Sa scriem despre lucrurile bune

Sa nu scriem de bine ca sa nu zica lumea ca facem reclama. Daca toti ar gandi asa, am afla tot ce se poate despre lucrile negative si nimic din ceea ce ar trebui de fapt sa stim.

Daca ceva nu-i bun, toata lumea incearca sa atraga atentia asupra lui. Nimic rau pana aici, evident daca nu se exagereaza in sensul acesta. Dar daca un lucru e bun, suntem multumiti de el si chiar ne place? Atunci ce facem? Nimic.

Daca eu, de exemplu, am un robot Philips de doi ani de zile. Il tin in bucatarie pe blat si il folosesc zilnic (ba un shake, ba o ceapa taiata, o salata, o maslina) si el ma ajuta la propriu sa-mi fac treaba intr-un timp super-scurt, sunt foarte multumita de el pentru ca face si coca si in plus, ce-i cel mai important pentru mine, se curata extrem de usor. Sunt foarte multumita de el dar  nu va spun asta.

Nu va spun, pentru ca voi o sa ziceti ca asta-i reclama, ca eu  de fapt nici n-am vazut, saraca  de mine,  robot din asta, dar am luat bani sa scriu un articol de bine despre el. Nu, nu-i asa. Nu scriu articole de bine despre ceva ce n-am probat.

Mai este o situatie in care majoritatea dintre noi nu vorbim despre ce ne place, de frica sa nu faca si altii ca noi. Uneori pe buna dreptate. Nu vrem sa spunem lumii intregi despre un loc frumos descoperit de noi pentru a nu ajunge prea aglomerat, prea cocalaresc, etc.

Am o prietena care si-a luat acum ceva timp un telefon frumos. Dupa ceva timp s-a obisnuit atat de tare cu el incat invatatse sa trimita SMS-uri (nu radeti ca inainte era complet atehnica), sa raspunda la MMS-uri si chiar sa raspunda la mailuri de pe mobil. Ei bine, cand am intrebat-o ce model de telefon are a zis ca nu-mi spune ca eu sunt nebuna si spun tuturor si de la mine se umple orasul de telefoane ca al ei, mai ales ca nu e ceva foarte scump de care sa fuga lumea. In permit sa fac aici o paranteaza, ea nu e la curent cu faptul ca lumea in Romania, nu fuge deloc de lucrurile scumpe, ba chiar se ingramadeste sa le aiba, inchid paranteza.

Sau, mama si-a luat niste flori frumoase de la o florarie. Credeti ca le-a spus vecinelor de unde le-a luat? Nu… pai ce, toata lumea sa aiba flori frumoase ca noi. Nu se face.

Haideti sa fim noi mai altfel si sa scriem despre lucrurile care ne plac. Voi nu v-ati saturat sa aflati ca nimic nu merge cum trebuie, ca peste tot e jeg si de se fura ca in codru in Romania?

P.S. Cititorii vechi ai acestui blog nu intra in categoria celor carora ma adresez cu articolul asta, ei deja scriu despre lucrurile care le plac, cu cateva exceptii desigur.  😀

(Visited 72 times, 1 visits today)
Nicu

Daca te-ar auzi Vero cu cata mandrie ai vb despre robotul de bucatarie, cu siguranta nu doar ca ar fi in asentimentul tau, dar cred ca s-ar gandi la o campanie pro 😀 . Robo rulz!!

Darael

Mie imi place sa zambesc. Si imi plac oamenii care zambesc la randul lor….

Zambiti. E gratis !

Nota: se intelege ca tot ce am scris este o reclama indecenta si nerusinata pentru zambete 😀

LucruriGratis

Da, e paradoxal cum gandesc uneori oamenii. Eu am fost stupefiat cand am aflat ca unii se feresc sa spuna prietenilor despre site-ul nostru cu obiecte gratuite pentru ca daca l-ar folosi mai multe persoane, ar avea mai putine sanse sa primeasca ei produsele. Cum e in fapt? Cu cat il folosesc mai multi oameni, cu atat creste numarul celor care ofera gratuit. Cum e in mintea lor? Cu cat stiu mai putini oameni despre site, cu atat e concurenta mai mica la primirea de obiecte gratuite, deci au sanse mai mari.
E ciudat cum de multe ori un avantaj mic imediat poate sa eclipseze o gramada de avantaje mari pe termen mai lung.
Ca sa revin la tema articolului, eu ma mandresc cu lucrurile bune pe care le facem pe http://www.lucrurigratis.ro 🙂

coana zoitzica

acest post nu este reclama platita, asa cum ar spune carcotasi, ci este lobby pentru 50% stiri bune-50% stiri rele 🙂
cand scriu despre lucrurile bune si care-mi plac, se aud din spate “nu-i mai ajunge” sau “se plange ca n-are si ia uite”, ca asa ne place noua….sa moara si capra vecinului, nu sa fete si sa ne dea si noua un ied.
si DA- imi place sa ma plimb, oriunde si oricand, si renunt oricand la o bluza sau un nadrag pentru o iesire.

nina

@dili- multumim frumos! 🙂

@LucruriGratis- felicitari pentru ce faceti acolo!

@coana zoitzica- nuuuuuuuu, nu-i nici macar lobby. 🙁

Iesirile ne plac tuturor, ceva recomandari va rugam. Da’ nu aici, scrieti la dumneavoastra domnita, ca venim sa citim. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.