Dăruieşte, pentru că poţi

Există oameni care se simt excelent atunci când pot să-i ajute pe ceilalţi şi o fac de câte ori au ocazia. Din fericire pentru mine cunosc mulţi asemenea oameni, şi mai mult decât atât, am convingerea că şi  fetiţele mele sunt de aceiaşi factură. 

 LiaLia e un astfel de om, care acum ne roagă să o ajutăm. Nu pe ea personal, deşi sunt sigură că ajutorul pe care noi îl putem oferi câtorva familii cu mari greutăţi, ea îl va considera un ajutor dat ei direct. Da, există astfel de oameni care deşi nu câştigă nimic, câştigă enorm. Respect. Stimă. Iubire. Da, Lia, ai tot respectul, stima ţi iubirea mea, şi-s sigură că nu numai a mea.

Am hotărât împreună cu familia (bine, pe Sorin nu l-am întrebat, dar el sigur e  de acord. 😀 ) s-o ajutăm şi noi atât cât putem din când în când pe doamna Cornelia Moldovan, care are 4 fete cucuiete, toate mai mici decât Iulia şi Sonia. Ceea ce e perfect pentru că nu vreţi să ştiţi câte hainuţe ne rămân nouă mici. Şi aproape noi. Sonia şi-a golit şifonierul şi-mi spune să le dau pe toate că pe ea nu o mai încape nimic. 😀

Aşa că în weekendul ăsta avem de lucru, vom pregăti o cutie mare, mare, pentru ele, fiindcă vrem din tot sufletul să aibă şi ele un Crăciun frumos.  Abia aştept să văd cutia cum se umple. Şi mă bucur mult că fetiţele mele sunt entuziasmate de chestia asta. Iulia a făcut şi o listă de cumpărături, zice că tre’ să le luăm ceva alimente şi mai ales cadouri, pentru că acum e Crăciunul. 🙂

Dacă şi voi puteţi ajuta cu ceva, nu staţi pe gânduri, acţionaţi şi-o să vă simţiţi foarte bine făcând asta. Serios. Eu,  atunci când pot face cuiva o bucurie de acest gen, o fac din toată inima şi mi-aş dori uneori să am mai mult, să pot mai mult, dar apoi îmi dau seama că nu-i corect ca eu să fiu nemulţumită şi mă bucur de ce am şi de cât pot dărui.

Spunea Lia aşa în articolul acela:

Unii sunt oameni simpli, de la ţară, alţii trăiesc dramele vremurilor actuale. Nu cerşesc, nu stau cu mâna întinsă să le pice din cer. Cu toţii, fără excepţie, vor să muncească, fac nişte eforturi uneori supranaturale pentru a putea aduce acasă la copii o bucată de pâine. Mulţi sunt din zone defavorizate, cu mult şomaj şi multă sărăcie. Şi se bucură enorm pentru un kilogram de zahăr, un litru de ulei, nişte conserve, biscuiţi, ceva dulce, un kilogram de mălai, făină, orez, săpun, şampon, pastă de dinţi, tampoane, pampers. Eventual, dacă există, 2-3 hăinuţe potrivite vârstei copiilor.

Haideţi că nu-i greu!

Scriind aici mi-am amintit de o altă domniţă cu inima bună, care de câte ori are ocazia, îi ajută pe ceilalţi, fără a aştepta nimic în schimb. Poate vede şi ea mesajul nostru, poate ne ajută şi ea…

(Visited 64 times, 1 visits today)
Ioana

Buna dimineata domnita toane.
Si multumesc ca mi-ai inseninat dimineata -apelativul ”domnita cu inima buna” mi-a dat o stare de bine.
Stii eu cred foarte tare in ”rau se poate face foarte usor, mai greu e sa faci bine”. De multe ori tocmai pentru ca simt si cred asa sunt privita oarecum ciudat si luata chiar de ”proasta” Insa atita timp cit eu ma simt bine incercind sa fac bine I really don’t care ce gindesc ceilalti.
Sa fiu sincera am avut un inceput de saptamina ciudat cu multa lume agitata si nervoasa in jurul meu asa ca chiar aveam nevoie de un astfel de sfirsit de saptamina. Ieri tocmai ce-am aflat ca un simplu telefon dat de mine s-a concluzionat cu o oferta de munca pentru o tinara domnita, astazi tu m-ai facut sa zimbesc,asa ca ce pot sa mai spun(?) ma
inscriu si eu la cutia matale asa ca vedem in week-end ce si cum. Si uraa peste citeva ore ma duc la o petrecere de copii organizata de o alta domnita cu inima buna (doctorita diabetolog a copilei mele) asa ca tinind cont de toate astea chiar am un sfirsit de saptamina minunat.
Ups! Scrisei un comentariu cit un post.
Sorry!

Ada

Ma bag. Am citit si la Lia, mai e mobilizata inca o prietena, maine fac curat in dulapuri, vad ce e de dat si apoi aleg si eu.
PS: Te-am sunat. Si daca nu te deranjez prea tare, te sun maine. Te pup.

LiaLia

Draga mea, cu scuzele de rigoare că abia acum am văzut ce ai scris (ne mutăm din casă în casă până pe 27 decembrie când gata, intrăm în chirie normală, casa noastră și o să avem net permanent), îți mulțumesc din suflet! Da, eu iau personal ajutorul vostru 🙂 Și mă emoționez și mă bucur de parcă eu aș primi 🙂 Să le pupi tare pe fetele tale minunate, chiar știu ele ce știu, oamenii aceștia se bucură enorm pentru orice tricouț, ciocolată, rochiță, așa că sunteți minunate!!! Pupez!

nina

@LiaLia- am vorbit ieri cu Oana (Cornelia Moldovan) si nici nu primise nimic de la mine si deja imi multumea. 🙂
Abia azi pleaca coletul spre ei, sper sa se bucure. Deja am ce sa pun si urmatoarele trei patru colete. 😀 Iti multumim Lia pentru ca ne-ai dat posibilitatea asta de a ajuta niste oameni buni.
Succes si voua, am vazut ca incet, incet reusiti sa va incadrati in ce v-ati propus si asta e foarte bine. Pupici! 🙂

iuhaszattila

buna sant o doamna bolnava acum3 anii am facut un accident vascular si am ramas pensionata de boala cu ansotitor si am urgent nevoie de 20000 euro sa pot lua o casuta cat de mica ca stau an chirie si din pensie de boala nu pot plati

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.