Proză scurtă

Ca să mă laud, vă trimit aici să citiţi ceva scris de subsemnata,  despre un moment trăit poate, într-o viaţă anterioară, cândva.

Vreau păreri! Voi sunteţi cei mai tari critici ai mei, aşa că….să auzim.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Nicu

Hmmm mi-a placut foarte mult istorioara. Asta imi aduce aminte de filmul Modigliani cu Andy Garcia in care mai multi pictori (mare parte prieteni) intra in competitie pentru un mare premiu. Lucrartile sunt evident remarcabile.
Concluzia este ca o competitie motiveaza foarte mult individul. La final falsul egoism dispare, pentru ca stii ca ai dat ce e mai bun din tine, si pentru ca mai stii ca prietenii tai au facut niste lucrari extraordiniare.

good girl - (nume de cod 29)

Eu vreau continuare. 🙂
Am citit totul dintr-o suflare si sunt sigura ca merita efortul domniei tale de a spune povestea mai departe. Eu cred ca mai sunt multe de spus si proza ta scurta, are toate sansele sa se transforme in ceva mai consistent. Astept… ca timp am, slava Domnului! 😀

UnSoricel

nu inteleg e vorba de a critica stilul tau sau povestea in sine?… Legat de cea din coada… povestea pare provinciala in pretinsa ei naivitate aproape rupta dintr-o alta epoca cind aparent idea de ‘competitie’ nu exita. Dupa tot capitalismul romanesc idea de competitie e atit de pusa in capul celor tineri ca nu incape loc sa nu fie competitie fie pe fatza fie mascata .. totul e despre cine e cool these days … la fel si mai plauzibil e sa te intilnesti online si discutiile sa fie in paralel nu doar despre literatura cit si cine e cu cine.

In final competitia e marul discordiei, e ceea ce ne divide pentru a fi condusi de altii, dar la fel de bine si o femei/fata putea fi in acelasi rol !! Idea de a scrie la comanda cred ca se aplica in final in jurnalism mai bine .. deci unui jurnalist ii poti cere sa scrie un articol sau un set in 6 luni etc… literatura cit se face ea se face etern pe sponciul tau nu pe al altora si timpul se dilata si contracta dupa cum ii vine lui ! Nu mai putin mi-e greu sa cred ca pentru tineri literatura are chiar sens… bloggingul e mult ma important si acel daily ME ! who am I today !?

nina

@UnSoricel- competiţia a existat dintotdeauna, fie ca se chema asa sau nu. Nu-i obligatoriu să fie competiţia mărul discordiei. Aşa îţi poţi da seama dacă cineva îţi este prieten cu adevărat (poate e cam mult spus prieten). Competiţia naşte progres, asta e demostrat deja, ăştia suntem, altfel nu se poate…
Acum, legat de jurnalism si literatură, jurnalistul nu are 6 luni la dispoziţie pentru a scrie ceva, decât în visele lui cele mai frumoase, iar ca şi scriitor aspirant, dacă în 6 luni nu poţi scrie nimic, se cheamă că timpul tău înca nu a venit şi nu-i nicio supărare.

UnSoricel

Sa o numesc naivitate ??? atita timp cit competitie exista si intre amanti si se poate spune ca femeile azi sunt mai competitive ca oricind si fara prea multe scrupule nu vad exact ce este sanatos in idea ta de competitie ? may the best man win …e de mult suflata ca fraza… vezi The Silence of the Long Distance Runner ca film … azi e mai mult.. win at all costs and fuck the rest…

Intrebare este deci pe ce concurezi defapt si logica trairii iti spune ca in arta nu exista competitie – doar clasele medii cred ca poti invata sa scri in facultate tare cit mai tare si daca cistigi un concurs pe undeva inseamna ca ai merit si valoare! American Psycho (cartea/filmul) cred ca are meritul de-ati arata fataza reala a competitie… daca cele 15min of fame nu-ti spun ceva ca toti in prezent avem cite un premiu pt ceva ! de exemplu pentru a fi chiar bagatori de seama !

Ca jurnalist poti sa ai sase luni in a face ceva gen un expoze on Obama sau Razboiul din Afghanistan… in idea ca poti prinde perspectiva nu doar momentul !!

nina

@Un Soricel- asta cu în artă nu există competiție m-a atins, acolo se cheama altfel, dar in rest….daca tu sustii ca nu-i buna competitia…. nu-s ce sa zic, tu ai auzit de sport?

UnSoricel

cred ca am auzit … dar vrind nevrind am auzit si de steroizi si de faptul ca sportul e un domeniu pt politica … deci putin realism si prezent te rog ! asta ziceam … altfel la toti ne place olimpiada, spiritul lui pierre de coubertain dar cind o vezi pe cea din China si afli ca artificiile au fost compozitate etc parca ti se taie… ca de competitie si spirit e vorba !!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.