Cum m-am lăsat de fumat

Mda… Cei care mă cunosc vor spune că n-am fumat niciodată așa că nu trebuie să-mi fi fost prea greu. Au dreptate. N-am fumat. Adică n-am băgat țigara în gură, dar asta nu înseamnă că n-am tras tare alături de toți prietenii mei fumători. Și de soț. Care s-a lasat. Săptămâna trecută. O singura zi.

Am aflat în ultima vreme că mulți fumători au renunțat la iubite țigări și nu le-a fost greu deloc. N-am auzit pe nici unul să se plângă că i-a fost greu, că i-a venit să se urce pe pereți sau mai știu eu ce. Toți fără excepție au spus: m-am hotărât să nu mai fumez și n-am mai fumat. Ca în reclama aia care mie îmi place maxim, cu:

“Joc reîncarci și câștigi.”

“Și cum se joacă?”

“Reîncarci și câștigi.”

Revenind. Unii dintre cei despre care vă spun că s-au lăsat de fumat, au încă țigări în casă. Le țin acolo, să le sfideze. Bravo! Asta-i adevărata voință. Dacă nu-ți mai cumperi țigări și arunci și bricheta, asta nu înseamnă decât că îndepărtezi tentația, și știți voi cum e cu lucrurile pe care nu le ai. Le-ai vrea.

După ziua în care Sorin a zis că renunță la țigări și s-a ținut de cuvânt 24 de ore, de câte ori văd în casă o scrumieră o ascund. Inițial le-am aruncat la gunoi, apoi când mi-am dat seama că în ritmul ăsta va trebui să cumpăr altele (măcar pentru musafiri), m-am potolit. Acum mă gândesc să fac invers. Să le pun peste tot. Să vadă în fața lui numai scrumiere. Eventual să-i iau și mai multe pachete de țigări (nici nu știu ce fumează, m-a rugat de vreo două ori să-i iau țigări de la coț și noroc că știa vânzătoarea ce cumpără el de obicei 😀 ), pe care tot așa, să le imprastii prin casa. O să-i pun nul și la capul patului.

Lăsând gluma la o parte, știu că mulți oameni au reușit să se lase de fumat și au făcut-o fiecare în felul lui, dar eu vreau să știu altceva. Dacă cineva din anturajul tau s-a lăsat de țigari, a fost nevoie să faci și tu ceva? Să te comporți într-un anume fel?  Cum îi ajutăm noi, cei care stăm pe lângă ei, pe fumatorii care ar cam vrea să le lase, dar n-au destulă voință? Sau motivație, cum zice Sorin. 🙁

Sursa foto

(Visited 335 times, 1 visits today)
Cristian Gheorghe

Mark Twain spunea că a te lăsa de fumat e foarte ușor, ca dovadă că o faci de mai multe ori.

La mine depinde mult de starea de spirit. Am zile când fumez de rup și am zile când nu fumez deloc. Contează mult și anturajul, e drept.
Îți dau o idee: pe mine soția nu mă lasă să fumez în casă. Ce zici de chestia asta? 🙂

coana zoitzica

eu am 36 de ore de nefumat. din astea 36, cam 10 am dormit, iar in restul timpul mi-am cautat un inlocuitor la tic. am igari in casa si ies si la cafea cu fumatorii…. si dai si lupta Ioane 😀

Isolda

Eu si a mea jumatate ne-am lasat de fumat in decembrie , chiar inainte de Craciun . Mare, mare realizare pt 2010 .
Cum ne-am lasat ?? Din intamplare 🙂 , asa am hotarat eu dupa un calcul simplu si o zdravana ameteala : am realizat ca dam 150 € / luna pe tigari x 12 luni = 1.800 € / an VALELEUUUU
Pai de banii aia cat pot calatori ?? hmmm
Stupid me , trebuia sa fac calculele astea mai devreme …da’ deh …niciodata n-am fost buna la mate .

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.