Vreau un părinte responsabil

 Ei, dragii mamei, vă amintiţi când v-am spus săptămana trecută că o să mai vorbim noi despre programul acela magic pentru control parental pe net? Ei bine, am avut dreptate. Am multe să vă povestesc. Trăsnăi, desigur. N-am să le spun pe toate azi, că n-o fi sfârşitul lumii zilele astea şi ne-om auzi şi săptămâna viitoare pe subiect. 😀 

Dacă nu aţi observat până acum, vă atrag eu azi atenţia asupra banerului mic din dreapta pe care scrie “Sunt un părinte grijuliu” şi cu care mă mândresc de numa, numa. Pentru că-i mare lucru să-ţi faci copiii să înţeleagă că-i foarte important să nu umble de capul lor pe internet.  Ale mele par să fi înţeles asta, din moment ce niciuna nu mai vrea să deschidă alt calculator din casa (mai sunt vreo două), doar cel cu magic desktop instalat. Deocamdată pot accesa doar dexonline din program, n-am avut timp să caut site-uri sigure la care să le permit accesul, dar nici nu s-au arătat dornice de mai mult.  Am zis deocamdată. Ele încă nu s-au plictisit de joculeţele preinstalate, cu ajutorul cărora se joacă…de-a şcoala. Adică ele sunt profesoarele şi joculeţele alea le ajută să-i înveţe pe cei mici. Ce să vă spun, se cred deştepte foc. 

Bine, iniţial a fost un chin să ajungem la o înţelegere, că ele ar fi avut treabă la computer fix în acelaşi timp.  Până la urmă am ajuns la un compromis, ca de obicei. Ele folosesc computerul pe rând, eu fac gogoşi în fiecare marţi şi acum sper că lucrurile s-au cam aranjat. Acasă. Pentru că la şcoală e altă poveste. La şcoală fiecare copil îşi povesteşte experienţa legată de computer şi net. Dacă i-aţi vedea cum vorbesc despre jocuri, procesoare şi plăci video puternice, viteza de internet şi rutere wi-fi deştepte… Ehe, e  greu să fii părinte. 

Până săptămâna viitoare  vreau să fiţi cât mai mulţi în clubul parinţilor grijulii creat pe facebook şi, mai mult, e musai să reuşim ca vreunul dintre voi să ajungă la avizier. Adică să câştige diploma de părinte responsabil. Pentru asta ar trebui ca altcineva să-l propună. Cum cine? Eu. Daţi-mi de ştire că vă pasă de felul în care copiii voştri navighează pe internet şi eu mă angajez să vă propun. Imediat.

(Visited 59 times, 1 visits today)
cafeaua_neagra

Eu sunt responsabila, dar nu-s parinte. Ies din ecuatie, deocamdata. Nu-s de acord cu ingradirea libertatii copilului ca mai apoi sa te intrebi de ce a facut acel lucru si nu a venit la tine, insa vremurile s-au schimbat intr-atat incat sa fii parinte nu-i doar un job full time, dar si unul foarte greu ce necesita aptitudini, uneori, iesite din comun, iarvlinia dintre a fi un parinte responsabil/bun si unul rau este atat de fina ca trece neobservata de un copil.
Nici nu stiu daca se mai poate aplica ” Am fost copil, deci pot sa fiu un parinte un pic mai bun”.
In concluzie: sa dam copilului libertati in functie de gradul sau de responsabilitate asumata.
Asa ..ca de la un ghicitor wanna by parinte la un parinte.

nina

@cafeaua_neagra- eu is de acord cu tine, sa ma anunti cand devii parinte. 🙂
Eu fetelor le-am explicat ce-i cu programul asta, ba, ele de fapt stiau deja cu ce se mananca de pe la colegi, dar le place conceptul, si eu ma bucur tare. 🙂

ioana toma

iese si o medalie ceva??? mai Ninuto, promit ca in week-endul acesta o sa descarc minunatul program si o sa ma uit impreuna cu fiica-mea (7 ani) despre ce e vorba ce prea vorbisi cu patos de 2 saptamini incoace. Cei drept pentru moment draguta de ea nu prea le are cu navigatul pe net, se limiteaza la ‘games hannah montana sau barbie’, dar e bine sa fim pregatiti nu-i asa?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.