singure de grijă?

(Visited 52 times, 1 visits today)
ady

buna. n-as vrea sa para ca ma bag unde nu-mi fierbe oala, dar am citit de curand intr-o carte scris de francoise dolto, o psiholoaga pentru copii, ca tocmai acest control din partea parintilor intarzie o buna dezvoltarea a copilului in asumarea unor responsabilitati cu privere la sine.
nu am copii si stiu si vorba aia cu teoria si cu practica :), dar poate ai vrea sa stii si opinia asta.

nina

@ady- multumesc! Oricum ele sunt la varsta la care ar cam trebui sa stie ce au de facut (sunt sigura ca stiu) dar probabil ca mai au mult pana ajung la intelepciunea de a le si face.

Carmen

Sunt sigura ca Sonia nu era deloc multumita de ea , dar deh ai fi vrut un raspuns afirmativ? Ai procedat foarte bine spunandu-i ce nu a facut bine. Sunt convinsa ca nu va mai uita (dar nici tu nu trebuie sa insisti prea mult; cu duhul balandetii se rezolva multe:)))
Nici macar sa se spele dublu seara!

ioana

nici eu nu am batiste de hartie la mine. nu ma ajuta cu nimic sa le am pentru ca uit ca le am si ma sterg tot cu maneca. dar maneci am! sau macar un fular.

ioana

iar mi-a furat neantul un comentariul.
ziceam ca nici eu nu am servetele de hartie pentru ca oricum as uita ca le am, dar maneci sau un fular am tot timpul!

viatanomada

Ha,ha,fiumiu ar fi raspuns:”da’ chiar trebuie sa fac toate astea zilnic?”(are aproape 13 ani),fiica-mea are 11 ani si ar fi replicat:”of!iar vezi tot!” si cel mic m-ar fi ignorat total.Are dreptate @ady dar e greu sa te abtii cand esti parinte.

Dan Ciulea

no’ lasa, ca pe mine si acum ma intreba ai mei diverse chestii (a se intelege ca sunt casatorit din 2004, stau la 100km de unde am copilarit, dar cand vin ai mei in vizita, inca ma intreba daca mananc, daca fac sport, daca dorm….) asa ca, raspunsul este: niciodta 🙂 … si nu din cauza ca nu ai putea sa te bazezi.. dar e conceptia de mama-copil, ma rog parinte-copil .,…

nina

@Carmen- uof, daca n-ar fi atat de imprastiate…

@Ioana- nu s-a pierdut fatah, se duce in spam si il recuperez eu mai tarziu, cand ajung la computer. Tu chiar te stergi cu maneca? Sper sa nu citeasca Sonia comentariile!

@Viatanomada- hahah,hai bre ca sunt haiosi. DAr parca atunci cand ii vezi asa delasatori iti vine …

@Dan Ciulea- de asta mi-e frica. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.