Gina

Gina este un personaj real. Locuieste intr-un sat din jud. Braila (da exact, e vecina cu ai mei) si are 14 ani. A termiat anul asta clasa a VIII-a si aici educatia ei se va opri. Sitatia materiala a parintilor, fara niciun venit stabil, nu-i permite sa-si continue studiile.

Gina mai are doi frati mai mari, dintre care unul fost premiant. Stiu ca odata, fratele acesta al ei  a primit pentru rezultate excelente la invatatura  o bicicleta cu care sa poata merge la scoala. Scoala era pe vremea aia la cca 5 km de casa lor. Nici el nu a mers mai departe la liceu. 🙁

Mama copiilor e o femeie lenesa. Nu face curat, nu face mancare, nu merge la serviciu. Singurul ei merit este ca are pe langa casa cateva gaini si in gradina morcov si ceapa. Gina face curat, Gina se ingrijeste de fratii ei mai mari care la randul lor s-au ingrijit de ea. Copiii astia s-a crescut unul pe altul fara sa spere la nimic.

Fratii mai mari muncesc cu ziua pe unde apuca si seara pandesc gainile sa se oua, pentru a-si face ceva de mancare. Mama lor s-a odihnt toata ziua. Tatal lor se opreste seara la bufet si inlocuieste masa de seara, uneori singura din zi, cu bautura. El zice ca-si ineaca amarul. Sunt multi ca el.

V-am zis de Gina ca-i frumoasa? Incearca sa se ingrijeasca cat poate de bine. Ce daca se spala la lichean, cu apa carata de la cismeaua din curte? Umbla curata.

Am intrebat-o pe mama fetei de ce nu o lasa sa mearga la Braila la liceu. Mi-a raspuns cu o voce nazala “N-am cu ce sa o tin la liceu. N-am lasat eu baietii mai departe, apai fata poate trai si fara scoala, s-o descurca.”

Am intrebat-o pe Gina daca ea ar vrea sa mearga la scoala in continuare, la oras. A raspuns cu o voce plapanda de om care stie ca degeaba isi spune dorinta cu voce tare, ca ea nu se va implini: “As vrea!”

Ma uit la familia asta si mi se pare ca ei traiesc in cartile lui Marin Preda sau Zaharia Stancu. Suntem in 2010?

Gina nu a terminat scoala cu rezultate excelente, nu are talente descoperite, insa este un copil. Un copil frumos, harnic si care ar vrea o sansa. Si nu e singurul copil in situatia asta. Pacat.

(Visited 36 times, 1 visits today)
nina

@Surprize kinder- pana la urma soarta ti-o mao faci si cu mana ta, dar copiii astia chiar n-au nicio sansa. Sau cine stie…
Deocamdata, m-am gandit sa-i duc Ginei niste carti de care poate o sa prinda drag. 🙂

relansat

si de-ar fi un caz singular. acum doi ani am ajutat si eu pe cineva cu rechizite si un laptop. dar e prea putin … daca nu se face nimic … jale, jale, jale … de 3 ori jale

Isolda

Foarte cunoscut imi este peisajul descris de tine !!!Cu toate acestea exista cazuri cand acei copii au totusi o sansa . Intotdeauna exista o sansa, atata timp cat vrei cu adevarat .
Si chiar vb din proprie experienta , nu din povesti auzite la gura sobei .

Darael

Maine o sa vezi asemenea cazuri in buricul targului in Bucuresti, Iasi sau Cluj…. asa ca poti sa te bucuri ca astazi traiesti o zi mai vesela decat ziua de maine.

Pricop Alexandru

Buna ziua, va trimitem acest mesaj in speranta ca poate va intereseaza un traffic analytics, este vorba de http://www.WTStats.com.
Putem sa oferim urmatoarele:
Complet gratuit!
Nu avem reclame ascunse in codul de tracking.
Statistici in timp real. Traficul este monitorizat in fiecare secunda.
Statistici organizate pe perioade de timp: zile, stapamani, luni.
Statistici legate de referreri.
Statistici despre browserele folosite de catre vizitatori.
Statistici despre sistemul de operare folosit de vizitatori.
Detalii despre rezolutiile folosite de catre vizitatori.
Fara limitari de date. Nu vom sterge sau limita niciodata statisticile dumneavoastra.
100% Privat. Pretuim intimitatea dumneavoastra, de aceea statisticile pot fi facute private.

nina

@relansat- macar unuia singur daca reusim sa-i deschidem o cale, tot conteaza.

@Isolda- dap, numai sa vrei, mare dreptate ai. Mie insa mi se pare ca fetita asta nu are cum sa stie ce sa vrea. 🙁

@Darael- mi-e greu sa cred ca un parinte cu capul pe umeri n-ar lupta cu tot ce poate pentru ca copilul lui sa aiba parte de ce-i mai bun.

@Pricop Alexandru- 🙁

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.