Turism, geografie, istorie şi marketing

Acum ceva timp vă povesteam că fetele au fost într-o excurie la Târgovişte. Acum, ele bagă mâna în foc că acolo au cunoscut o fetiţă, Bianca Voicu.

Zilele trecute au primit la şcoală, în clasă, o scrisoare de la Bianca, care suna cam aşa (citez din memorie că n-au vrut să-mi dea scrisoarea):

“Bună,

Numele meu este Bianca Voicu şi sunt din Turnu Măgurele. Ne-am cunoscut la Târgoviste atunci când am vizitat împreună Turnul Chindiei. M-am bucurat foarte mult că v-am cunoscut şi m-am gandit să vă fac o invitaţie. Am observat la Târgoviste atunci cum copiii sunt interesaţi să viziteze şi să descopere lucruri noi şi interesante despre ţara lor, aşa că vă invit să vizitaţi oraşul meu. Turnu Magurele  e un oraş mic şi cochet la malul Dunarii, încărcat de multa istorie şi locuri frumoase ce abia aşteaptă să vi se arate. M-am gândit că merită şi oraşul meu să fie cunoscut şi vizitat de copiii din toată ţara şi eu aş vrea să vi-l prezint şi să vă însoţesc în toate locurile frumoase de la noi.

Vă aştept cu drag,

Bianca Voicu”

Bineînţeles că fetele au venit acasă încântate, că ele vor să organizeze o excursie la Turnu Măgurele, că Bianca e prietena lor, că abia aşteaptă să meargă, ba chiar vor să mă ia şi pe mine şi pe tati în excursie.

Ce să zic, n-am fost niciodata în Tunu Magurele, nu era nici pe departe o destinaţie pentru vacanţă, nici măcar pentru weekend, dar uite cum o scrisoare, plasată exact acolo unde are un impact mai mare, iţi poate stârni interesul pentru un loc.

P.S. Sunt sigură că Bianca Voicu nu există, dar chiar şi aşa mi se pare foarte interesant şi original modul în care cei din Turnu Măgurele au ales să promoveze turismul în oraşul lor. Hai Romania că se poate. 🙂

(Visited 66 times, 1 visits today)
Mihai

… si uite asa Doamna Costea o sa il ia pe Domnul Costea si aparatul de fotografiat si le vor duce pe fete la Turnu Magurele. Asteptam fotoreportajul ! 🙂

ioana

Pai si cand vor ajunge in TM, cum vor da de Bianca Voicu? Are adresa la expeditor? Plus ca o fetita de 10 ani nu cred ca poate stie sa spuna despre un oras ca e cochet :))

nina

@Mihai- sa stii ca vom merge. 🙂

@Ioana- am retinut doar ca se vor intalni in parcul central, nu stiu nimic sigur pentru ca nu mi-au dat deloc mie in mana scrisoarea. Mi-au citit-o ele, dar “cochet” sigur era acolo. 🙂

Amos Mckinney

@Ioana- am retinut doar ca se vor intalni in parcul central, nu stiu nimic sigur pentru ca nu mi-au dat deloc mie in mana scrisoarea. Mi-au citit-o ele, dar “cochet” sigur era acolo.
+1

nina

@MRcosmin- asa, asa. Pentru cei care n-au vizitat Braila pana acum, va invitam sa faceti o plimbare pe faleza Dunerii la Braila. 🙂

ady

buna, am intrat pentru prima data pe acest blog si nu ma pot abtine sa zic ceva. trec mereu prin Turnu Magurele in drum spre casa.
e un oras mic, spre foarte mic. de cochet, nu pot sa ma pronunt. centrul e simpaticut.
istorie-n-am auzit, dar poate sunt eu rea sau neinformata. dincolo de Turnu, spre Corabia (mda, sunt din Corabia) ar fi un monument in memoria soldatilor cazuti in primul razboi momdial, si ruinele podului construit de apolodor din damasc pt romani (capul de pod) si dincolo de corabia, ruinele cetatii dacice sucidava. le recomand totusi doar celor carora le plac trei pietre puse una peste alta.
in alta ordine de idei, o intalnire fixata in parcul orasului nu e fixata la misto. e un parculet mic ce poate fi vazut aproape in intregime in orice colt al lui te-ai afla. daca bianca voicu exista intr-adevar fetele se vor vedea si recunoaste fara probleme.
daca nu si nu, macar veti avea partea de o iesire la tara draguta.
din bucuresti se iese prin rahova, spre alexandria. cca 150 de km. max 2 ore. nu mai mult.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.