Decizia

Bianca şi Maria s-au hotătât ca în weekendul ăsta să-i ceară colegei lor de apartament, Corina, să ia o hotărâre. Fetele au hotărât că au suportat-o destul şiau de gând să-i spună acum pe şleau cum stă treaba. Dupa opinia lor, Corina trebuia să înceteze sau să plece.

În urma cu doi ani Corina şi Maria erau cele mai bune prietene. Sau cunoscut în facultate, s-au împrietenit şi  la un moment dat, prin anul trei, s-au hotărât să locuiască împreună. Maria se şi angajase şi avea un salariu bun iar Corina mai mergea uneori pe la prezentări de moda sau evenimente şi câştiga şi ea cât să-şi poată plăti întreţinerea şi să-şi permită în plus două ieşiri în club în fiecare lună.

Au avut o problema când aparatmentul care le-a plăcut şi pe care l-ar fi vrut neapărat, avea 4 camere. Le -ar mai fi trebuit o fată. Atunci a intrat în peisaj Bianca, o fată cunoscută recent şi despre care ştiau că-şi căuta casă. Bianca era cea mai mare dintre ele, treminase facultatea de vreo doi ani şi lucra într-o firmă de arhitectură.

Corina i-a propus Biancăi să vadî apartamentul şi să se mute cu ele daca vrea. Era şi greu de refuzat o aşa ofertă, mai ales că fetele aleseseră o casă frumoasă, iar Bianca era de mult în cautarea unui aparatment decent pe care să şi-l permită.

Fetele s-au adaptat uşor la viata comună, şi-au scris regulile de convieţuire pe foi A4 pe care le-au lipit pe pereţii casei în locuri cât mai vizibile. Una din reguli suna aşa: Baieţii nu aveau ce căuta în casa lor. Adica nu puteau rămâne peste noapte în mod curent, venitul în vizită sau la petrecerile date de fete nu era pus la socoteală.  Regula asta a creat totuşi de-a lungul timpului serioase controverse, însă s-au ţinut de ea cât au putut.

Acum nu se mai putea. Corina încălcase regula de multe ori şi tot ea se plângea că nu-i înţeleasă. Îşi făcuse în urmă cu trei luni un prieten, pe care l-a invitat fără remuşcări în apartament încă din prima seară. Prietenele ei n-au înţeles gestul şi i-au atras atenţia atunci şi în urmatoarele zile când situaţia s-a repetat. Corina ajunsese să vină acasă târziu, însoţită de iubitul ei şi să plece dimineaţa pe furiş pentru a nu-şi întâlni prietenele.  Ea era convinsă că relaţia asta e ceva serios şi nu vroia să renunţe nici la prietenele ei, dar nici la nopţile petrecute cu omul iubit.

În perioada asta, Maria s-a apropiat de Bianca şi au început să vorbească despre Corina în lipsa ei. Bianca era cu atât mai aprigă cu cât ea avea o relaţie cu un baiat încă de acum un an şi în afara de câteva vizite, iubitul ei nu înnoptase niciodată la ea. Nu pentru că n-ar fi vrut el ci pentru că Bianca a încercat să respecte o regulă.

Azi este ziua cea mare. Îi vor cere Corinei să renunţe la vizitele nocturne ale prietenului ei sau să plece din apartament. Le părea rău pentru prietena pierdută dar nici să împartă zilnic baia cu un bărbat străin nu mai puteau suporta.

Hmm, n-aş vrea să fiu în pielea Corinei azi. Tu ce ai face în locul ei?

(Visited 27 times, 1 visits today)
cristi

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate sau cel putin modificate.
Adica prietenul si Corina sunt de 3 luni impreuna si fetele nu l-au cunoscut? Inseamna ca ele nu sunt prietene si sunt doar cunostinte. Daca l-ar fi cunoscut nu ar fi fost un strain. Si care e chestia, cat de mare e deranjul daca te trezesti cu el in casa odata la nuj’ cat timp? Nu e ca si cum te-ar viola daca te vede in pijamalute. Anyway, mie mi se pare ca Bianca si Maria sunt niste virgine care vor sfarsi fete maaaari.
O dimineata placuta!

nina

@Cristi- l-au cunoscut si fetele pe Darius, asa il cheama pe prietenul Corinei, insa nu atat de bine cat sa-l primeasca cu bratele deschise. nici el nu-i genul foarte prietenos. Si nu-i o data la nu stiu cat timp e in fiecare seara. 🙁

Raluca

Eu cred ca totul mult prea radical de ambele parti. Pe de-o parte regula e ok in principiu insa mi se pare mult exagerata ideea cu neincalcarea ei. Ok hai sa fim seriosi, nu e nimic rau in asta..sa iti aduci prietenul peste noapte acasa..atata vreme cat ai camera ta, intimitate samd si autmoat nu deranjezi pe ceilalti, pe de alta parte, daca prietenele tale nu sunt f ok cu asta, nici din partea ta nu e ok sa faci din asta un obicei cotidian.
Deci eu as discuta cat se paote de franc cu ele si am ajunge la un compromis, undeva la mijloc astfel incat niciuna din parti sa nu fie lezata prea tare..:)

cristi

@nina: tot mi se pare exagerata reactia fetelor (Bianca si Maria). Compromisul ar fi bun dar sunt sigur ca nu ar rezista mult in conditiile astea.

Ruxi

Mi se pare normala regula impusa. Nici mie nu mi-ar conveni sa stau cu 2 prietene si sa se perinde fel de fel de barbati prin casa in care locuiesc.

Si totusi…e exagerat sa ai o relatie stabila si sa-ti tii boyfriendu’ ascuns. Pana la urma e ceva normal sa-ti petreci timpul cu persoana pe care-o iubesti si daca i data pe saptamana doarme la tine, n-o fi foc.

Poate ca greseste Corina ferindu-se de fete, dar fiecare ar trebui sa spuna ce deranjeaza si ce nu. SI sa se ajunga la o intelegere, nu la decizii extreme.

nina

@Cristi si Ruxi- poate nu stiu eu toate detaliile, poate exista acolo ceva mai vechi intre ele si acum au gasit momentul sa dea cartile pe fata. Ele insa spun ca asta cu prietenul care vine zilnic e singurul motiv. Vom vedea…

Nicu

Bre acu’ doar nu suntem in Evul Mediu cand intrarea intr-o casta era facuta sub un juramnt de moarte. Lucrurile sunt mult mai simple si tin de alegeri si prioritati. Nu mai putem respecta ceva…parasim corabia, ca asa e fair. Si popa si hot nu mere. Deci….” sa i se taie capu’ ” 😀

cristi

Atunci eu zic sa se intalneasca toti si sa discute deschis despre toate problemele astea. Poate reusesc sa rezolve ceva. Altfel o sa fie mai multe certuri care nu isi vor avea rostul. Atat comentez pentru ca mi se pare o chestie care trebuie rezolvata intre ele.

Isolda

Cred ca ar trebui toti sa se maturizeze. si fetele si iubitul acesteia .
E normal ca iubitul tau sa te viziteze( mi se pare o regula cel putin abusrda la care eu n-as subscrie niciodata ) si sa ramana peste noapte . Asta daca vorbim despre oameni adulti ci nu despre copii/pustani .
Din cate inteleg insa ele sunt majore deci sa se comporte ca atare .
E posibil ca relatia Corinei sa se termine in cateva luni, la fel cum e posibil sa-i devina sot . Deci….
In plus, eu am alte viziuni in ceea ce priveste o prietenie . Daca as fi Corina as fi mai atenta . Cu asa prieteni care te vorbesc pe la spate si care nu inteleg niste lucruri firesti, nici nu mai ai nevoie de dusmani .

thea

Vorbesc din experienta: am impartit un apartament cu inca doua prietene timp de 6 ani. Una dintre noi avea o relatie stabila la momentul mutarii. N-am scris niciodata reguli. Am fost – si suntem – prietene si n-am facut altceva decat sa ne respectam si sa incercam sa nu ne incurcam una pe cealalta. Prietenul prietenei noastre venea de cateva ori pe saptamana era bine venit la noi, uneori chiar gateam impreuna. Ar fi fost absurd – din punctul meu de vedere – sa impunem o astfel de regula. Daca ceva nu era pe plac, discutam intre noi si incercam sa gasim solutia cea mai buna. Sa locuiesti la comun nu e deloc usor, dar se poate daca exista intelegere :).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.