Ce-ai lua cu tine pe o insulă pustie?

Copilul Sonia, nu-i nici pe departe un geniu. Bine, nu-i nici un copil obişnuit, dar până la urmă nici nu cred că există copil obişnuit. Sau sunt prea cuminţi, sau prea obraznici, prea talentaţi sau total lipsiţi de talente şi putem discuta  mult şi bine pe temă, dar asta vreau să vă spun acum, ci cu totul altceva.

Săptămâna trecută la şcoală, într-un fel de joc-concurs, nu ştiu exact ce-a fost, copiilor din clasa fetelor li s-a cerut să răspundă la întrebarea din titlu: “Ce-ai lua cu tine pe o insulă pustie, dacă ai avea voie să alegi o singură chestie?” Ăştia mici au început să-şi dea cu părerea şi să spună fiecare ce-ar lua. Iulia de exemplu a spus că şi-ar lua cu ea aragazul şi credeţi-mă, nu-i mâncăcioasă deloc şi nici nu cred că ştie să-l aprindă, dar aşa a gândit ea atunci.

 Au fost fetiţe care au ales să ia cu ele păpuşi, biciclete, ba chiar una a ales să o ia pe mama cu ea. Nu-i rău, mai ales ca doamna nu le-a interzis să aleagă persoane. Acum stau şi mă gândesc, Iulia de ce nu m-o fi luat  pe mine? Probabil s-a gândit că ar rămâne sora ei fără mamă. Hmm… tre să lămuresc treaba asta. Eniuei. În tabăra baieţilor cică au fost câţiva care şi-ar fi luat cu ei prietenii, dar majoritatea au ales să-şi ia calculatorul. 

Îi vine rândul Soniei. La ea chiar nu m-aş fi aşteptat să mă aleagă pe mine, ştiu sigur că alege tot timpul ceva cu chichiţe ca să câştige cât mai mult.  Doamna profesoară o  întreabă: “Tu Sonia, ce-ai vrea să iei cu tine?” Sonia se ridică din bancă şi cu glasul ei nazal spune: “Eu aş alege Magic Desktop doamnă.”

Imaginaţi-vă că doamna habar nu avea despre cei vorba şi se uita siderată la copil. În schimb, de când cu povestea Ralucăi (care btw, are acum acces la calculator şi magic desktop instalat), colegii Soniei ştiau foarte bine despre ce-i vorba. În clasă s-a auzit  “daaa băăă, ce fraieri suntem!”

 Doamna cere lămuriri. Sonia continuă. Tot nazal: “Doamna profesoară, dacă aleg să iau magic desktop, atunci înseamnă că iau cu mine şi laptopul şi stikul de internet. Pentru ca altfel  magic desktop nu ruleză şi nu vă aşteptaţi să iau ceva  ce nu funcţionează nu-i aşa? Dacă îl am cu mine o sa fiu ferita de pericole (sper că nu se referea la faptul că n-o vor ataca animalele sălbatice) şi voi putea să vorbesc oricând cu toţi ai mei, ba chiar să-i văd şi să le spun dacă mai vreau sau nu să stau acolo.”  Dupa cum vedeţi copilul are mare încredere în netul mobil şi-n oamenii ăştia care fac oferte cu acoperire maximă. Să nu-i spunem că nu-i aşa.

Doamna a recunoscut că la asta nu se gândise şi a trecut la următorul copil. Care a ales s-o ia cu el pe Sonia. 😀

Data viitoare vă spun ce idee i-a venit Iuliei în legatură cu programul ăsta minunat de ţinut sub control activitatea copiilor pe internet, dandu-le totusi libertatea de a naviga nestingheriti pe pagini sigure.  Până atunci, voi ce aţi răspuns la vreamea voastră la întrebarea asta? Sau nu, parca la noi asta era o întrebare pentru participantele la miss. 😀

(Visited 1,353 times, 1 visits today)
Isolda

Nu m-a intrebat nimeni niciodata asa ceva atunci cand inca eram pe bancile scolii in schimb Sonia ta-mi aduce aminte de ispravile mele din copilarie .

Pe scurt , cand inca eram de-o schioapa , sa fi avut vreo 7 ani , saturata de amenintarea cu Bau-Bau intr-o zi m-am echipat in ” apas ” si m-am dus sa-l infrunt .
Pe el , pe bau-bau . In niste mlastini ….seara cand tot satul bunicilor mei era in bezna . Bine ….eu cand plecasem la lupta era inca lumina , marsaluind insa dupa inamic s-a lasat intunericul .
Si nu mica mi-a fost mirarea cand vad in zare toti satenii cautandu-ma disperati cu torte si toate cele .
Ce fete au facut toti cand le-am spus ce cautam prin mastinile alea…..n-are rost sa mai spun .
Cert e ca atunci am auzit pt prima oara ” Asta nu-i copil !”

cafeaua_neagra

Pe mine ma mira foarte tare cum nici un copil nu si-a luat cu el dulciuri. O fi “windoxu`” precum ciocolata? :))
Si sunt inca prea mici pentru a-si considera parintii un impediment.

nina

@Cafeaua-neagra- nu mai zic de dulciuri, dar daca era pe vremea mea eu as fi ales “figurinele”. Eram inebunita dupa ele si cred ca musai le-as fi luat cu mine. 😀

Carmen

Eu zic ca te inseli la faza cu Sonia (cea cu alesul); chiar nu simti ca te-a ales pe tine? Mama promoveaza atat de mult Magic desktop, merge chiar si la conferinte. Fii fericita – esti un exemplu (si inca ce exemplu) pentru ea.
In concluzie ai fost aleasa, sa fii fericita de asa copil.

nina

@Cafeaua_neagra- pesemne ca tatal tau ar fi mandru daca ar sti. 🙂
@bianca- oooo, pai tu vrei multe, nu-i corect. Bine ai venit!
@Carmen- sunt foarte fericita, se-ntelege.
@coana zoitzica- tu parca ai scris ceva dictat de mine atunci cand ai publicat articolul ala. Exact la fel as fi scris. 😀

nina

@coana zoitzica-exact la fel. Ori laptop cu baterie solara si internet, ori nimic. Eram tentata sa spun ca as lua fetele, dar le-as lua oriunde, mai putin pe-o insula pustie. 🙁

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.